התמכרות לציצי

bluenote

New member
התמכרות לציצי

אני אם לילדה בת שנה ו- 3 חודשים שעדיין יונקת, ואני מאוד אמביוולנטית לגבי המשך ההנקה. היא יונקת בעיקר בשעות אחה"צ (בבוקר היא בגן) ולפני השינה (לפעמים נהיא רדמת עם הציצי ולעיתים בלעדיו). במהלך הליילה היא בדר"כ עוברת למיטה שלנו בשלב מסויים וגם כן חוזרת לישון בעזרתו של הציצי. היא מאוד אוהבת לינוק, זה מאוד מרגיע אותה ולרוב זה ממלא אותה באנרגיות ובשמחה. אנחנו כבר נמצאות בשלב שהיא מפשיטה אותי (וזה בעיקר מעצבן כשזה נעשה ברבים), דוחפת ידיים לתוך הציצי בכל הזדמנות, ומבקשת לינוק כשמשעמם לה או כשהיא עייפה. בעלי היה שמח אם היינו גומלים אותה מהציצי, אבל אני עדיין לא סגורה על זה. ניסינו לגמול אותה מהירדמות עם הציצי ובמהלך הליילה, אבל היא מגיעה להתקפי בכי מטורפים בגינם רגשות האשמה שלי מתעוררים, והציצי בסופו של דבר נשלף עבורה. מתי הגמילה מבשילה סופית? יש סיכוי שזה יבוא ממנה? איך אני אמורה לגמול אותה בצורה שתהייה לה ולי קלה ככל האפשר? דר"א, היא מעולם לא אכלה תחליפים ונראה לי שזה גם לא יקרה בעתיד.... תודה,

at this stage you can set limits

Your baby wants to breastfeed often in the afternoon and evening becuase that is when she is with you. she does not see you all day, and wants to make up for the time that she is in the gan. This is normal. Breastfeeding is much more than food for babies. If she wants to breastfeed when it is not convenient for you, you certainly can tell her that now is not a good time, and that she will be able to feed later......after you leave the store, after we finish our dinner in the restaurant, when we get home........this is part of educating your baby at this age.​

מסכימה ומוסיפה

בשלב זה מאד יעזור אם את תביני מה נכון לך ולמה את מוכנה. ההנקה יכולה להימשך עד הגיל בו אתם מרגישים בנוח עם זה (גם האבא הוא חלק מהעניין), אולם כשהם גדלים יש לנו יותר מקום להחליט על גבולות ומגבלות. כדי שזה יהיה נוח ומתאים לכל הצדדים. את יכולה להחליט מהן הסיטואציות בהן זה לא נוח/ מתאים לך. את יכולה להחליט על זמנים או על קודים של התנהגות. מה שחשוב הוא שאת תהיי סגורה על כך עם עצמך וכך היא תדע מה מצופה ממנה. אם בכל פעם שהיא רוצה את מתחילה עם עצמך דיאלוג פנימי של האם זה מתאים עכשיו או לא, זה עלול לתת לה מסר (לא מכוון בכלל) של בלבול ועשוי להצמיד אותה אלייך חזק יותר, כי זה המוכר שלה. >ורד שהניקה 4 שנים את הבכורה, בצמד כ-4 חודשים ואת הנוכחי כבר מעל שנה. בהנאה גדולה!<

למעלה