מתחילים בזה שעונים על כמה שאלות בעצמך
1. למה זה מחרפן אותך?
2. מה רע בזה?
3. מה טוב בזה?
4. כמה זה עולה?
5. במה זה פוגע?
6. איך זה מפריע לך ביום יום?
7. איך זה מפריע לבת שלך ביום יום?
8. מה ההבדל בין שימוש מושכל לבין התמכרות?
9. איפה או אחרי כמה זמן עובר הגבול בין שימוש חיובי לשימוש שלילי?
10. הגדירי בדיוק איך זה פוגע בתקשורת האמיתית של הנערה עם חברות , חברים ובני משפחה?
עכשיו כשענית לעצמך על כל השאלות, את מוכנה להתחיל לטפטף את תשובותייך לבת היקרה.
תהיי מוכנה לווכוחים אין סופיים, אבל ככל שתהיי משוכנעת בצידקתך כך יהיה לך קל יותר. אבל אם אחרי 5 שעות של וויכוח שכולל צעקות, החרמות, עונשים , טריקת דלתות , שבירת צלחות, ובריחה מהבית- את חושבת שתכנעי- אני ממליצה לך בכלל לא להכנס לזה.
מה שכן אפשר לעשות זה לטפטף בכל זאת את דעתך , ולצפות לכך שאולי, אחרי גיל 20, תגלי שמשהו ממה שטיפטפת לה , אכן הגיע ליעד, וגם השפיע...
ולילדים הבאים לא קונים סמארט פון. ואם חייבים {כי לכולם יש ..}, אז את החיבור לאינטרנט שישלמו הם. וגם, מתחילים לטפטף את הסכנות כבר מגיל 5.
בהצלחה.
גילוי נאות
לי אין סמרטפון, {מתהדרת בנוקיה בן 5}, ואין לי פייסבוק- מטפטפת את הסכנות מגיל צעיר, לאף אחד מהילדים שבבית אין פייסבוק {בן ה- 19 סגר אותו כי הוא בזבז לו יותר מדי זמן}, לבן ה15 יש סמארטפון שקנה מכספי הבר- מצווה, אבל הוא יכול לגלוש רק דרך וואיפי- וזה רק בבית, כי בבית הספר אסור להחזיק סמארטפון.
בת ה13, ובת ה- 11, החליטו לא לקנות סמרטפון כרגע {בכסף שלהן}. וגם אצלן בבית הספר זה אסור, וווטסאפ, זה משהו שעוד לא פופולרי בין חברותיהן. ויש להן חברות שאפילו טלפון ניד אין להן, וגם לא מחשבים בבית.
ויש לנו מסנן של רימון על המחשבים בבית- כך שכולם מוגבלים בגלישה.