התמכרויות

התמכרויות

לא, אני לא מתכוונת לדבר דווקא על סמים. מבחינתי התמכרויות זה שם כולל לכל דבר שגורם לאדם לחיות סביבו. זה יכול להיות גם הימורים, דיאטות, הרגלים מגונים, אהבה...בקיצור- ההתמכרות גוזלת מהמכור אנרגיה רבה והוא מצוי ב´אובססיה´ כלפי הדבר המסוים הזה. אני הכרתי בחורה שהיתה ממש מכורה לגבר מסוים ובמשך שנים לא עבדה, הפסיקה את לימודיה ורק חיה סביב המפגשים שלהם או הטלפונים. בתקופות של נתק היא ממש לא תיפקדה. כלום כלום לא עניין אותה, וזו בחורה בהחלט נאה ומוכשרת. חשבתי על כך רבות על ההרס העצמי הזה, על החיים סביב אובייקט מסוים, הנסיון להשיג אותו והציפיה לתחושת האושר כשהוא יהיה בידינו. הגעתי למסקנה שכל ההתמכרויות האלה הן תוצאה של בריחה מהתמודדות עם החיים. הרי ההתמכרות או האובססיה או אפילו הדיאטה ממלאת כ"כ הרבה מקום במוחנו שלא נשאר שם מקום וזמן וכוח להתעמתות עם דברים אחרים. זו פשוט בריחה. ואני יודעת שיהיו אלו שיאמרו שידוע שסמים זו בריחה מהמציאות, אבל אני לא מדברת על תחושת ההיי אלא על בריחה מהמציאות שנמצאת בכל התמכרות שהיא, כגון הימורים או דיאטה. האדם המכור מקבל גם תשומת לב ודאגה מהסובבים, ובסה"כ יש לו הרבה רווח מהמצב (כמובן- לטווח הקצר). הוא זה המסכן חסר האונים שצריכים לדאוג לו. ברגע שההתמכרות לא תהיה יותר- פתאום יווצר חלל ריק בחיים...חלל ענק! פתאום יהיו דאגות אחרות, בעיות אחרות להתמודד איתן...פתאום אותו אדם כבר לא ´חסר אחריות´ והאחריות עלולה ליפול עליו....פתאום הוא יצטרך לקחת שליטה על חייו....וזה מה שמפחיד את המכורים יותר מהכל...זה מה שמשאיר אותם כבולים לרולטה ולסיגריות ולגראס ולשופינג ולדיאטה ולאותו גבר שאף פעם לא נהיה רציני.....

tiger

New member
ג ד ו ל 10@10

בת כמה את נטשה? אם מותר לישאול... ניתקלתי כבר גם באנשי מיקצוע (שלא לדבר על מכורים)שלא הבינו את הדברים כל כך טוב ונכון

למעלה