התמימים והקדושים

tokit

New member
התמימים והקדושים

של מיגל דליבס. מישהו קרא ויכול להמליץ או לשלול??? אגב... אני חדשה פה. קוראת המון ונהנית מאוד מהפורום שלכם

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif מה עם טקס חניכה?

ספרי לנו, אם בא לך, בפירוט, על כמה מהספרים שיותר אהבת.

tokit

New member
אז ככה..

מה אהבתי?? אלזה מורנטה ונטליה גינסבורג - כל מלה שלהן.. האמן ומרגריטה - מדהים סיפור על אהבה וחושך - קראתי בנשימה אחת דוד גרוסמן, קנז, אהרן אפלפלד - אוהבת כמעט הכל ג'ון אירווינד, מרגרט אטווד - חביבים עליי ביותר חסמין וצפרים - אחרי שצלחתי את ההתחלה נהניתי מאוד יש עוד המון ספרים שמאוד אהבתי... לאט לאט תכירו.. ספרים שקראתי בחודש האחרון: כביסה של סוזן אדם - מאוד נהניתי, עכשיו אני קוראת את "מיה, מיה" שלה הארורים - קולח ושנון דודה פרהומה לא היתה זונה - ספר מצוין שכתוב עם המון רגש, לא לכל אחד הנערה מאגם מישיגן - לא אהבתי, שפה מאולצת לדעתי הסוד - נהניתי, אם כי ציפיתי ליותר קנון מהופך - מרגש ויפה שיניים לבנות - קריא וחביב, לא אחד מהגדולים שלי הבתולות החכמות והטפשות - חובה !!! מדהים !!! לא ניתן להניח מהיד מועדון האידיוטים - התבגרות באנגליה. ספר נחמד המהמר - מצוין דרומית לגבול מערבית לשמש - טוב, אולם לא ממש הצלחתי להתחבר לדמויות. מקווה שיער נורווגי יהיה יותר טוב טירופו של רופא הנפש - קשה ודורש. אני נהניתי

Rivendell

New member
"יער נורווגי" בהחלט יותר טוב מ"דרומ

ית". למעשה הוא ספר פשוט מדהים לטעמי, את יכולה לראות מה כתבתי עליו במאמרים. אני גם אהבתי מאוד את "כביסה". לטעמי הוא יותאר טוב מ"מיהמיה". "הנערה מאגם מישיגן" דווקא היה מאוד חמוד ועדין טעמי. לא יצירת מופת, אבל גם לא רע בכלל. קנז נהדר. פשוט נהדר. את אטווד אני אוהבת, את אירווינג מאוד לא. תוכלי לפרט יותר על כמה מהם? (תראי את המאמרים, לכאלה אני מתכוונת).

tokit

New member
אני יודעת למה את מתכוונת

ואעשה זאת לאט לאט. לגבי "לא יצירת מופת": יש המון ספרים נחמדים וחמודים וכיו"ב. אבל אני אישית די מאסתי בשכאלה. אני קוראת בערך 150 ספרים בשנה ורובם נחמדים. כרגע החלטתי לצמצם דרסטית את כמות הספרים שאני קוראת ולנסות להתרכז רק בטובים, באלה שלא ארצה שיגמרו, באלה שארצה לקרוא שוב. יש מעט מאוד ספרים כאלה, אבל אני משתדלת. אגב, ספר חובה ששכחתי ברשימה למעלה הוא "נער קריאה" של ברנהארד שלינק. זהו אחד הספרים הטובים שקראתי בשנים האחרונות. ב-מ-ק-ר-ה אני גם מתגוררת בגרמניה, מה שהוסיף לספר מימד נוסף. למה אין יותר כאלה???

Rivendell

New member
קחי את הזמן שלך ../images/Emo13.gif

ודווקא אני לא נורא התלהבתי מ"נער קריאה", אבל היו לנו פה כמה וכמה דיונים עליו, תריצי חיפוש אם את סקרנית.

een ogenblik

New member
האם את יכולה להרחיב על

"דודה פרהומה לא הייתה זונה" ועל "קנון מהופך"? מחיפוש זריז אחר שניהם, הם נראים כפוטנציאלים ביותר לקנייה בזמן הקרוב. את "הבתולות החכמות והטיפשות" לא מצאתי כלל. האם את יכולה להרחיב עליו גם?

tokit

New member
כן, אני יכולה

"דודה פרהומה לא היתה זונה" מאת יוסי אבני מספר את סיפורו של גבר הומוסקסואל. ילדותו והתבגרותו בעיירת פיתוח/מעברה, אהבתו הגדולה ואהבותיו הפחות גדולות. הספר לא כתוב כרונולוגית אלא מדלג בין עבר להווה, מה שמותיר חללים שמתמלאים לאט לאט. אני אהבתי את הכתיבה, השפה העשירה אך מצד שני הלא מתיימרת. הוא מביט על חייו והמקום ממנו הוא בא בהרבה הומור. יוסי אבני גורם לקורא להאמין לו. אתה מאמין לו שכהוא מאוהב ואתה מאמין לו כשהוא בודד ומאמין לו כשהוא אומלל. אני ממליצה, אם כי מאמינה שלא כל אחד יאהב את הספר. "קנון מהופך" מאת פאולו מאורנסיג משלב סיפור בתוך סיפור בתוך סיפור, כשרק בסוף משתלבים כל הסיפורים (אם כי אני חייבת לציין שניחשתי את הסוף כבר באמצע..). הספר מספר את סיפורו של כנר מחונן, בן למשפחת איכרים בהונגריה והכרותו/יחסיו עם בן למשפחה אוסטרית עשירה בשנות השלושים של המאה העשרים. סיפור מקביל מספר את סיפורו של כינור נדיר שמוצא למכירה פומבית בלונדון של סוף המאה. הספר כתוב בצורה די מאופקת וחסכנית אבל מצליח להעביר היטב את תחושותיו של הנער. הסיפורים משתלבים היטב אחד בשני ויוצרים עלילת מתח. אני נהניתי מהספר, מהשפה, מהעלילה. לא ספר ענק, אבל בהחלט מומלץ. "הבתולות החכמות והטיפשות" מאת דון האנה הוא לטעמי הטוב ביותר מבין השלושה. במהלך שבוע גורלי אחד, בעיירה קנדית שלווה נוגעות ומסתבכות זו בזו במפתיע עלילותיהן של שורת דמויות. כל הדמויות הן של אנשים רגילים לגמרי שנמצאים בכל עיירה כזו, שום דמות "גדולה מהחיים". גם המצבים איתם מתמודדות הדמויות הם מצבים יומיומיים לחלוטין, אלא שהקורא נמשך למצבים אלו ולא יכול להניח לספר. דון האנה כותב קולח וקריא. הוא לא שופט את הדמויות שלו ומעניק להן אמינות. הוא מצליח להעביר את תחושת החיים בעיירה המחניקה בצורה ריאליסטית ואמינה. ממליצה בחום..

ferlio

New member
שמחה לשמוע ש"קנון המהופך" הוא

מרגש ויפה כי בדיוק היום קיבלתי אותו במתנה! שמעתי שהוא מאוד מזכיר את "הנרות בערו עד כלות" של שאנדור מאריי, אותו מאוד אהבתי. קראת ? ולגבי" הבתולות החכמות והטיפשות" - אכן זאת לא הפעם הראשונה שאני שומעת עליו ביקורות טובות. הוא נכתב ע"י סופר קנדי, נכון? בכל מקרה, הוספתי לרשימה. (שהיא גם ככה לא קצרה במיוחד!!) ולגבי "יער נורוגי"- מצטרפת להמלצת ריוונדל - ספר חובה! פשוט נוגה ויפיפה!

tokit

New member
הוא אכן מזכיר את "הנרות בערו.."

שגם אותו מאוד אהבתי. "הבתולות החכמות והטיפשות" אכן נכתב ע"י מחזאי קנדי די פופולרי, וזהו רומן הבכורה שלו. הוא עצמו הומוסקסואל שגם גדל בעיירה קטנה, דומה לזו המתוארת בספר. את "יער נורווגי" יש לי כבר בבית. אקרא מיד אחרי "מיה, מיה".

ferlio

New member
האם את נהנית מ"מימיה"

לדעתי, ספר מש גרוע! את "כביסה" די אהבתי ולמזלי קראתי אותו אחרי הנפילה עם מיהמיה, כך שנשאר לי טעם סביר! לגבי מיהמיה - כבר דנו פה על כך - לא נראה לך נדוש מאוד, ושמאלץ? לא מוסיף שום דבר, בעיני ובשקט אפשר לפסוח עליו.

tokit

New member
ת'אמת, כביסה תפס אותי מהרגע

הראשון, "מיה מיה" פחות טוב, אבל אני רק בעמוד 70. אכן עושה רושם מעט נדוש, אבל אני אתן לו צ'אנס. אגב... קראת את "חיי מלאך" ו/או "מלאכיה נרדמו כולם"? אמרו לי שגם עליהם ניתן לוותר. מה דעתך??

ferlio

New member
על "חיי מלאך" של גייל הר-אבן

אני מוותרת ובכייף! הספיקו לי בהחלט 70 עמודים מ"שאהבה נפשי שקראתי וגם זה היה יותר מדיי! סתאם קשקוש פמיניסטי!!! לגבי מירה מגן - עד כה ממש לא יצא לי לקרוא שום ספר שלה וזאת על אף המלצות שקיבלתי אפילו כאן.לא יודעת איך להסביר את זה, אבל ככה זה יצא. ריווי המליצה לי בחום על "כפתורים רכוסים היטב" אך עד עצם היום הזה לא הגעתי אליו!

דוסטו

New member
קראתי את חיי מלאך מסקרנות .

(יש ספרים עבריים שזה רואה לי אתם. לא תמיד ברור לי למה. למשל אורלי קסטלכלום) - אפשר לוותר. אפשר לקחת אותו לטיסה ארוכה. אבל באמת ארוכה. כשממש אין מה לעשות לקרוא אותו. זה מן ספור אופנובנק.

Rivendell

New member
על הספרים של מירה מגן אני ממליצה -

כולם אכילים וראויים מאוד. על "מלאכיה נרדמו כולם" תמצאי ביקורת שלי כאן, ובשבוע הבא מירה מגן תתארח בפורום, אז כדאי לרוץ לקרוא! ואכן, "כפתורים רכוסים היטב" מצויין מצויין מצויין.

הבתולות החכמות והטפשות באנגלית?

מישהו יודע איך קוראים לספר באנגלית? או את הסופרת? תודה

tokit

New member
הנה..

The Wise and Foolish Virgins / Don Hannah וזה סופר זכר הספר יצא באנגלית בשנת 1998

למעלה