התמחות קיץ

Santa Inc

New member
התמחות קיץ

היי,

אני סטודנטית למדעי המחשב באחת האוניברסיטאות בארץ עם יתרת לימודים של שנה (הסמסטר הנוכחי וסמסטר א' של שנה הבאה) ובא לי לנצל את הקיץ להתמחות איפשהו בחו"ל בתחום ההיי-טק כמובן. אני יותר עושה את זה בשביל החוויה וההזדמנות אז זה לא חייב להיות תפקיד חיי, העיקר שיהיה בחברה בינלאומית מוכרת.
מבחינת מיקום זה יכול להיות כל מקום בעולם - סין, אירופה, ארה"ב - לא כ"כ משנה לי, למרות שלהיות בהונג קונג / שנגחאי קוסם לי. אני מניחה שארה"ב יהיה קצת יותר קשה בגלל הויזה ואירופה אולי קצת יותר קל כי יש לי גם דרכון גרמני. חקרתי קצת את הנושא וכל מה שמצאתי אלו כל מיני ארגונים שמציעים למצוא לך התמחות אבל זה עסק ממש יקר - סביבות 6,000 דולר (בדקתי רק לגבי סין אבל אני מניחה שהמחירים דומים).
למישהו יצא במקרה לעשות התמחות כזו או מכיר אולי חברות ספציפיות שיש להן תוכניות כאלה שאפשר לפנות אליהן? (או לחלופין ארגונים שלא גובים כ"כ הרבה כסף?
)
בנוסף, האם לוקחים לתוכניות האלו רק סטודנטים מצטיינים? מה הדרישות בד"כ?
כל טיפ יעזור...

תודה רבה!

afon

New member
מהניסיון שלי

הדרך הטובה ביותר היא לפנות ישירות לחברות שמעניינות אותך.
ז"א שאם את רוצה היי טק תתחילי לשלוח אי מיילים לחברות שיושבות במדינות שמעניינות אותך, תציגי את עצמך ומה את מחפשת ותראי אם יש להם משהו להציע לך.

sharonr5

New member
התמחות באוניברסיטאות

היי

אני לא יודעת אם זה מעניין אותך או לא, אבל את יכולה לבדוק תוכניות של התמחות קיץ (בתשלום כמובן) באוניברסיטאות.
אני יודעת שב-MIT היו מתמחים בקיץ במחשבים במקומות כמו המדיה לאב. אני לא סגורה אם היו בינהם חבר'ה בינ"ל או לא.
אני עשיתי התמחות קיץ בקלטק, כך שאני יודעת שזה בודאי אפשרי ל"לא אזרחים אמריקאים". הם אפילו שילמו ממש יפה (הרבה יותר טוב מ-MIT).

לא יודעת אם זה מעניין אותך... אבל אם כן שווה בדיקה

Santa Inc

New member
בטח, יכול להיות גם מעניין

מה זה קלטק ואיפה זה?
מה בדיוק עשית בהתמחות? אני אשמח אם תוכלי לספר קצת

sharonr5

New member
Caltech

אז כמו שאמרו אחרי זה:
California Institute of Technology
ה-MIT של המערב (והדיונים מי יותר טוב ממי ימשכו לנצח...)
המלגה נקראת:
SURF = Summer Undergraduate Research Fellowship
בזמני היא היתה בסביבות ה-6,000 דולר (כשב-MIT עשיתי ~10 דולר לשעה שזה הרבה הרבה פחות).
האתר: http://www.surf.caltech.edu/
אני עבדתי במעבדה של פיסיקה... אבל יש להם כמובן גם מחשבים.

מהנסיון שלי וחברים, סטודנטים בינ"ל יכלו ללכת לכל החברות הגדולות כי היה לנו ויזה F-1 והתעסוקה "ירדה לנו" מהקצבת השנת עבודה אחרי סוף הלימודים.
אבל ניראה שאחרים הגיבו שיש חברות שינפיקו ויזות לסטודנטים שלא מגיעים מארה"ב...

הלינק לסטודנטים בינ"ל לקלטק:
http://www.surf.caltech.edu/applicants/application/international.html

בהצלחה!

BigMatilda

New member
אני מכירה אנשים שעשו היתמחות קיץ בחברות

הבאות:
Oracle Ltd. (formerly Sun Microsystems)
Microsoft (either in Cambridge or in Beijing)
Google

בד"כ הפרטים להרשמה די ברורים באתרים של החברות.
בהצלחה.

לחברות גדולות כמו גוגל, אינטל, יבמ

ומיקרוסופט ריסרץ' יש מחלקות שלמות שעוסקות בקשרי אקדמיה, גיוס סטודנטים וגם התמחויות קיץ. חלקן (בעיקר גוגל) פתוחות יותר לסטודנטים זרים (כלומר כאלה שאינם לומדים במוסדות אמריקאיים) ואילו חלקן האחר לא יתעסק עם מי שאין לו ויזה מקומית.
הייתי ממליצה בחום להכנס לאתרים - האקדמיים - של החברות הללו ולבדוק את המצב.
קחי בחשבון שלפחות לפי המיילים שאני מקבלת, עונת החיפוש למתמחים (לקיץ הקרוב) די נגמרה. הדד ליינים להגשת מועמדות ולראיונות פחות או יותר עברו/עוברים בימים אלה. זה לא אומר שאין סיכוי שיפתחו משרות ספציפיות וממוקדות במועדים אחרים, אבל בגדול כדאי להתחיל לחשוב על התמחות כזו לא יאוחר מנובמבר/דצמבר שלפני הקיץ.

למעלה