התמחות לסוכן ביטוח אלמנטרי

ארז169

New member
התמחות לסוכן ביטוח אלמנטרי

שלום רב!!! אני כרגע לומד לימודי סוכן ביטוח במכללת עדיף ואני בשלב לפני ההתמחות אני מעוניין להמשיך במסלול הביטוח האלמנטרי ולא הפנסיוני שאלתי היא היכן אני עושה את הסטאז' במקצוע הזה? ומה בדיוק אני אעשה תכלס בסטאז' כעבודה ? ומהי המשכורת לתקופת הסטאז' פלוס מינוס? אוסיף גם שאין לי ניסיון תעסוקתי בתחום הביטוח כיצד אני אתקדם מכאן והלאה והאם יש דרישה לאנשים שלמדו לימודי סוכן ביטוח אלמנטרי כשכירים??? אני מודה לכם מראש ואשמח לקבל תשובה מלאה ומפורטת עד כמה שניתן ... יום נעים !!!

אמממ....

עליך למצוא סוכן ביטוח שיוכל לעשות לך התמחות בתחום . קיימות מספר בעיות , הראשונה היא שע"פ החוק יש איסור על תשלום עמלות לסוכן מתמחה - אתה צריך לדעת את זה אם אתה לומד עכשיו ביטוח ... לכן השאלה של השכר לא רלוונטית . תוכל למצוא סוכן שיסכים לשלם לך תמורת עבודה אחרת - לא מכירת פוליסות ביטוח כללי . חשוב לציין כי ע"פ החוק עליך עשות התמחות של לפחות 6 שעות ביום לתקופה של חצי שנה . תוכל למצוא סוכנות גדולה אשר יכולה למצוא לך תפקיד מתאים במסגרת הסוכנות - כסוכן שכיר . אך ללא ניסיון בתחום , ללא רישיון וללא קשרים יהיה לך יחסית קשה . יתכן כי תוכל להשתלב בחברות הביטוח כחתם , ולעבור שם גם את ההתמחות . בתכלאס , בהתמחות עליך לעבוד צמוד לסוכן ולקבל קצת ניסיון והבנה בתחום בפועל ולא ע"פ הספר .

בעניין עמלות לסוכן ../images/Emo150.gif אלי

לא הבנתי מאיפה לקחת את החוק בעניין עמלות לסוכן מתמחה. עד כמה שידוע לי החוק אינו מאפשר תשלום עמלה לאדם שעוסק במכירת ביטוח כשאין לו רישיון לעסוק בכך. רישיון לצורך עניין זה יכול להיות - רישיון מתמחה או רישיון מורשה. רישיון מתמחה בסה"כ מדבר על אדם שעוסק במכירת ביטוח, כשהוא אמור להיות מלווה בפיקוחו של סוכן מורשה, שלאחר תקופה מסויימת אמור לעמוד במבחני האוצר ולקבל רישיון מורשה.

קביעה חד משמעית

החוק קובע בצורה חד משמעית כי על הסוכן המתמחה חל איסור לקבל עמלות עבור עבודתו בתקופת ההתמחות ! כמו כן רישיון מתמחה אינו מאפשר קבלת עמלות .

ארז169

New member
עמלת סוכן

על פי מיטב ידיעתי ולפי מה שלמדתי בלימודי הביטוח אכן אסור לסוכן ביטוח מתמחה לקבל עמלות כלשהן אך זה מתייחס עמלות כלשהן מחברת הביטוח כי עדיין אין לו רישיון אך עמלות או שכר כלשהו הוא צריך לקבל מהמעסיק / המאמן לצורך העניין כמו כל מקצוע של מתמחה רואה חשבון עו"ד וכו...

נראה לי גם אתה טועה ../images/Emo150.gif אלי

קודם כל אין קשר מי משלם את העמלה - סוכן / חברה / משרד / מעביד וכו. עמלת ביטוח היא עמלה לכל דבר לעניין ואין זה משנה מי משלם את זה. לעניין תשלום עמלה - תשלום עמלה בגין מכירת / תיווך ביטוח לא ישולם למי שלא מחזיק בידו רישיון לעסוק בביטוח. מאחר ולא ניתן לקבל כבר בשלב הראשון את הרישיון המורשה - מקבלים קודם כל את הרישיון המתמחה. זה כמו רישיון נהיגה - בתור התחלה אתה מקבל רישיון נהיגה ונחשב נהג חדש, ורק כעבור תקופה מסויימת אתה מקבל הופך להיות לנהג מן המניין. גם נהג חדש וגם נהג רגיל - מותר להם לנהוג ברכב. על הנהג החדש מוטלים הגבלות של פיקוח וכמו גם על הסוכן המתמחה מוטלים הגבלות כגון פיקוח - אבל זה נחשב נהג לכל דבר ועניין, וזה נחשב סוכן לכל דבר ועניין. להזכירכם, עד לפני כ 10-15 שנה, היו המון סוכני ביטוח בעלי רישיון מתמחה שעסקו בתחום מעל 10-20 שנה וקיבלו עמלות בלי שום בעיה. ורק על מנת להסדיר את הענף החליטו שלא ינפיקו רישיון מתמחה למי שמחזיק ברישיון שכזה מעל 2-3 שנים ושלא עבר בחינות למורשים. ומשכך - נאסר על חברות הביטוח ו/או סוכן ביטוח לשלם עמלות והסיבה לכך שלא מונפק לו רישיון כלל. במידה ויש לכם את הסעיף הנכון בחוק שיפריך את הטענה הזו - תעלו לכאן וכולנו נלמד יחד.

ארז169

New member
עמלת סוכן

אני התכוונתי לכך שסוכן ביטוח מתמחה יכול לעבוד אצל סוכן ביטוח מורשה ולסגור פוליסות אך אינו יכול לקבל עמלות על הפוליסות שהוא סוגר מהחברת ביטוח שדרכה הוא סגר את הפוליסה אלא רק הסוכן המורשה יקבל את העמלה במלואה אבל הסוכן המורשה יכול להגיע להסכם עם הסוכן המתמחה שעל כל פוליסה שהוא סוגר (המתחה סוגר) יקבל אחוז מסויים שיקבל הסוכן המורשה מכך , וכך יוכל לקבל המתמחה משכורת כלשהי אחרת אתה אומר כאן שהסוכן המתמחה מקדיש חצי שנה מחייו להתמחות עם 30 שעות שבועיות ולא יקבל שום שכר על כך, זה ממש לא הגיוני. תקן אותי אם אני טועה ...

תגובה נוספת ../images/Emo150.gif אלי

אני אומר ככה: גם סוכן מתמחה וגם סוכן מורשה - מחזיקים ברישיון לעסוק בביטוח - ולשניהם מותר לקבל עמלות. מי שלא מחזיק ברישיון סוכן - לא יכול לקבל עמלות. סוכן ביטוח מתמחה יכול למכור פוליסות ולקבל עמלות - המכירה אמורה להתבצע בפיקוח כזה או אחר של הסוכן המורשה - אבל אין לזה קשר לגבי העמלות. רק המכירה אמורה להיות מלווה בסוכן מורשה.

רישיון מתמחה

לידיעתך , נכון להיום סוכן שנמצא בתקופת ההתמחות שלו איננו מחזיק ברישיון כמו שהיה נהוג עד לפני 2007-8 . ע"פ החוק הנוכחי , ואני מסכים שזה לא הגיוני , אסור לסוכן מתמחרה לקבל שכר על ההתמחות . כמו כן ע"פ החוק הנוכחי בתקופת ההתמחות אסור לו לעבוד בתפקיד אחר ועליו כאמור ל"בזבז" חצי שנה עבור ההתמחות . הגדרת החוק : "2. בתקופת התמחות : תקופת ההתמחות הינה 6 חודשים , במהלך תקופת ההתמחות – המתמחה לא יחזיק ברשיון ולא יעסוק בייעוץ פנסיוני ו/או בתיווך בביטוח. " כמובן ולא יכול לקבל עמלה אם אין לו רישיון . נכון שמעשית הנושא מתנהג בדרך כלל שונה עקב אי יכולת של רוב הסוכנים החדשים לתת 6 חודשים ללא קבלת תשלום מסויים .

למעלה