התמחות בקבוצות

התמחות בקבוצות

הי, האם יש מרפאה בעיסוק שעשתה התמחות או שיודעת היכן ניתן להתמחות בנושא קבוצות אך לא דינמיות? תודה ליאורה

באוניברסיטאות

יש תכניות שונות להנחיית קבוצות. בתל אביב, זה שייך לביה"ס לעבודה סוציאלית. לא יודעת איך זה באונ' אחרות.

y o l u

New member
הנחיית קבוצות

למה הכוונה בלא דינאמיות? ולמה הכוונה בהתמחות? כיום בארץ אין פרופסיה של מנחה קבוצות. למעשה, כל אחד יכול לקרוא לעצמו מנחה קבוצות. אין חוקים או תקנות שמגדירים מי רשאי לעסוק בתחום ומה נדרש ממנו לשם כך. זוהי סוגיה "חמה" בקרב קהילת המנחים והמנחות. הדבר הכי קרוב להתמחות שאני יכול לחשוב עליו כרגע זה התואר השני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב במגמת קבוצות או המסלול של אנליזה קבוצתית במכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. כמובן, שמלבדם יש תכניות לימוד רבות להכשרת מנחי קבוצות, ביניהן התכניות באוניברסיטת תל-אביב, באוניברסיטת חיפה, באוניברסיטת בר- אילן, בבית ברל, בסמינר הקיבוצים, בציפורי ועוד. אני למדתי בתכנית הדו- שנתית להכשרת מנחי קבוצות ובתכנית הדו-שנתית לתרפיית הגשטלט, שתיהן באוניברסיטת תל-אביב. מבלי שהגדרת למה כוונתך בקבוצות לא דינאמיות, נראה לי, שאולי תרפיית הגשטלט, בה נעשה שימוש רב בעבודה קבוצתית, יכול להתאים לך יותר. בבית ספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב יש מספר תכניות בתחום הגשטלט. אפשרות נוספת שעולה בדעתי היא התואר השני בהנחיית קבוצות בשילוב אמנויות בלסלי קולג' (מדובר בתואר שני אמריקאי ולא ישראלי). בהצלחה!

הנחית קבוצות

תודה רבה לכל התשובות הכוונה שלי ב"לא דינמית" היא שאני מעבירה קבוצות זיכרון ופרקינסון ואני מרגישה שאני עובדת הרבה מהבטן עם אינטואיציה, אני לא עושה קבוצות עם תהליכים דינמיים או תמיכתיים אלא יותר תפקודיות אז אני מחפשת קורסים שפחות מדברות על קבוצות תמיכה אך יכול להיות שאין וזה מתחייב לפעול עפ"י שיטות דינמיות.

הביטי

כשמדברים על תהליכים דינאמיים בקבוצה, בסך הכל מדובר על נקודות התייחסות מסויימות המסבירות את התהליך שעוברת הקבוצה כקבוצה. גם קבוצת אנשים שלומדת ביחד איך לתפקד יותר טוב עם מחלת הפרקינסון עוברת תהליך הקשור לקבוצה, ולהם - כמשתתפים בה. זה שאת כמנחה לא משתמשת בשפה הדינאמית כדי להסביר את התהליכים, או זה שאת בוחרת להגדיר את מוקד הקבוצה בתפקוד או בקוגניציה, עדיין לא שולל את קיומה של הדינאמיקה בקבוצה. את כותבת "אני לא עושה קבוצות עם תהליכים דינאמיים תמיכתיים" - ואני רוצה לשאול אותך: איך את יודעת שהחברים בקבוצה לא שואבים ממנה תמיכה? נשמע שאת נרתעת מהמילה "דינאמי". חבל. מניסיון אני יכולה להגיד לך שהרבה יותר קל להנחות קבוצה 'לא דינאמית' כשאת ערה לתהליכים ובמודע בוחרת לנתב אותם לשפה אחרת, מאשר להנחות קבוצה בעלת מוקד תפקודי ולהעיד על עצמך שאת "עובדת מהבטן" עם ה"אינטואיציה". לכי ללמוד הנחיית קבוצות בלי לחשוש מדינאמיקה, בעיקר כדי לתת לבטן ולאינטאיציה שלך שפה וכלים - והמשיכי לעשות קבוצות תפקודיות וקוגניטיביות. גם את וגם הקבוצות שאת מנחה ירוויחו בגדול.

למעלה