התמחות בחשמל ואלק'

davidukan92

New member
התמחות בחשמל ואלק'

שלום,
שנה הבאה אני צריך לבחור התמחות כאשר האופציות הן: זרם חזק(מתח גבוה) או תקשורת.
אשמח לקבל ממכם מידע על התעסוקה בכל אחד מהתחומים, איפה הביקוש הכי גדול ומה יותר קשה ללמוד.

תודה ושבת שלום

mosheyd

New member
ינסה לענות לך

שלום רב! אינני מומחה לחשמל, אבל יש לי ניסיון רחב עם מגוון של אנשים. כך שמצד אחד כך בעירבון מוגבל את תשובתי, אבל אולי היא קצת תסייע לך. לגבי ביקוש אתה יכול להיכנס לאתרי חיפוש עבודה, אולג'ובס, ג'וב מאסטר וכו', להיכנס למהנדסי/הנדסאי חשמל, ולראות לפי חלוקה איזורית היכן יש הכי ביקוש, או אף להשוות לרמת הביקוש במקצועות אחרים בהנדסה. יש גם שאלה של מהו גילך, האם עד 25, עד 30, יותר?
לגבי קושי, אתה יכול להציץ בתיאור תוכניות הלימודים של המכללות השונות ולראות שברמה הבסיסית בשני סוגי ההתמחות, לפחות חצי מתוכנית הלימודים תהיה זהה, כך שעניין הקושי איננו המכריע. לגבי אפשרויות תעסוקה. מתח גבוה מדבר על חבר החשמל, חברות סלולר וכו'. המהנדס עם המתח גבוה יהיה זה שאחראי על ייצור והולכת החשמל מהתחנת כוח ועד לבית. מהנדס התקשורת יהיה בעל הכשרה קרובה יותר לאלקטרוניקה, ויעבוד בדגש יותר לכיוון חברות הסלולר, למשל. קבל אפשרות מעניינת. אם אתה אחרי צבא אתה יכול ללמוד ולהיקלט אח"כ בצבא. שם אתה יכול להתקדם קדימה, להיחשף לחומרי עבודה מהמתקדמים ביותר, וכשתשתחרר אחרי כך וכך שנים ודרגת קצונה, יחטפו אותך באזרחי. אשמח לענות עוד אם יידרש. בהצלחה.

davidukan92

New member
אז זהו בדיוק...

אני לפני צבא, במסגרת תוכנית העתודה האקדמית...אתה ממליץ על תקשורת לקראת הצבא?

mosheyd

New member
הדגשה

אני מדגיש שאני לא סמכות מקצועית בנושא הכוונה מקצועית, ולא נושא באחריות משפטית להצעתי. אני בן 40, מכיר הרבה אנשים סביבי, חברים וכו', ובדר"כ העצות שלי היו נכונות. אני יכול לומר לך שהיתה לי חברה ששני אחיה היו בעתודה אקדמאית. אחרי כמה שנים בצבא הם דרגות קצונה, והם העידו שברגע שישתחררו "יחטפו" אותם בשוק האזרחי. כל מעסיק פוטנציאלי שרואה ניסיון רלוונטי בצבא מייחס לזה חשיבות רבה. כמה שלפעמים יהיו אלה שיזלזלו בצבא יש שם מבחינה טכנית דברים שאפילו הצבא האמריקאי לפעמים יכול לקנא. יש ניסיון מקצועי רב וכל מי שלקח חלק בעשייה מאוד רוצים אותו באזרחות. דמיין לעצמך שאתה לומד כרגע מהנדס אלקטרוניקה/תקשורת בעתודה, ממשיך אח"כ בצבא בלמשל, ל"א (לוחמה אלקטרונית), ואחרי כעשר שנים משתחרר בדרגת רב-סרן עם כל הניסיון שלך. עבודה תהיה בכמויות. בהצלחה ואשמח לענות עוד.

davidukan92

New member
תודה רבה לך..

אשמח אם תוכל להגיד לי אם במתח גבוה יש מה לעשות בצבא, כאשר אני חייב לציין שמקבלים רישיון לחתום על רשת חשמלית שלא כמו בתקשורת

mosheyd

New member
ממליץ לך לפנות ישירות

לצבא ולומר שאתה מתעניין בלימודי עתודה בתחום. שם ידריכו אותך היטב. הטלפונים של פניות הציבור הם:
מייל: [email protected]
פקס: 03-5693971
טלפון: 03-5695757

davidukan92

New member
פניתי אליהם..

הם לא יודעים והם המליצו לי לפנות שאנשים שנמצאים בתחום

mosheyd

New member
אז אני ממליץ לך משהו קצת עקיף...

פנה לכנסת בטלפון ללישכה של ח"כ דני דנון, הוא סגן שר הביטחון. תגיד שאתה מעוניין לעשות עתודה ולתרום בכך למדינה, אבל אתה אינך מקבל תשובות מהצבא/פניות הציבור. הוא בטח יבקש ממך להעלות את העניין בכתב, וזה בסדר. אתה יכול להעזר בהורה/אח גדול/דוד לניסוח וכו'. תפקסס אליו ותראה מה קורה.
טלפון בכנסת: 02-6408658
פקס: 02-6496044
דואר אלקטרוני: [email protected]

אתר האינטרנט של ח”כ דני דנון

בהצלחה.

mosheyd

New member
בטח שיעזרו לך!

לחכ"ים יש תדמית בעייתית רק בתיקשורת. אני יכול לומר לך שברור שלא כולם מושלמים, אבל מניסיון עם כמה מפלגות וחכ"ים - הם שמחים לעזור במגוון של בעיות עם הרשויות. לפחות, הם יוכלו להפנות אותך לגורם שיוכל לטפל בך ולתת מענה מלא לצרכים שלך. בדיוק בשביל זה הם שם - לעזור לנו האוכלוסייה. וככל שנזקקתי לסיוע של ח"כ - ברוב המיקרים קיבלתי לשביעות רצוני. תנסה, לא עולה כסף... וזה ממש לא הזוי. קוראים לזה דמוקרטיה.

למעלה