התמזל מזלי

SSPB

New member
זה היה דעתי לפני המשחק הזה

ועד עכשיו קובי לא היה משהו. ובמשחק הראשון שהם כן התאמצו קצת וכן ראו מולם הגנה אז קובי היה שם. ולמרות שזה משחקי אימון זה עדיין אינדקציה מסויימת.

Orenseg

New member
וזה היה המשחק הכי גרוע של הנבחרת.

טרולי קובי, לכו לישון כבר!

SSPB

New member
לידיעתך

קובי הוא ממש לא השחקן שאני הכי מחבב בנבחרת האמריקאית. אבל עם כל האמון שלי בלברון ווייד ופול (שאת שלושתם אני מחבב יותר מקובי) אני עדיין חושב שבסיטואציה כמו מול יוון ב 2006 זה היה נגמר אחרת עם קובי היה על המגרש. ולפחות לברון וווייד (פול לא היה שם) אכזבו אותי ברגעי ההכרעה באותו משחק מול יוון והם צריכים להוכיח אחרת. ואגב גם אם אתה לא מחבב את קובי אתה יכול לצאת מהריבוע ולחפש לו גם את הדברים החיוביים בקריירה.

Orenseg

New member
מסכים שיש לו דברים חיוביים בקריירה

אבל אני לא מבין למה אתה הופך אותו ל"הבדל המשמעותי" במשחק אימון חסר משמעות אמיתית (ממש לא "מבחן") בגלל שהוא "הוביל" עם 19 נקודות ולא 17 או 16 כמו אנתוני או וייד בהתאמה. לדעתי ההשוואה בין משחק האימון אתמול לחצי גמר גביע העולם מגוחכת. אנחנו לא יודעים איך קובי היה מתפקד אם היה משחק ביפן 2006, במעמד של חצי גמר אליפות העולם. לדעתי הסיבה לפער הגדול שהאמריקאים פתחו במחצית השניה אתמול היא העייפות של הולדן. התלות הגדולה של הרוסים בו והלחץ שהופעל עליו התישו אותו, ובשלב מסוים הוא התחיל למסור כדורים ליציע. אולי קובי היה אחד השומרים עליו, אבל בכך פחות או יותר מסתכמת התרומה היחודית שלו לריצה האמריקאית. האמריקאים עוד לא נקלעו למצב של פוזשן מכריע במשחק צמוד אפילו במשחקי האימון שלהם בקמפיין הנוכחי, אז אני מציע שנחכה לפחות עוד שבוע לפני שנכריע מי המנהיג קר הרוח של הנבחרת שיזרוק את הכדור האחרון.

SSPB

New member
יכול ליהיות שגם קובי היה

במשחק ההוא כמוהם ויכול ליהיות שלא. לברון וווייד כבר כשלו במבחן וקובי לא. מה היה אם הוא היה לדעתי הוא היה מנצח את המשחק זו דעתי וזכותך לחלוק. בקשר למשחק אימון אני מסתכל על המשחקים עד עכשיו והוא לא היה משמעותי כי לא היה צריך אותו וכשהם טיפה נתקעו הוא שם את הנקודות המכריעות.

מנחם לס

New member
אתה יודע בני כמה היו לברון ווייד?

כששיחקו נגד היוונים הם היו ממש ילדים (כמו אחרים בנבחרת).

אתה מתכוון שלברון, וייד, פול, דרון וקיד

הם עזים? כולם כמו קובי שחקנים שלוקחים את הזריקות האחרונות של הקבוצה שלהם. כולם עמדו במצבים האלה כבר מספיק פעמים ואפילו הצליחו, כך שדווקא בקטע הזה קובי הוא לא תוספת משמעותית (ובכוונה לא הזכרתי את כרמלו). בעיית ההיררכיה תתגלה לטעמי בדיוק במצב הזה. מי לוקח את הזריקה האחרונה במשחק צמוד? הרי כולם רגילים שבזמן הכרעה הכדור בידיים שלהם. אם אני המאמן אני שם את הכדור בידיים של פול, לברון או וויליאמס. שלושתם שחקנים שיכולים להכריע משחקים, ושלושתם גם כאלה שאין להם בעיה למצוא מישהו בעמדה טובה יותר ולוותר על האגו שלהם. אין לי ספק לגבי היכולת של קובי להכריע משחקים, אבל יש לי ספק לגבי היכולות שלו לותר על האגו שלו בשביל נצחון. לדעתי הוא השחקן שיזרוק מכל מצב (וגם כרמלו), גם אם מדובר בזריקה קשה. לפחות הוא היה כזה עד לפני שנה. את ההבדל הגדול בין שני הסוגים אפשר היה לראות בסיום המחצית מול תורכיה ומול ליטא. מול תורכיה הכדור היה בידיים של פול. פול התחיל את המהלך בזמן, היה לו המון אופציות, והשומר היריב לא ממש יכל לסגור אותו. זה נגמר בכניסה חזקה לסל וליי אפ. מול ליטא הכדור האחרון במחצית היה בידיים של כרמלו, שכדרדר וכדרדר, ואפילו מאיפה שאני ישבתי היה ברור שהוא מתכנן זריקה לשלוש. הוא לא השאיר לעצמו אף אופציה אחרת. קיבל חסימה מקובי, אבל ההגנה קראה את המהלך וסגרה לו את הזריקה. הוא שחרר משהו שנראה כמו מסירה, ויצא החוצה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני לא רואה את המשחקים לכן קשה לי להגיב

אבל אני בכל זאת חושב שקובי הוא ההבדל הגדול בין הנבחרת הקודמת לנוכחית. עזבו את היכולת, מדובר פה על אופי של ווינר וזה משהו שהיה חסר מאוד לנבחרת הזאת לפני שנתיים. אני זוכר משחק (אני חושב מול ספרד) שהאמריקאים היו בפיגור של נקודת או שתיים כמה שניות לסיום, על המגרש היו לברון, וויד וכרמלו אבל אף אחד מהם לא רצה לקחת את האחריות הזאתת של לזרוק את הזריקה המכריעה והם פשוט ברחו מהכדור, אני לא זוכר מי היה הרכז באותה נבחרת אבל בסופו של דבר הוא נאלץ לקחת זריקה מטורפת כי הוא לא הצליח למסור לכוכבים האלה. אני לא רואה דבר כזה קורה בנבחרת שקובי משחק בה וזה ביוק ההבדל שקובי עושה. אני קורה את הראיונות איתו והבן אדם חדור מוטיבציה ומלהיד את השחקנים מסביבו. לברון וכרמלו הם לא בדיוק שחקנים שסוחפים אחרייהם שחקנים אחרים ולכן משימת המנהיגות הולכת לקובי, קיד ופול. שוב, אני לא רואה את המשחקים אבל אני מגיב לפי תחושותי.

אין מה לראות

האמריקאים לא ממש עמדו במצב שבו היו צריכים מנהיג. בכל מקרה, וייד לקח אליפות לפני שנתיים, לברון ניצח כמות נאה של משחקים בשניה האחרונה וסחב את קליבלנד לגמר הNBA, ופול כמעט זכה בMVP (ויש יגידו היה צריך לזכות). הילדים גדלו. השאלה המרכזית עבורי לגבי קובי, היא האם הוא מסוגל לשחרר כדור, או שהוא כופה זריקה בכל מחיר. לפני שנה, לא היה צורך לשאול אפילו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
במשחקים שנגמרים בהפרש של 20 ומעלה

אני לא חושב שיש פה שאלה. אולי אם יהיו משחקים צמודים אז אפשר לשאול אם קובי ימסור או ינסה לעשות את זה לבד אבל כשכל משחק נגמר ב-20 הפרש הנבחרת בכלל לא מגיע למצב של "מי ייקח את המשחק עליו". ובאופן כללי נראה לי שהוא מתייחס לזה אחרת, זה לא הלייקרס שהוא צריך לעשות כמעט הכל לבד .

Orenseg

New member
לא יודע למה עדיין מתעקשים להתייחס אליו כווינר

אני רק זוכר שב5 או 6 השנים האחרונות הוא נחנק בכל סדרה שבה הפסיד, ובמיוחד במשחקי הדחה. הוא עוד לא הוכיח שהוא יכול להוביל (קרי: להיות אופציה ראשונה בהתקפה של) קבוצת אליפות, למרות שהליגה דאגה לשווק אותו כדבר הכי טוב מאז המצאת הקבוקים. אם דיברת על משחק מול ספרד, אז אני מניח שאתה מתכוון למשחק רבע הגמר מאתונה 2004. לברון, וייד ומלו בדיוק סיימו את עונת הרוקי ולא היו אותם השחקנים שהם היום. היום, בבייג'ין 2008, הייתי נותן את הכדור לוייד, אחרי שבגמר 2006 כבר הוכיח שהוא יודע לעמוד במצבי לחץ וסחב קבוצה לאליפות.

מנחם לס

New member
שוכחים!

כבר עניתי כך לתגובה אחרת. לברון ווייד היו אז ילדים ממש (כמו אחרים בנבחרת)

KOBEMANIA

New member
אני לא מסכים איתך

ההיסטוריה של קובי מוכיחה קבלת החלטות מהגבוהות ביותר במצבים של זריקות מכריעות, הוא ידע למצוא את הורי ופישר לא פעם בתקופת הטריפיט, הוא אפילו ידע למצוא את פאקין סמוש פארקר ולוותר על זריקות בתקופה שהוא לא ממש הצליח ואף אחד לא היה מלין אם הוא לא היה מוסר,ואפילו בפלייאוף האחרון אפשר להיזכר בסדרות נגד יוטה שבהם קובי פינה את פישר ואודום לסלים בזריקות מכריעות. קובי ביסס תדמית של ווינר ברגעים כאלה גם בעיני רבים מאלו שלא אוהבים אותו לא בגלל שהוא תמיד יזרוק אלא בגלל שהוא בדרך כלל יקבל את ההחלטה הטובה ביותר ולא יילך ראש בקיר על זריקה בלתי אפשרית. עוד שחקן שמקבל החלטות חכמות והייתי שם את הכדור בידיים שלו הוא לברון, גם בגלל הכוח הפיזי שלו במצב כזה. לא הייתי נותן את הכדור לאף שחקן שהוא לא לברון או קובי במצב כזה. ואני סומך על שתיהם שאם יהיה צורך להוציא כדור לשחקן פנוי הם יוציאו אותו.

Malcolm X

New member
הטריפיט על שם שאק. תפנים זאת

קובי בראיינט כשחקן פריצייז לא שווה אליפות. כנראה שהיית על מאדים בגמר מול דטרויט והגמר האחרון מול בוסטון. קובי פשוט לא שחקן שיודע להוביל. בסדרה מול פיניקס הוא הוביל 1-3 ובסוף הסאנס ניצחו. זה ווינר? ממש לא. הוא לא מנהיג והוא לא מבין בזה. תירוצים יש מכאן עד להודעה חדשה. אבל אמר פעם איש חכם - תירוצים הם המצאה של לוזרים. הדרים טים הזאת לא שייכת לקובי. יש שם קבוצה של שחקנים מגובשים וכל אחד יודע את תפקידו, בניגוד לפעם הקודמת. אם כבר לייחס את זה לשחקנים ספציפיים, זה בגלל קיד, פול ווויליאמס. בפעם הקודמת "ריכזו" אייברסון ומרבורי. דבר אחד קובי כן עושה טוב וזה ההגנה. על זה כן מגיע לו קרדיט. אבל לא צריך להיסחף. הפעם זאת יחידה מגובשת וכולם מוכנים לוותר על הכדור כשצריך.

KOBEMANIA

New member
שרון

אני מכיר את דעותיך, הם רחוקות שנות אור מדעותיי, אני ראיתי את התריפיט אני לא צריך הסבר עליו, סוף הדיון. בשום מקום לא אמרתי שהדרים טים שייכת לקובי אמרתי שבמצב של זריקה מכרעת הייתי נותן את הכדור לקובי או ללברון. אל תכניס לי מילים לפה ואל תעוות את דבריי. אם אתה חושב שקובי לוזר זאת זכותך המלאה ואני לא רואה סיבה להתווכח עם הדעה הזאת. אני מכיר את דעתך לא מהיום. אני חושב שהוא ווינר, לא כמו מייקל ג'ורדן אבל ווינר.

למעלה