התמזל מזלי

התמזל מזלי

ויצא לי אחלה חווית סופ"ש עם נבחרת ארה"ב. לצערי לא הצלחתי להתחבר לפורום במהלך הימים האלה (היה איטי לאללה), ולכן לא יכלתי לדווח חי. את הדיווח שלי , אתם מוזמנים לקרוא בבלוג שלי. היום ב10 שעון ישראל, ארה"ב רוסיה משנגחאי. והחדשות הטובות באמת, לפי פורום האוהדים של גולדן סטייט, הם מגיעים לסין לשני משחקי הכנה ביחד עם מילווקי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
יש לך מזל שמנהל הפורום לא מרשה לקלל

אחרת היית מקבל איזה כמה קללות עסיסיות
איך האווירה? יש התרגשות סביב הנבחרת האמריקאית? מסרת ד"ש ללברון בשמו של MNM?

סינין...

ועוד איזה התרגשות... כל זריקה, דילוג,הטבעה של שחקן אמריקאי גוררים קריאות השתהות. לא ממש הייתה אוירת משחק, הקהל רצה הטבעות ועוד הטבעות. מסרתי ד"ש ללברון, הוא מסר בחזרה. שאלתי אותו מה הוא חושב על הMNM, הוא אמר שהוא פשוט הופך את שאר משתתפי הפורום לאפסים. תראו את מנחם לס. לפני הפורום כוכב, אחרי הMNM... (טוב, טוב, לא לקחת אישית, זה פראפרזה על הניתוח של הMNM על לברון ויוז...)

the mnm factor

New member
תסלח לי, כל זה לא היה קורה אילולא

היו משווים אותי מאז הגעתי לפורום לכוכב הפורום, זה שפרש בשיא אבל לא היה יכול לחיות בלי הפורום ולכן חזר רק כדי להגיע לשיא חדש...
אגב, לפחות במקרה של לארי יוז הוא יכול להאשים את הכל בפציעה... מה יהיה התירוץ בפראפזה שלנו?

OrEl74

Well-known member
מנהל
אתה צריך להיות מרוצה שהוא חזר

הוא שומר על האג'נדה שלו

נצל"ש ארה"ב-רוסיה

אחרי רבע אחד האמריקאים מובילים 29-17. נראה שהרוסים עומדים בקצב, משחק איטי ביחס למשחקים במקאו, ואיכשהו האמריקאים מובילים ב12 עם 29 נקודות ברבע... נראה שסוף סוף האמריקאים פוגשים משוכה גבוהה. וייד גדול. קירילנקו וג'י אר טובים במדי רוסיה. הכי מצחיק זה לשמוע את השדרים ההונג קונגים (באנגלית) - דייויד בלאט הולך לאמן את צסק"א. מגיעים שחקנים מהNBA לכדורסל הרוסי, והכסף קשור כמובן לזה שהם זכו באליפות אירופה (ולא לטייקונים הרוסיים), ועוד כהנה וכהנה שטויות.

כמה כבוד האמריקאים מקבלים מהשופטים

פשוט לא יאומן מול שופטים אירופאים בביגין זה יהיה סיפור אחר לחלוטין

הם התכוונו שהוא הולך לאמן בדינמו

וגם תיקנו אחר כך. אבל עזוב, יש שם שדרן בריטי שלא מבין כלום בכדורסל. הם הציגו את בוש כשחקן טורנטו ולכן לא כל כך מוכר לאוהדי הכדורסל האמריקאי. אחר כך גם את זה הם תיקנו, כשאמר שהתכוון שפשוט לא משדרים אותם כי הם לא כל כך טובים (ואין שם אף סיני...). סתם בדיחה.

חצי 46-31 לאמריקאים

בסך הכל המשחק דיי מאוזן. הבעיה של הרוסים הם לא מנצלים הזדמנויות, והאמריקאים עושים נקודות מהירות. בסך הכל הרוסים שומרים טוב מאוד בהגנה. מתפרצות באות רק כתוצאה מחטיפות, וגם אז הרוסים מצליחים לעצור אותם לפעמים. האיזורית סוגרת טוב, וכרמלו למשל מעדיף לזרוק מבחוץ. מלבד סל קל של בוזר מאסיסט של וויליאמס, האמריקאים מתקשים. הבעיה היא בעיקר בהתקפה. הרוסים הולכים פנימה, אבל כולם שם נגרים ולא מסוגלים לקנות סל. גם הגארדים לא קולעים, בעיקר פשוטין שלא מצליח למצוא את הטבעת. כאמור הרוסים התקרבו עד 8 בלבד (ארה"ב קלעו רק 6 נקודות ב5 הדקות הראשונות), אבל לא הצליחו לעשות סל כמה דקות, והאמריקאים חזרו ל12. לדעתי המשחק ימשיך ככה עד הסוף. קשה לקרוא לזה צמוד, כי זה עדיין 15, אבל זה הכי צמוד שהאמריקאים הגיעו.

נגמר 89:68

לדעתי הרוסים הציבו אתגר גדול בהרבה מהתורכים והליטאים, וגם אותו הנבחרת האמריקאית עברה ללא בעיה. מבחינה הגנתית להחזיק את ארצות הברית מתחת ל90 נקודות זה באמת נדיר, וחבל רק שאין לרוסים את שחקני ההתקפה לקלוע כמות נקודות דומה. בגדול האמריקאים כבר עלו ל20 הפרש בתחילת הרבע השלישי, ריבאונד התקפה מקרי, ושלשה של הולדן החזירו ל15, ופתאום ארצות הברית מתקשה לעשות סל. היחיד שמצליח הוא קובי ברייאנט שהולך עד הטבעת. בצד השני הולדן ובעיקר קירילנקו מגיעים עד הטבעת בחדירות קלות, כשאנתוני פשוט לא שומר. השיא היה כשקובי החטיא ליי אפ כשהוא לבד במתפרצת. אלא שאז נגמר הכוח להולדן, הוא איבד שני כדורים ברציפות, והחטיא זריקה קשה, ואצל האמריקאים על טעויות משלמים. בפרק זמן של בערך חצי דקה, מייקל רד המטיר שתי שלשות (שיחק זמן מועט, אך עשה את שלו), ווייד הוסיף נקודות כדי להחזיר את היתרון ל18. בלאט שלח את הולדן לנוח, אבל זה כבר לא שינה, בלי הולדן, או עם הולדן עייף, לרוסים אין סיכוי. הרבע הרביעי היה בעיקר לפרוטוקול, כשהיתרון נע בין 16 ל24, ונסגר על 21. מצד אחד, המשחק היה בקצב יותר איטי מהרגיל, מצד שני זה פגע ברוסים יותר מבשחקני ארצות הברית. וכשהמשחק הפך למבולגן זה פגע ברוסים עוד יותר. יהיה מאוד מעניין לראות את הספרדים והיוונים, להם יש מצד אחד את שחקני הפנים שיכולים לעשות נקודות, וגם את ההגנה. נצטרך לחכות עד שתתחיל האולימפיאדה. ביום שלישי, 15 שעון ישראל, ארה"ב פוגשת את אוסטרליה למשחק ההכנה האחרון, ולא נראה שהאוסטרלים יהוו בעיה. קובי סיים עם 19, אנתוני עם 17 ו7, וייד עם 16, ולברון עם 10, אבל יצא ב5 עבירות. קירילנקו עם 18 ו8, והולדן עם 17, הובילו את רוסיה. ארצות הברית קלעו ב56% (בלבד...), לעומת 60 ומעלה מול תורכיה וליטא.

Orenseg

New member
בטח גם חריאפה היה חסר

הוא אמנם שיחק לפי הבוקסקור, אבל לא תרם יותר מדי בהתחשב בכך שהוא השחקן השני או השלישי בחשיבותו בנבחרת. קראתי שהוא מנסה לחזור מפציעה קשה ובהתחלה בכלל לא חשבו שהוא ישחק בבייג'ין. המשחק נגד האוסטרלים דווקא יכול להיות מאוד מעניין - זו הפעם הראשונה שהאמריקאים יתקלו בפרונט-קורט חזק באמת (אנדרו בוגוט ודייויד אנדרסן), שיהווה מצ'אפ חזק מאוד לקו הקדמי המדולדל שלהם. אני חושב שהאוסטרלים ינסו לסבך את בוזר והווארד בעבירות (הם נוטים לעשות המון כאלה ויש רק 5 במשחק) ולטחון את בוש מתחת לסלים כגבוה בודד.

מנחם לס

New member
לא יכולים לשחק גרוע יותר

האמריקאים שיחקו את המשחק הגרוע ביותר שהם יכולים לשחק! לא כל כך הבנתי את הערתך בקשר אלי (הייתי כוכב, או משהו כזה), אך זה לא כל כך חשוב.

תן קרדיט לרוסים

הם לא איפשרו המון נקודות קלות במתפרצת (כמו התורכים והליטאים), ושמרו חזק. מצד שני, אין להם את השחקנים בשביל לקלוע 90 נקודות מול האמריקאים, בטח לא כשחריאפה פצוע. מה גם שבסופו של דבר העייפות הרגה את הולדן, ובלעדיו לרוסים לא היה מה למכור. דווקא המשחק הזה היה אמור להדאיג אותך, כי היוונים והספרדים מסוגלים לשחזר את ההגנה של אתמול, לתת יותר נקודות, ולעמוד בעומס. לגבי הארגנטינאים, אין להם מספיק שחקנים לעמוד 40 דקות מול האמריקאים. כמו שאמרתי ההערה שלי הייתה פראפרזה על מה שהMNM כותב על לברון. לא קשור אליך.

מנחם לס

New member
אבל מה קרה לכריס פאול?

אמנם הרוסים שמרו חזק אך הרגשתי כאילו משהו היה חסר במשחק של האמריקאים. חוץ מזה, הוא לא נותן מספיק זמן לחמישייה כמו פאול, קובי, אנטוני, לברון, והואורד, לשחק ביחד יותר מכמה דקות. אם אני מאמן האמריקאים לא הייתי עושה רוטציה קבועה כמו ששבסקי עושה, אלא משאיר אותם על המשטח הרבה יותר, ומחליף רק שחקן או שניים ברוטציה כשהם מתעייפים. מה שאני לא מבין זה מה קרה לכריס פאול. הוא משחק במין עצירות כאילו שהוא פוחד לקחת מנהיגות. פוינט גארד הוא מנהיג, והוא לא משחק כמנהיג, וכמעט לא קולע!

Orenseg

New member
הרוטציה של הרכזים בכלל נראית לי משובשת

קיד נראה לא טוב וסופסל במחצית הראשונה, אבל כבר קראתי שהוא יפתח בחמישיה גם במשחקים הבאים. השערה שלי לגבי פול: הוא לא מרגיש "בבית" כמו בהורנטס, בגלל שהוא עולה כמחליף ובמקום לשלוט בקצב של המשחק הוא צריך להשתלב בתוכו. שחקנים כמו פול, וויליאמס, קיד וגם בארון דייויס וסטיב נאש הם רכזים דומיננטיים שמשחקים טוב יותר כשהכדור אצלם והם מסדרים מצבים לאחרים, בניגוד לרכזים אחרים שיכולים לשחק אוף-גארד (בילאפס דוגמה מצוינת, ואפשר לציין גם את דרק פישר או סטיב בלייק). רכזים שמשחקים אוף-גארד מתאימים לשחק ליד שחקנים כמו קובי, לברון, וייד וברנדון רוי, שאוהבים להעביר את החצי ולרכז את המשחק בעצמם, אבל שוב - פול לא כזה. ראיתי כמה דקות את הקו האחורי של פול ו-וויליאמס, וכשהכדור היה אצל פול וויליאמס לא נראה כמו שחקן כדורסל (לא הצליח לתפוס מסירה של פול ועשה צעדים אחרי מסירה נוספת - שני איבודים בשני פוזשנים רצופים). אולי פול לא מסתדר בהרכב שציינת, בגלל שבדיוק כמו וויליאמס הוא לא מוצא את עצמו כמוביל כדור שני. אם הוא לא יצליח להתרגל לשחק ככה חלק מהזמן, זו יכולה להיות בעיה רצינית לסגל האמריקאי (מבין 6 הגארדים, רק מייקל רד אפקטיבי לגמרי כאוף-גארד).

בגלל זה עושים משחקי אימון

כדי לבדוק אופציות, ולראות מה עובד. אני חושב שבמשחקים הרשמיים, פול, קובי, וייד לברון והווארד ישחקו יותר ביחד.

שאלה

במשחק של ארה"ב נגד רוסיה היה גם קהל רוסי או שהקהל של ארה"ב פירגן לרוסיה?

SSPB

New member
לדעתי קובי הוא ההבדל המשמעותי!

במשחקים שהגארבז` מתחיל בחימום לא צריך את היכולות שלו אבל במשחקים כמו מול יוון באולימפיאדה הקודמת או אם הם יתקשו עכשיו אז קובי עם כל הנסיון והמנהיגות וקור הרוח הוא ההבדל. במשחק מול יוון באליפות העולם האחרונה כשהאמריקאים פיגרו בסוף הם קיבלו החלטות רעות בדקות האלה ואם עכשיו הם מגיעים לסיטואציה כזאת קובי הוא ערך מוסף גדול. ובמבחן הרציני ביותר עד עכשיו שהם התקשו נגד הרוסים אז רואים מי הוביל!

למעלה