התמונה שנפלה

הנה אתמול אמא שלי דיברה עם שכינה על

התמונה והיא אמרה שהמסמר נשאר על הקיר והתמונה לא נפלה ישר אם היא הייתה נופלת ישר היא הייתה נופלת על הטלוויזיה

את עדיין מתעלמת ממה ששאלתי אותך

האם אמא שלך ראתה במו עיניה את התמונה נופלת באלכסון בלי לגעת כלל בטלוויזיה? האם לא יתכן שהתמונה כן פגעה קודם בטלוויזיה ורק לאחר מכן המשיכה ונפלה לריצפה? אני מבטיח לך שאין כאן שום קשר לרוחות רפאים. משתמש בצלילים

והנה רק דוגמה קטנה

שמראה באופן יפה שלא תמיד מה שחושבים שרואים זה באמת מה שרואים.... תביטי בתמונה הזאת, באיזה צבע צבועות לדעתך מישבצות A ו B ? תחשבי טוב טוב לפני שתיקראי את התשובה... משתמש בצלילים

תשובה

משבצות A ו B הן באותו צבע בדיוק! מדהים נכון? הדוגמה הזאת רק מראה לך כמה שאי אפשר ליסמוך על מה שחושבים שרואים או חשים, המוח מוטעה בקלות רבה מאד. משתמש בצלילים

אף אחד לא היה בבית אבל גם הם אמרו

שזה מוזר כי המסמר כן היה על הקיר החוט היה שלם הטלוויזיה ממש מתחת לתמונה התמונה כבדה היא אמורה ליפול ישר זה לא הגיוני ששום דבר לא נשבר

אני בטוח שיש לזה הסבר הגיוני

אולי העוזרת, או אמא שלך, או משהו ניקה לפני כן את התמונה מאבק ותוך כדי כך הזיז אותה קצת בלי לשים לב והזיז את החוט מהמסמר, ולאחר זמן מה היא נפלה מהמישקל שלה, יכול להיות שהמסמר עדיין היה במקום אבל בזווית, יכול להיות שבמשך הזמן בגלל המתח של החוט הוא הלך והחליק לאט לאט מהמסמר עד שלבסוף כל התמונה נפלה... אין כאן שום דבר לא הגיוני, כנראה שלתמונה הזאת יש מיסגרת חזקה מספיק ולכן היא לא נישברה, מצד אחד את טוענת בתוקף שהתמונה לא פגעה בטלוויזיה אבל מצד שני את מספרת שאף אחד לא ראה את התמונה נופלת... אז איך את טוענת בכזה ביטחון שהיא לא פגעה בטלוויזיה בזמן הנפילה? את שמה לב שאת פשוט מנחשת? תיסלחי לי אבל זה לא רציני.... דרך אגב, יכול להיות שיש לך איזה חתול או בעל חיים בבית? שוב, תאמיני לי שאין כאן שום קשר לרוחות רפאים. משתמש בצלילים

אני לא חושבת שהתמונה נפלה קודם על

הטלוויזיה ואחר כך על הריצפה כי התמונה גדולה וכבדה עם היא הייתה נופלת על הטלוויזיה היא הייתה נשברת

זו סתם הערכה שלך

את קובעת עובדה על סמך כלום, תגידי את יודעת מאילו חומרים עשוייה הקופסה של הטלוויזיה? על סמך מה את קובעת בכזה ביטחון שהיא היתה צריכה להישבר אם התמונה היתה נופלת עליה? המיסגרת של התמונה עשוייה מעץ שזה לא חומר קשה במיוחד, הטלוויזיה בנוייה מחומר קצת יותר קשיח מעץ... בנוסף לכך, סביר להניח שהתמונה נפלה על הטלוויזיה במצב מאוזן שזה אומר שהמישקל שלה היתחלק בצורה שווה על פני שטח גדול ולא בנקודה אחת, ולכן אין שום סיבה שיקרה משהו לטלוויזיה, את רואה? ככה נולדות כל מיניי אמונות מטופשות, אנשים רואים משהו, לא בדיוק מבינים, וקובעים על סמך זאת שמדובר במשהו "על טיבעי".... אין כאן שום דבר על טיבעי, הזמן פשוט עושה את שלו. משתמש בצלילים

הממממ.....

ואם התכוונת לכך שהתמונה היתה אמורה להישבר, אז הריצפה הרי הרבה יותר קשה מהטלוויזיה.... אם הריצפה לא שברה את התמונה אז למה שהטלוויזיה כן תעשה זאת.... משתמש בצלילים

למעלה