התמוטטות ?

התמוטטות ?

אתמול באמת היה השיא ברמת הפיוזים אחרי שהיא התעצבנה עליי מאוד כי בקשתי ממנה כמה פעמים להתלבש אחרי האמבטיה {היא בת 3 ורוצה הכל לבד}ואחרי כמויות ה"לא רוצה" התחילו הצעקות ואז הפכתי למגעילה מטומטמת וכמובן תשתקי כאן עלו הפיוזים ואמרתי לה שהיא בעצמה מגעילה ושהיא בעצמה תשתוק. זהו אני בהתמוטטות עצבים ? חייבת יעוץ דחוף ממי שכבר עבר את גיל הלא לא ולא דחחחחחחחחחוף הצילו תודה

התמוטטות?

אם היא רוצה לבד.... תכווני אותה לעשות לבד את הדברים שאת חושבת שהיא צריכה לעשות. תהיי קשובה לצרכים שלה ותמצאי את שביל הזהב שבו היא תהיה מרוצה ומחוייכת ואת תהני מהחיוך שלה. ס-ב-ל-נ-ו-ת... תבדקי היטב אם הדרישות שלך הם לא קפדניות מידי (למשל להקציב לה 3 דקות להתלבש....) ותראי אם ההתעקשות שלך בנסיבות העניין היא הכרחית... הדרך הכי טובה לבחון את זה היא הקשבה לצרכים ולא לצריחות.

גאוותנית

מאוד לפי דעתי כבר הבנתי מההתנהגות שלה שהיא לא אוהבת שאומרים לה מה לעשות . עם כל הכבוד לסבלנות ויש לי סבלנות לפעמים היא יכולה לגרור עניינים שעות ואני מרגישה שאני חייבת לעשות לזה סוף .אני מתחילה להרגיש שבאמת אין לה גבולות והיא עדיין קטנה שמנסה לעצב לעצמה אישיות אבל היא ממש מורדת בכל מה שאומרים לה או שמבקים ממנה ועם כל זה היא ממש רגישה ולא יכולה לראות אותי עצובה אבל אי אפשר לשחק על רגשות כל הזמן. נכון או לא נכון

רחלי228

New member
תבחרי משחק עם הפתעה

אולי "על הדרך" אפשר ללמד אותה על שעון עם מחוגים.. אצל בני (היום בן שבע) הקצבתי זמן ..."כשהמחוג הגדול על..., והמחוג הקטן על...." - אם תצליח תקבל הפתעה .. אצלנו בבית יש טבלת הצלחות (עד היום) עם מדבקות לכל התנהגות מוצלחת. ביום שישי עושים ספירה ומקבלים צ'ופר שבועי. חייבת לציין...בבית יש מתבגרת שגם מקבלת מדבקות התנהגות וגם לי יש טבלה שהילדים מעניקים לי מדבקות התנהגות....

אני זוכרת מהילדות

שלי שאמא שלי שיחקה איתנו ככה . יש לי הרגשה שאיתה זה מעבר לכך . אבל אולי שהיא עכשיו אצל ההורים שלי בב"ש {יחד איתי} היא מרשה לעצמה מעל ומעבר ואין מה לעשות סבא וסבתא שלה מפנקים אותה בלי סוף.ןכבר לא פעם אימי "שברה מילה שלי" בפניה אבל זה כבר סיפור אחר.

m i c h a l i

New member
אני דווקא חושבת שזו

כן הבעיה ... אם ההורים שלך לא מתואמים איתך בקשר לחינוך של בתך היא מגלה את זה מהר ומאד וברור שהיא מנצלת את זה...

s h o o s h a

New member
גבולות ברורים

מדובר על ילדה בת 3 שבוחנת ובודקת את הגבולות, בדיוק כמו כל ילד. ועליך מוטלת משימה לא פשוטה לא לסגת מהכללים ולא להיכנע לה. היום היא רק בת 3. האמיני לי שבגיל 10 הם משתכללים וככל שהגיל עולה כך גם רמת הבחינה שלהם. עליך לאמץ לעצמך את שיטת ה'אני אמרתי', 'אני קבעתי' ו'גם אם לא מוצא חן בעיניך, זה מה שיש'. קל להקליד אותיות למילים, קצת פחות קל ליישם. אבל אין בררה ואפילו ניתן ליישום, אלא אם כן את רוצה לגדל רודנית קטנה בבית. תתחילי בדברים קטנים, תכתיבי חוקים. 'תחוקקי' מה מותר ומה אסור ותציבי גבולות ברורים. בבוא היום תברכי על כך גם אם עכשיו נשמעים דבריי מפלצתיים משהו. יכולה להעיד רק על עצמי ועל ילדיי (וכולם כבר מזמן עברו את גיל 3) שהשיטה עובדת. בהצלחה

Anat44

New member
מסכימה...

גם פעוטתי "עושה לי בי"ס" מהיום שעמדה על דעתה, בניגוד לגדולות שלי. אני מתעקשת על דברים חשובים, כמו: לצאת בזמן בבוקר, כי צריכה להגיע לעבודה
, או לצחצח שיניים, למשל. מוותרת בנושאים כמו: בחירת בגדים, גם אם זה כולל מגפיים באמצע הקיץ
, או צבע הצלחת שבה היא רוצה לאכול... היא יכולה לבכות זמן רב, אבל אני בשקט ובנחישות לא מוותרת, ואומרת לה לקרוא לי כשהיא מוכנה או מפסיקה לבכות... בסוף היא קוראת לי ואומרת בדמעות שליש: "ג מ ר ת י ל ב כ ו ת..." זה דורש ממני המון סבלנות ונחישות, כי היא עקשנית. זו הדרך שלי... לא מתה עליה, הייתי שמחה לו היתה נענית לי ביתר קלות, אבל היא רוצה בדרכה שלה!

אם סוף סוף

אני אדע מאיפה משתין הדג זה בגללה . אבל אחרי הכל אין עליהם כשהם ישניםםםםםםםםםםם כבר תודו.

למעלה