התמודדות

s h i r a n 2 0

New member
התמודדות

איזה כוח מרגישים כשמתמודדים עם החיים האלו ועם כל מה שכרוך בהם.. בלי נחמות ריקות. פשוט התמודדות עם כל תוצאה שתהיה. התמודדות פשוטה שנובעת מידיעה שאם אני לא גוסס או אחד מיקיריי גוסס - אז שום דבר לא סוף העולם ולהכל יש פיתרון.. וגם שמרגישים חוסר משמעות מוחלט.. הידיעה שאני לוקח אחריות על החיים שלי ומתמודד איתם איך שהם במקום להתלונן על כמה הם רעים... זה משהו מחזק.. תמיד שאפתי לחיזוק החיצוניות שלי. אולי אני באמת צריכה לשאוף גם לשיפור המערך הפנימי שלי - להיות אדם חזק שיכול להתמודד עם כל מה שהחיים יזמנו לו.

התמודדות

הניסיון שלי מלמד (מלמד רק אותי) שהדרך בה אני תופס את החיים ואת מה שהם מביאים לפתחי - משפיעה ישירות על יכולת ההתמודדות בשבילי, יכולת הקבלה, היכולת להכיל את החיים היא האיכות. פיתרון אובייקטיבי או יציאה ממצב אינם תמיד בהישג יד (כמו שרמזת מחלה קשה ומוות). ביכולת התמודדות יש באמת המון עוצמה פנימית
איך לדעתך תוכלי לעבוד על המערך הפנימי?

s h i r a n 2 0

New member
הלוואי שידעתי איך

או לפחות שיכולתי לוותר.. אני לא יכולה לוותר ולא מוצאת את היכולת לעבוד על עצמי מבפנים. אילו לפחות הייתי יכולה לשים סוף להתמודדות - זו גם איזשהי החלטה.. זה מצב בלי מוצא - לא יודעת את הפיתרון.. ואני שונאת להישמע ככה. שונאת. שונאת להתלונן. שונאת להשמע חלשה. אבל אני באמת לא יודעת. אני לא יודעת

הכל בסדר

מכירה את זה? Grant me the serenity to accept the things I cannot change; courage to change the things I can; and wisdom to know the difference. אז גם בבקשה מהיקום או מכוח עליון או "אני גבוה" יש כוח עוד דבר - במערבולת אומרים, אם תילחמי ותתנגדי - תטבעי אם תוותרי על השליטה - תצאי מהצד השני בשלום זה גם הופיע בהארי פוטר הראשון, לא?
למצוא, לעבוד, להתמודד, להחליט, לפתור - באמת מתחיל להסתבך
אבל הביטוי שלך הוא אמיתי, ולא צריך לשנוא אותו. אולי את שונאת, כי את יודעת שהתלוננות במעגלים לא תביא אותך למטרה. אבל הרצון ללכת מעבר למגבלות יכול לדחוף קדימה ואם ראית אצלך חולשה, אין שום רע בכך. תאהבי אותה. שוב, העניין של קבלה, הכלה. בכולנו יש אור וחושך, חוזק וחולשה, ולומדים לחיות עם כולם. ברשותך, נתמקד ברגע הזה עכשיו. מה יש בו? מה הבעיה שאת רואה ברגע הזה בעצמך? מי את ברגע הזה ממש?

s h i r a n 2 0

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

אני פשוט לא מסוגלת לוותר על השליטה לא מסוגלת להכיר בחולשות נדמה לי שחיי הם נעים סביב מעגל אין סופי ואני מנסה לשבור אותו באותה דרך שרק החזירה אותי לתוך המערבולת האינסופית הזאת.. אבל מה זה משנה מי אני ? בוא נדבר עלייך. אתה נשמע יותר מעניין. אתה נשמע אחד שמהווה השראה לאחרים. אחד שמקבל את עצמו ולכן מסוגל לקבל גם אחרים על מגרעותיהם. ולגבי המערבולת שלי.. התחלתי ללמוד לשחות אז אולי יש לי סיכוי..

אני משעמם ../images/Emo9.gif

איזה השראה קיבלת ממני? לא נראה משהו
דווקא מההודעות הקודמות שלך בשרשורים קודמים קיבלתי את הרושם שאת מאוד מודעת לעצמך, לחולשות, לדינמיקה של החיים לפעמים מודעות כזאת יוצרת לחץ וביקורת עצמית. את כן יודעת - דברים משתנים מה שלא משתנה, בינתיים, זה התפיסה שלנו בראש - אנחנו "תפוסים" עליה
החיים זזים, אנחנו קצת תקועים, אבל לא נורא הכל עובר חביבי
רוצה לדבר עליי? חופשי

hilabarak

New member
תחשבו על האדם כעל ספינה גדולה

ששטה במיים. יש עליה מטענים רבים, חלקם על הסיפון וחלקם בחדר האוכל וחלקם בחדרים וחלקם בתא המטען ובכלל יש גם מנוע וותאי הצפה והספינה זה דבר מורכב מאוד (בדיוק כמו האדם). כל עוד הספינה שטה במיים רגילים, אז הכל בסדר. ברגע שנתקלים בגלים (חבר דיבר אליי לא יפה מול כולם, חבר דיבר אליי לא יפה בלי קשר לכלום, היה פיגוע ואני מרגיש פגיע, לא קיבלתי קידום שרציתי, בן הזוג אתמול הוכיח לי שהוא לא ממש רציני איתי וכולי וכולי) אז הספינה נמדדת. מה חוזק המנוע ? כמה תאי הציפה אטומים ? איך הקשירה של המטענים על הסיפון (מטעני העבר שלנו) ? איך חדר האכול מסודר ואיך החדרים ? ככל שבנינו את האישיות לאורך השנים בצורה יותר מסודרת וברורה, נוכל לעמוד בגלים המתחלפים. כי תמיד תמיד תמיד יהיה משהו, אין מדינה ללא שוד או רצח או פיגוע. אין מקום בו כל הילדים מקבלים יחס טוב מהמורה. אין זוגיות שהולכת חלק לאורך 30 שנה. אין עבודה בה אנו מקבלים בדיוק את הקידום ובדיוק את היחס ובדיוק את העמיתים הנעימים לעבוד איתם. ואין חברים שתמיד תמיד לא כועסים עלינו וזוכרים אותנו בדיוק מתי שרצינו. איך בונים אישיות ? זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה, רק צריך רצון כנה ואמיתי. רצון להיות אובייקטיבי ביחס לכעסים ולדאגות ולרגשי האשמה שלנו. רצון להיות פתוח לביקורת עלינו. רצון לראות את המציאות האמיתית ולא מה שאנחנו רוצים שתהיה (בניגוד למתנחלים שממש האמינו שההתנתקות לא תקרה - אינני דן על נכון להתנתק או לא נכון, כמו נתק מהמציאות של אותם אנשים). רצון אמיתי לבנות אישיות וכולי. אם הרצונות הללו קיימים בכנות, אז אחד לומד מפסיכולוג, השני מספרות טובה, השלישי מחברים טובים הרביעי מכולם ביחד. הבעייה האמיתי מהניסיון שלי היא שאנשים רוצים לרצות לבנות אישיות ולא רוצים באמת. ואז הם קוראים ספר, אבל אינם מנסים את מה שמציע הסופר (אפילו אם הם מסכימים איתו), הם הולכים לפסיכולוג, אבל נהנים רק לשבת על הספה ואינם הולכים להתנסות בהבנות החדשות שגילו. וכשחבר טוב אומר משהו, הם משכנעים עצמם שהוא איננו מבין כי הוא לא נמצא במקום שלהם (אולי אפילו בכלל אינם טורחים להתחבר עם חברים שיודעים לתמוך ולתת את האמת כשצריך). בניית אישיות מצריכה אומץ להתמודד עם המציאות. ולא כתבתי זאת לשניכם ספציפית, כי אינני יודע עליכם כלום, אני מדבר באופן כללי על התיאוריה. ואומץ או שמגייסים או שלא. זה כמו שמתחילים עם בחורה בדיסקוטק, או שניגשים או שלא, אין דרך לגשת אליה בלי לתפוס את האומץ. השיטה הזו שהיתה לנו בגיל 15 שחבר דוחף אותך על הבחורה ואז מתחילים לדבר, לא עבדה אז (איזו בחורה רוצה לצאת עם טמבל שצריך שחבריו ידחפו אותו על הבחורה) ובטח לא עובדת כשבונים אישיות.

כל זה נכון

אבל נראה שכמו שיש כשרונות בכל תחום, יש גם כישרון בבניית אותה ספינה שדיברת עליה, אולי כישרון מולד, אולי נרכש, אולי שניהם. היכולת הזו לצאת מתוך הקונכיה שלך ולהסתכל על עצמך בבהירות למה לי זה הולך ביתר קלות מאשר אחרים? לא יודע! ואין לי שום דרך, כמו שאמרת, לדחוף חברים "להתחיל עם בחורה" (בחורה = טרנספורמציה אישית כלפי מעלה). זה פשוט לא עובד ככה. אם כל פעם שהייתי שומע "קל לך להגיד" הייתי רואה שקל, הייתי כבר ... פותח איזו באסטה

hilabarak

New member
אני לא יכול להתווכח על כשרון בתחום

כי גם אני רואה שקל לי בתחום הזה בו הרבה אנשים מסתבכים. אבל אל תשכח את החסרון שלנו. אני נוטה לרציונל ולכן קל לי לבנות בצורה מפוכחת (אני רק יכול להניח שגם אתה כזה). אבל לאנשי הרציונל יש חסרון גדול - הם פחדנים מטבעם. הם נדמים יותר אמיצים כי הם מסוגלים להתנסות בבביקורת עצמית שאחרים לא מסוגלים. אך הם מפחדים בדרך כלל דווקא מהעולם החיצון יותר מזולתם. ואני רואה זאת עם עצמי, אני נוטה לפחד מחוויות חדשות בניגוד לחבריי. וזה כי אני נוטה לרציונל והרציונל אוהב סדר ומובנות ודברים מוכרים. בכלל יש לי חבר שטוען שאפשר לחלק את האנשים לשני סוגים בסיסיים. אלו הנוטים לרציונל ואלו הנוטים להתנסות. ואם העולם היה בנוי מאנשי הרציונל אז רוב האנשים היו בנויים רגשית היטב, אך אפילו את אמריקה לא היינו מגלים (קולומובוס בהחלט סיכן את חייו בניגוד לכל הגיון בריא). ואם העולם היה בנוי רק מאנשי ההתנסות, אז גם לא היו מגלים את אמריקה כי הספינות היו טובעות בדרך (צריך שכל כדי לבנות ספינות טובות). אני קצת מקצין את המצציאות, אבל כולנו פה ביחד. אנשי ההתנסות שנוטים לרגש לשלוט בהם ואנשי הרציונל שיודעים לבנות סביב הרגש, אך תלויים באנשי הרגש כדי לחוות ולמצות. ככה לפחות זה אצלי ואצל חבריי - רואים זאת גם בזוגיות של החברה, אחד מבני הזוג נוטה לרציונל והשני לרגש (לפעמים הבעל כזה ולפעמים האישה כזאת).

מודה

זה באמת ככה גם אצלי, אבל למדתי את החולשות שלי ואני עובד עליהן (כלומר - ההתנסות, הרגש, המיצוי) ואכן, מקבלים מאנשים אחרים מה שחסר לנו מלכתחילה, אם נפתחים אליהם ונותנים להם מה שחסר להם

cacaroto

New member
כנראה

שזה עוד סוג של הרגשה שמרגשים לפעמים בחיים (הרגשת, וואלה אני מתמודד..איזה קטע .. למרות כל הקשיים\הנפשיים) אור

למעלה