התמודדות

גיגו

New member
התמודדות

כיצד מתמודד אדם עם הקושי בהתנתקותו מחייו הקודמים? חייו של אדם החוזר בתשובה משתנים מקצה לקצה בהתחזקותו. איך אפשר להתמודד עם השוני הזה? איך אפשר לשנות דרך חיים של שנים? איך מתייחסים לחיים של העבר?

'לאט לאט'...

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו 'לאט לאט'...זוהי הצוואה של רבנו...אלו הן המילים האחרונות ששמע מוהרנ"ת זצ"ל מרבנו...והוא הבין שזוהי הדרך שהוא צריך לעבור ואת זה הוא מעביר לנו אנו בימינו... צריך הרבה סבלנות...הרבה הרבה סבלנות.....תמיד לחוזרים בתשובה אומרים על דרך החיזוק...'הבא ליטהר מסייעין לו'.....אבל אף פעם לא נותנים לו את ההמשך הכל כך מתבקש.......'הבא ליטהר מסייעין לו, אומרים לו המתן'... 'חיזקו ויאמץ לבבכם כל המיחלים לה''.....המיחלים דייקא...כי בנתיים עוד אין לי כלום...אני רק מיחל ומתגעגע.......אז חזק ואמץ...לא להתייאש... לאט לאט השכבות נמסות... שבוע טוב...התחלה חדשה... משוגע של ה'...

פראזניק

New member
אני לא יודע אם תמיד "לאט לאט"

מה שאמר רבינו "לאט לאט" הוא ענין אחד, והדרש שניתן ללמוד מזה הוא עוד ענין. אבל לגבי חזרה בתשובה, יש אנשים ש"לאט לאט" הוא הדרך היחידה שעוזרת להם, וישנם להיפך, שדווקא המהפך החד משמעי הוא שמאפשר להם. העיקר, אמר רביה"ק בפירוש, הוא תפילה. על כל דבר ועל כל ענין. כי אכן, זה לא קל להיות "בעל תשובה", וודאי שלא קל לחזור בתשובה, כפי שיעידו רבבות החוזרים, שעברו ועוברים דרך לא קלה בכלל בכל שלב של חייהם. אבל התקווה, והאמונה בכך שהם עושים את מה שהיו צריכים לעשות, והידיעה כי "העולם הזה דומה לפרוזדור" ואם כן יש כח להתגבר על הקושי והקשיים, הם שמחזיקים אנשים רבים. "גאר מיין זאך", אמר רבינו, "איז תפילה". ("הענין שלי הוא תפילה"), ו"ענין" זה הוא הוא התרופה לכל צרה, קושי ומכאוב, מ"כפתור שנפל" ועד לחיפוש אחר צדיק האמת, וכל מה שבאמצע ומעבר. בהצלחה:)

גיגו

New member
אך מה עושים?

מה עושים עם החיים של העבר? איך אפשר למחוק אותם? לכפר עליהם בתפילה לא ישכיח את היצר...

יש צדיק שהכין לנו הכל !

אם הבנתי נכון , אתה שואל את שאלתך בלי לדעת יותר מדי על ברסלב. אם הנחתי נכונה , אז אלו הם דברי : יש בעולם כבר יותר ממאתיים שנה , צדיק גדול וקדוש , שראה את כל מה שהולך לעבור על כל אחד ואחד מישראל , את כל הקשיים , את כל השינויים , את כל הנסיונות ואת כל הפחדים. הוא ראה הכל. הצדיק הזה , בגודל קדושתו ובזכות עבודתו הנוראה , זכה להשאיר בעולם דבר נפלא מאד. הוא השאיר לנו את כל מה שכל אחד ואחד מישראל שעתיד להוולד עד ביאת המשיח , כל מה שהוא צריך בשביל לעבור את התקופה הקשה , החשוכה והנוראה הזאת. הצדיק הזה ידע על כל תכרסיסי המלחמה שהולך היצר הרע להשתמש כנגדנו ועקב הזאת הכין כנגדו , תכסיסי מלחמה , כלים קדושים , שעל ידם , כל אחד ואחד מישראל יכול לנצח בנקל , כן ! בנקל ! את המלחמה העקובה מדם הזו. הצדיק הזה הוא רבנו הקדוש רבי נחמן מברסלב זצוק"ל , שהשאיר לנו את ספריו הנוראים ואת תלמידיו היקרים , שבכוחם יכול כל אחד ואחד מישראל לעשות את כל מה שצריך לעשות ולהשיג בעולם הזה. ממילא תבין שאני ממליץ לך בחום להתחיל ולעסוק בספרי רבנו , להשתדל לקיים את עצותיו הקדושות לדעת שיש לנו צדיק גדול שכבר אמר בחייו : " מה לכם לדאוג , מאחר שאני הולך לפניכם , סמכו על כוחי ...". בברכת הצלחה רבה במאבק הקדוש שעובר עליך , חזק ואמץ אחי , חזק ואמץ!

ממממממממ

ממש מזדהה איתך, קודם כל תרפה מעצמך,אל תקשה עליך,סובלנות ואהבה כמו שיש לאבא שלנו,שהוא מקבל תשובה ועוונות נעשים לזכויות,פשוט תתקדם בדרך התשובה וההדבקות אליו, עד שבהרהור שתסתכל אחורה, תראה שזה לא אתה כבר, שהינך בריאה חדשה ואין זה נוגע לך בכלל, אז בהצלחה בהתמקדות בתשובה,ולא בחזרה על העכר תהיה בטוב ותשמח,אתה רוצה להתקרב,ולהתעלות,

למעלה