התמודדות

Adrian5

New member
התמודדות

אני חדשה בפורום ולא כל כך מכירה את הגלגלים המניעים אותו בדרך כלל. אניח שגם להודעה כמו שלי יש מקום בו. לפני כשנה וחודש פגשתי באחד הצ'טים באינטרנט בחור מקסים, מוכשר מבריק ונפלא. נהיינו זוג עד מהרה. הוא אהב אותי ועד מהרה התאהבתי בו בעצמי. היינו יחד כל הזמן ולא נתקנו לרגע. מאז שפגשתי אותו ועד לפני יומיים לערך לא עברו יומים או יום בלי שנדבר בטלפון או נפגש. שנה שלמה עוברת כשהוא כרוך עלי ואני עליו והוא חלק מההווה שלי וחלק (כי כך הלב והראש רוצים להאמין) ברור מאליו מעתידי ואף כבעל עתידי ואפשרות ברורה עומדת באויר של נישואין (אני גרושה בעצמי ושנינו הגענו ממערכות יחסים חזקות אינטנסיביות ולא קלות).בנוסף, גרנו יחד. עד מהרה מתחילים להצדיק את העתיד כך שייכרך אף הוא, סביב האדם האהוב. גם החברה מתחילה לקבלנו כזוג, כצמד. המערכת התחושתית עצמה, עם כל האוטונומיות שלי ושלו כשני בני אדם חושבים, הוגים או אולי אפילו יוצרים, התרגלה לצמוח ולנבוע מתוך הכוח שבזוגיות האהבה הבטחון והנחמה, שהקשר מעניק. הוא אדם נפלא באמת, גבר עדין, מתחשב טוב לב, אומן מחונן בתחומו ואיש משכיל ותרבותי בצורה יוצאת דופן .כל מי שראה אותו ממכרי ישר אומר ומתרשם מייחודו. וגם הורי אוהבים אותו מאוד. הבעיה היא שלמרות ייחודו והעובדה שהוא אדם כל כך טוב, מוסרי, אכפתי ועדין ואהבתו אותי, הלב שלנו לא נפתח זה אל זו ולא הצלחתי להגיע איתו לגבהים הרגשיים שהגעתי עם בעלי לשעבר.בנוסף, אנחנו שונים מאוד אחד מהשניה ולא מצליחים לראות בעין דומה שום דבר כמעט במישור הרוחני או המעשי. וגם הוא ככל הנראה לא הצליח להגיע איתי לשותפות הרגשית שהגיע במערכות קודמות. דווקא כי אין לנו ילדים ואיננו נשואים, המשמעות של ניתוק הקשר הוא אובדן מלא. אפילו אם נשאר ידידים, הקיום של שני בני זוג לשעבר מונע מהם את האפשרות להיות ידידים קרובים מדי (כי בקרבה חזקה מדי יש סכנה לפתוח שוב את קופסת הפנדורה של היחסים) ונותר מרחק כפוי שמכאיב מאוד לאור האהבה והקרבה האדירים שהינם נחלת העבר. לפני יומיים החלטנו סופית להפרד (אחרי שהיינו באון אנד אוף כמה חודשים). הוא דוקטורנט ויש אף סכוי שיעזוב לחו"ל בשלב כלשהו (הוא החליט להשאר ולעשות דוקטורט באונ' בארץ בגללי) כך שאאבד אותו לגמרי. עובדת קיום קשר עתידי, טוב ונפלא כפי שעשוי להיות, לא מנחמת כהוא זה את האובדן, שעבורי הוא כשכול, של הקשר הזה. כמו שהזמן מבחינתי לא נחם את אובדן הקשר עם בעלי לשעבר, על אף שנשארנו ידידים במובן מסויים הוא מת עבורי. אני יודעת שהוא אוהב אותי נורא וכואב לו. ברם מנסיוני המר אך הרב אני יודעת שלפעמים דווקא כשאהבות גדולות מגיעות לסיומן, הן מגיעות לסוף רק כשכל הכלים נשברים והכל מתכסה בשבר, רק אז אפשר לסיים. וכל נסיונות השכנוע הם פיקציה שמתעתעת בנו ומונעת מאתנו לראות את האמת. איך להתמודד ומה לעשות?

adam33

New member
לשמור עליו

אל תנסי להגיע לגבהים חדשים ולניצוצות קחי את הבחור ..בחני את אהבתו ניראה לי שיש לך אוצר ביד ואת פשוט לא מעריכה את זה ובצד מחכה עוד למה שיגיע וללב שלך אבל זכרי! האכזבה מהפרידה תגרום לך אוליי לאהוב אותו בעתיד ולבכות על מה שהיה לך ביד ושנתת לו ללכת חשבי פעמיים אם בכל זאת את מסוגלת להפתח אליו..

seeyou

New member
קשה להבין מה נשים רוצות!../images/Emo108.gif

" שנה שלמה עוברת כשהוא כרוך עלי ואני עליו היינו יחד כל הזמן לא נתקנו לרגע. מאז שפגשתי אותו ועד לפני יומיים לערך לא עברו יומים או יום בלי שנדבר בטלפון או נפגש הוא: מוכשר מבריק ונפלא. . גבר עדין, מתחשב טוב לב אומן מחונן בתחומו ואיש משכיל ותרבותי בצורה יוצאת דופן הבעיה היא: לא הצלחתי להגיע איתו "לגבהים הרגשיים"(??) שהגעתי עם בעלי לשעבר.!!! "

מסכימה עם יוסי....

את פשוט לא יודעת מה את רוצה..אבל כשתפרדו...את תצטערי שנתת לאהבה הזאת ללכת...אז אתם לא עולים לגבהים רגשיים נו אז מה? אל תעשי השוואה למישהו אחר...כל אחד הוא עולם אחר . לדעתי יש לכם סיכוי אם תשני חשיבה. בהצלחה.

מנסיוני המר אך הרב

מעניין למה נסיונך הרב מר כל כך! האם זוהי גזירת גורל שנגזרה עלייך? החלטות מוטעות שאת מקבלת? שאיפה לשלמות גדולה במישור הזוגיות והחיים המשותפים המונעת כל אפשרות לחיים זוגיים שאינם ממש מושלמים? עוד שאלה שהתעוררה אצלי: למה הכוונה בפיסקה האחרונה: "אני יודעת שלפעמים דווקא כשאהבות גדולות מגיעות לסיומן, הן מגיעות לסוף רק כשכל הכלים נשברים והכל מתכסה בשבר, רק אז אפשר לסיים. וכל נסיונות השכנוע הם פיקציה שמתעתעת בנו ומונעת מאתנו לראות את האמת".

anonimitusa

New member
../images/Emo7.gif הלואי והייתי יכולה לאמר לך

תתקשרי אליו מיד ועכשיו ותאמרי לו עד כמה שאת אוהבת אותו. אלה החומות, הקירות שבניתם שניכם בחייכם, כל אחד והחומות שלו שמונעות מכם להגיע לזוגיות אותה אתם יודעים שקיימת ביניכם. אם רק הייתם שוברים את המחסומים האלה, ורואים את מה שיש לכם בעתידכם יחד, ולא את המ שכלא חד מכם עבר וחווה. תסתכלו על העתיד, על מה שבניתם, על הזוגיות שקימת, על האהבה שבניכם, על האכפתיות והחם והשיתוף ויש עוד הרבה. את כל זה אתם זורקים, משליכים לפח בשביל מה? מה הם החיים אם לא לחיות אותם יחד באהבה ובשיתוף עם בן זוג שונה מאיתנו, אבל ישנה שם אהבה? לחיות את החיים במלואם אין הכוונה לזרוק את מה שבניתם, אלא לשבור ביחד את הקירות שמונעים מכם להיות יחד. אני עדיין לא הבנתי מה הביא אתכם להחליט להיפרד, לחתוך, לסיים קשר כל כך יפה. האם זו המשיכה אחר המוכר, הסבל, הלבד הידוע והמוכר הזה? האם זה הרצון להעניק לעצמכם בלבד ולא זה לזה? האם אלה חילוקי דיעות שקיימים בין כל בני זוג? שכחת עד כמה קל לשבור מחסומים ביחד מאשר לבד? שכחת שאהבה איננה אהבת נעורים, אלא הרצון הזה לחוק יחד חיים במשוף כל יום, כל רגע? את עדיין מחכה לפרפרים בבטן כשיש לך לידך פרפר יפהפה איתו בנית קשר נהדר, ואת פוחדת. ובשל הפחד שלך ושלו, הפחדים האלה שלא מובילים לשום מקום, אלא הורסים, החלטתם לנתק. תתקשרי אליו מיד, תאמרי לו מה שבלב שלך ולא מה שבשכל שלך. תתני ללב שלך להרגיש. את סובלת ומתענה מכיון שהאגו אומר לך "החלטתח, וזהו זה, אני אעמו במילה שלי" אני במקומך הייתי מקשרת מיד ומתנצלת על הפחדים שבי, משתפת אותו בהם, אומרת לו מה את מרגישה כשאת איתו (בטוחה, מוגנת, אהובה, מוערכת, וכד') ועד כמה את מאושרת איתו (אני מתארת לי שכן) ואת רוצה לבנות איתו יחד חיים, לתת הזדמנות לזוגיות ביניכם. אל תחכי שהוא יסגור את ליבו ואז יהיה מאוחר מדי. אל תפחדי להביא את הקשר שביניכם למלא הפוטנציאל שבו, למה להסתפק בפרורים? בחברות בלבד? את הרי אוהבת אותו. אם לא היית אוהבת אותו, לא היית כואבת בכלל. תתקשרי אליו. הלואי והייתי יכולה היות לידך ולעודד אותך להתקשר, לתת סיגוי לעתיד, לחיים שאת רוצה לעצמך ולו. לא לפחד מקשיים ומחסומים, אל תפחדי מהחיים, תחיי אותם.

למעלה