התמודדות

ציור

New member
התמודדות

איך מתמודדים עם פחדים בצורה קוגנטיבית ? נניח יש משהו שאני צריכה לעשות אבל מאוד פוחדת ממנו כי עם כל החיובי שזה יתן זה מאוד קשה לעשייה ויש הרבה דברים מסביב שיקשו על החיים והפחד הוא להשבר מזה ולא להוציא רק את הטוב משם. עשיתי רשימה של מה יצא לי מזה הטוב והרע וזה עדיין לא עוזר מרגישה לא מוכנה לעניין עדיין אבל יש לוח זמנים שחייבים לעמוד בו ולהגיע להחלטה. פעם מישהי אמרה לי שלא להחליט זו גם החלטה כי בעצם זה להחליט לא לעשות את הדבר. בעצם כל דבר שהוא קשה מדי הנטיה היא להתחמק ממנו ולא להתמודד אז איך עושים את זה ? תודה

שריד

New member
ציור שלום התמודדות עם פחד

פחד זה דבר מאוד מפחיד, כי לא ברור הגבולות שלו היכן מתחיל הפחד ומתי הוא נגמר. קשה מאוד להתמודד עם פחד כי אין עליו מספיק נתונים. אז עם מה כן אפשר להתמודד ? עם ארועים ביום יום אשר אנחנו נמנעים מלעשותם בגלל הפחד. תוכלי לשתף אותנו באירוע זבו את מתלבטת וכך אולי נוכל לתת לך כלים מדוייקים יותר ? בברכה שריד

ציור

New member
צריכה להחליט

הי אני קצת חוששת לא להחשף מידי אבל אולי תוכלו לעזור אז אכתוב משהו (ותודה על התגובה המהירה והחמה ) אני לא גרה בארץ וצריכה להגיע לאיזה קורס מקצועי שיעזור לי בעתיד. עכשיו יש המון התלבטויות כמו: קשה להגיע לישראל ולמצב שבה, השהות שלי צריכה להיות כחודשיים וזה ארוך מידי גם בפרידה מבעלי מהבית והסביבה בה אני חיה כיום. והקשה מכל זה המפגש עם ההורים שהוא לא טוב ושואב כוחות. הקורס מאוד חשוב אבל כל אלה ועוד, גורמים לי לא לעשות כלום כלום לקראתו אני צריכה להחליט אם לעשות את זה ( מה שכולם כבר חושבים) או להכנע לפחד או שזה לא כניעה אלא הגנה עצמית תודה שוב וזה לא פחד משתק אבל לא נעים זו הכוונה ב-ארוע ? )קשה לשלוח הודעות משהו לא עובד)

ציור

ציור שלום לך, אני ממש מתחברת אלייך ומצבים כאלה בהחלט מוכרים לי גם ברמה האישית. העלית התלבטויות מאוד משמעותיות בקשר לקורס. ארועים הם תרחישים או תאורי תרחישים/אינטראקציות שבהם משולבים אנשים. ברגע שכותבים את הארוע (מעין קטע קצר מאוד ממחזה) ניתן לארגן מחשבות לגבי מהן המטרות שלי מהמפגש? מהן המטרות של האדם הנוסף במפגש? האם המטרה הושגה? מה הרגשתי במפגש? מה כל אחד מהמשתתפים הרגיש? מה עשיתי? מה עשו השאר? מה חשבתי? מה הייתי משנה במפגש לו יכולתי? נשמע שהקורס חשוב לך ולעתידך והוא מתבצע רק בארץ, האם זה נכו ן? האם תוכלי לעשות לעצמך רשימה של יתרונות/מטרות הקורסהקורס.האם תוכלי לרשום לעצמך תרחיש שהיה עם הורייך ולענות לעצמך על השאלות? האם תוכלי לארגן לעצמך רשימה של חוויות טובות במפגש עם הארץ? ברשימות שכאלה אני מאמינה שתתחילי לארגן את המחשבות ולנסות להסתכל על זה ממספר נקודות מבט. כתבי לנו. איה

המשך לציור

אגב, אם את לא מרגישה נח להחשף ניתן לשלוח חומר בדואל ללא חשיפה ברשת, איה

ציור

New member
רשימות

איה שלום לא ממש הבנתי. עשיתי רשימת יתרונות וחסרונות בקשר לנסיעה לארץ אבל אני עדיין במקום לא ברור . אולי הרשימה לא נכונה. רגע - להתייחס לעניין כמו לכתיבת מחזה ? ולמה התכוונת במילה מפגש ? אני מבינה שאני צריכה להתיחס לכמה שיותר פרטים שאפשר . כן הקורס מתבצע רק בארץ. כלומר מספר רשימות ולא רק אחת . האם תוכלי לרשום לי איזה רשימות לעשות עם 3.2.1. ומה קורה אחרי שיש רשימה או רשימות שכאלה ? תודה לך

רשימות המשך

ציור ערב טוב, אני מסכימה שנתתי יותר מידי הוראות בבת אחת. בואי ננסה ללכת צעד אחרי צעד. 1.ראשית עשי טבלה של הקורס: משך הקורס, מיקומו, המטרות שלך, את מי תפגשי בקורס, מה קורה אם לא תלכי לקורס, מחירים(כסף, רגשי, פרידה מבעלך, מגורים עם ההורים...ועוד נתונים שידועים לך)מה תקבלי מהקורס. 2. הטבלא תיראה כך:(עדין לא למדתי להוסיף קובץ word __________________________________________________ משך הקורס/ / מיקום/ / ___________________________________________________ אח"כ נוסיף גורמים נוספים ברובריקה השלישית. 3. כל אינטראקציה שלנו עם אנשים ניתנת להסתכלות ממספר נקודות מבט. נסי להעלות בכתב ארוע עם הורייך ולנתח אותו עפ"י השאלות ששאלתי. אם תרצי נמשיך לנתח אותו ולראות האם בהסתכלות על ארועים כואבים ממספר נקודות מבט ניתן למצוא דרכים בהן תחושי שליטה, ופחות תסכול. כך נוכל לחפש דרכים בהן תוכלי לראות חוויות טובות מהשהייה בארץ ולצפות לה.

שריד

New member
ציירי לך את העתיד ...

דמייני לך את עצמך לאחר שמסתיים הקורס... אם השתתפת בו ... אם לא השתתפת... מה משתנה בחייך... איך ההרגשה....

ציור

New member
צריכה להתרכז

בסוף השבוע אשב להכין טבלה מפורטת עפ"י הנחיותייך ואדמיין את העתיד אחרי הקורס אכתוב בהמשך . תודה רבה .

למעלה