התמודדות ראשונה

yael2125

New member
התמודדות ראשונה

הי, אני גיליתי שאני חולת אפילפסיה רק לפני כמה חודשיים זה התחיל בצבא וזה לא ממש הוגדר ורק לאחר התקף רציני ראשון בדקתי והגדירו לי את זה כאפילפסיה. רציתי לשאול שאלות אם מישהו/י יודע/ת על דרך לעקוף את החוק שמונע ממני לנהוג במשך שנה. אני גרה כרגע בבאר שבע והדבר שהכי קשה לי להתמודד איתו הוא חוסר הנידות התלות באנשים אחרים במיוחד בסופי שבוע בהם התחבורה הציבורית מועטה. יכול להיות שזה נישמע קצת מפונק אני בטוחה שיש אנשים שמתמודדים עם קשיים יותר גדולים אבל אני אשמח אם מישהו יוכל אולי לעזור לי ולענות לי. תודה רבה.

רשיון נהיגה

לא נראה לי שיש דרך לעקוף את החוק של השנה אלא אם כן.. ההתקף קרה משינה, הבדיקות יראו איזשהו איזון והתרופות יעזרו. עכשיו זה לא יקצר בצורה דרסטית כן, זה יותר קיצור של חודשיים שלושה. בכל אופן אני מאחל לך שתהיי בריאה שתהיה שנה נטולת התקפים ותצליחי להוציא שוב את רשיון הנהיגה. ברוך הבא לפורום!

רפי35

New member
למשרד הרישוי לא משנה מועד ההתקפים ../images/Emo10.gif

עד היום היו לי רק התקפים תוך כדי שינה הבאתי מסמכים שאני הכי מאוזן ויציב במשך היום ועדיין ביקשו ממני להמתין שנה כי התקף זה התקף.. אגב תחזיקו לי אצבעות כי היום נגמרה השנה ושבוע הבא אני הולך להתחיל מחדש את התהליך לאישור הוצאת רישיון.. שבת שלום.

AKben

New member
התקף במהלך שינה

כתבת "אלא אם כן ההתקף קרה מתוך שינה" מה ההבדל בין התקף כזה להתקף אחר?

רפי35

New member
אני אגיד לך את הגישה שלי...

התקף במהלך שינה לא קשור לנהיגה משום שלישון זה משהו שמסוכן לכל נהג ולא רק אם הוא אפילפטי! אם אני נוהג וישן זה כבר לא משנה אם אני אפילפטי או לא הנזק ייגרם בכל מקרה...

yael2125

New member
מזל טוב ושאלה

קודם כל באמת מזל טוב על סיום השנה. שאלה ניסית ועדת חריגים?

רפי35

New member
עד עכשיו לא (סירבתי לשלם להם 600 ש"ח)

הפעם אם יבקשו ממני כנראה שאני אשלם ואגש לועדה... אני רואה את זה כביזיון שמבקשים כ"כ הרבה כסף, אפילו כשביקשתי את המסמכים הרפואיים ביקשו ממני 100 ש"ח.

ברוכה הבאה יעל

אני אבדתי את רשיוני לפני 10 שנים, עקב כך שהצהרתי על מחלתי למשרד הבריאות והם דיווחו למשרד הרישוי. בזמנו השלילה הייתה לשנתיים. מיותר לציין שהתחושה היתה קשה הרגשתי שלקחו לי את הידיים והרגלים. אני הייתי תלויה במשך שנתיים בהורי , חברים ובתקופה זו בדיוק התחלתי את לימודי רחוק מהבית וזה לא היה קל!!! כעבור שנתיים ללא התקף קיבלתי את רשיוני כדת וכדין! יש משהו אחד שהפריע לי בפוסט שלך האם חשבת מה יקרה אם תקבלי התקף תוך כדי נסיעה? את עלולה לקחת חיים של אדם נוסף חוץ ממך. החוק הזה נועד להגן לא רק עליך אלא גם על אחרים! ומדובר בשנייה או שתיים של אבסנס אפילו לא טוני קלוני! כדי שתעשי תאונה אז תצאי מהקטע האגואסטי תחכי יפה שנה ותראי שאת מאוזנת ותקבלי את הרשיון שלך לפי חוק.

aerox

New member
למה להצהיר?

פשוט לקחת על עצמך לא לנהוג בשנה הזאת של ההתקף וזהו .

מכיר את המילה בגרות, אחריות?!

אני החלטתי שאני אקבל את הרשיון שלי לפי חוק! לכן הצהרתי וזה גם מוטל עליך תלמד את החוק ברגע שחלה החמרה במצב בריאותך למשל סכרת או כול דבר שעלול לפגוע בכושר הנהיגה שלך אתה צריך לדווח למשרד הבריאות. וכך עשיתי. אתה לא יכול לקחת את החוק לידים כדי שיהיה לך נוח!!! בתקופת ההריון 10 שנים לאחר מכן כאשר חלה החמרה במצבי לא התקרבתי להגה . עד אשר ילדתי והתאזנתי שוב. לפי הוראת הרופאים שלי.

aerox

New member
לא יודע חוק הזוי...:]

אבל כל אחד וחשבון הנפש שלו :]

estelina

New member
נשמע שאת ילדה מאוד מפונקת , ובמיוחד שאין לך

נכות, מה תאמרי על נכים שיש להם אפליפסיה לא מאוזנת ומאבדים את רשיון הנהיגה?! כביש זה לא משחק, מכונית זה כלי רצח במידה ואינך נוהגת בה שאת במיטבך? ולדעתי החוק של שנה אחת הינו מאוד גמיש והיה צריך להיות יותר זמן. אפילפסיה איננה התקררות, זוהי מחלה מאוד קשה במיוחד שאיננה מאוזנת. התרופות שאנחנו לוקחים בגינה אינם סוכריות , אלו תרופות מאוד חזקות שהנזק שלהם מצטבר לאורך זמן, ויתרה מזאת לא פעם התרופות מורידות את כושר הנהיגה של הנהג............אז על מה את מדברת יעל? אסטלינה

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה ההבאה ../images/Emo24.gif

כמו שכבר אמרו כאן אחרים אין דרך ואסור גם לעקוף את המערכת. מדובר כאן בחיי אדם. התקף של שניה ואת עלולה להרוג מישהו ואין זה משנה אם ההתקפים בלילה או ביום.

yael2125

New member
אני מבקשת להבהיר כמה נקודות

שלום לכול מי תקף אותי, אז קודם כל אני ממש מצטערת ממש לא התקבנתי לזלזל בחיי אדם (אם זה מה שהבנתם) אני יודעת שכביש זנ לא מישחק ואני מסכימה איתכם לחלוטין רק ניראה לי שלא ממש הסברתי את עצמי כמו שצריך. כאשר דיברתי עם הרפאה שלי הוא אמר שבגלל שהאפילפסיה שלי היא לא קשה ואני כבר מאוזנת 4 חודשיים אז מבחינה בריאותית אני יכולה לחזור לנהוג אבל הואלא יכול לאשר את זה כי החוק לא מאפשר. זה לא שהחלטתי פתאום לקחת את החוק לידיים וחיים של אנשים אחרים. ממש חשוב לי להבהיר את המצב!!! לא סתם שאלתי אם יש מה שניקרה וועדת חריגים- כי הרופא מאשר רק החוק לא!!! וניראה לי שהרפא יודע (ככה אני רוצה להאמין כי אחרת זה לאממש טוב...) אז שוב סליחה לכל מי שפגעתי בוואני בהחלט יודעת שהמחלה והכביש הם לא משחק!!! אז אם עכשיו יש מישהו שיודע משהו שיכול לעזור לי במצב הנתון הזה שהרופא מאשר והחוק לא אני אשמח!!!

יעל לא התכוונתי לתקוף אותך!!! ../images/Emo140.gif

אבל לא סתם נקבע בחוק שנה (זה יחסית הקלה לשנתיים , מה שאני עברתי
) והרופא מנועה מלחתום לך עקב כך . לפי דעתי רק הבירוקרטיה של ועדת חריגים ואת תעברי את יתרת הזמן שנותרה לך לקבל את הרשיון חזרה
אבל באמת אין לי מושג מה הנוהל! המטרה של מה שכתבתי הייתה להעיר את עינך לנושא הבעיתי. יום טוב

למעלה