התמודדות עם שינויים

lia1979

New member
התמודדות עם שינויים

יש לי ילד בן שנתיים וחצי ובקרוב הוא הולך להתמודד עם 3 שינויים מהותיים בחודש אחד: לידת אח, מעבר דירה ומעבר לגן חדש. האם יש דרך להקל עליו את התהפוכות ובכלל איך להכין אותו וכיצד להתמודד עם זה תודה מראש

מה את חושבת....

שלום רב, ראשית, המון המון מזל וטוב!! מה את חושבת על השינויים? איך את מרגישה לקראתם? האם את חושבת /מאמינה שבנך מסוגל להתמודד? ממה את חוששת? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

lia1979

New member
מתרגשת כמובן

עם זאת אני חושבת שתהיה תקופה קשה לא רק לבני אלא גם לי ולבעלי אבל אני מאמינה שאנחנו נסתדר, סה"כ כל השינויים הם לטובה לגבי בני, אני חושבת שיהיה לו קשה בעיקר בגלל האח החדש אם כל שינוי היה בנפרד אז לא הייתי כ"כ חוששת אולם מאחר והכל יהיה ברצף אני חוששת שיהיה לו קשה להתמודד איך אני יכולה בכל זאת לנסות להקל עליו ככל שניתן?

כוחן של מילים ומחשבות לייצר מציאות....

שלום רב, הכל מתחיל במחשבות שלנו. מחשבות מייצרות את המציאות בה אנו חיים. ההורים מתווכים לילדים באופנים שונים את העמדות שלהם ומעבירים להם את רגשותיהם באופן גלוי ובאופן סמוי. לכן, במקום לחשוב שיהיה קשה. איך תוכלי לברך על התקופה שלפניכם? איך תוכלי לחשוב עליה? למשל, יהיה מאתגר. למילים יש כוח. הן בונות את השקפת עולמנו. המילה קשה,לדוגמא, מקדמת תפישה פאסימית ועלולה לפעול כנבואה שמגשימה את עצמה. בניגוד אליה המילה מאתגר מקדמת תפישת עולם אופטימית ועשויה לייצר רגשות אחרות שיתדלקו תפקוד אחר. והנה אני מגיעה להולדת אח נוכל להתיחס לשלב זה כמשבר ונוכל לראות אותו כמבשר התפתחות, אתם כמשפחה ככלל ובנך בפרט עומדים לעבור חווייה. חוויה בונה ומצמיחה . חווייה שתאפשר לבנך לפתח ערכים חשובים : כמו התחשבות, נתינה, איפוק... הולדת בן זה ארוע נורמאטיבי, טבעי, שלב בהתפתחות של משפחה. איך את תהיי עם מחשבות כאלה? או איזה מחשבות תוכלי לגלגל בתודעתך כדי לפוגג חששות ולהרגיש טוב? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה