מתנצלת שאני פה רק ב"קפיצות"
אבל זה המצב אז ננסה להפיק ממנו את המירב מעתיקה את הדברים שאת כתבת ואגיב לכל סעיף ההדגשה על מנת להפריד ממה שכתבת. . ההשכלה שלי זהה לשל רוב האחרים במעמדי בחברה (רובנו בעלי תואר ראשון). מבחינת ניסיון אני בין הפחות ותיקים (יחסית), אבל גם אלו שבעלי פחות ניסיון משלי, אני מרגישה שהם מוכשרים ממני. הדגש| כיוון שאת אומרת שההשכלה זהה ברובה, נשאר נושא הנסיון. נסיון זה דבר יחסי ועד שאדם תופס את מקומות לוקח זמן. תרגיל טוב במצבים כאלו הוא להפריד בין עובדות לבין השערות. האם את יכולה לעשות רשימה בת שתי עמודות. בעמודה ימנית תתארי את המצב בו את חשה שהם יותר טובים ממך. תאור של האירוע שבעקבותיו חשת את זה. בעמודה שמאלית תרשמי האם זו עובדה או השערה. אם תעשי את זה בקובץ וורד בטבלה, תוכלי להעלות את זה לפה. אל תשימי פרטים מזהים. זו אזהרה שתמיד רצוי לזכור אותה 2. קשה לי לענות בוודאות. אני חושבת שפונים אלי איפה שזה מתבקש (כלומר בעניינים ספציפיים שאני מתעסקת בהם) אבל בשאלות מקצועיות "כלליות" פונים יותר לאחרים, ובצדק. זה יכול להיות בגלל שלאותם "אחרים" יש יותר ניסיון (אוביקטיבית) ממני, אבל חלקית זה אולי גם בגלל שהם חכמים ממני. אני לא טובה בלשלוף תשובות מיידיות, אלא צריכה לחשוב על כל דבר לפני שאני עונה, ולעיתים כששואלים אותי שאלה אני נלחצת ולכן עונה תשובה לא טובה, שלא משקפת את הידע האמיתי שלי, מה שמן הסתם מוריד את ההערכה שלהם כלפי, וגורם שיפנו אלי פחות בהמשך. האם את חושבת שאת יודעת לענות (גם אם לוקח זמן) או לא יודעת לענות וצריכה להעזר בכתובים? שתי האופציות הן אופציות לגיטימיות. השאלה היא איך את פועלת. אם את יודעת את התשובה חשוב שלא תרגישי במבחן, קחי נשימה ארוכה ותעלי בדעתך שאת יודעת את התשובה. תחשבי מה את יכולה לומר או לעשות כדי להרוויח רגע זמן כדי להתעשת. אנא כיתבי זאת כאן. במקרה ואת לא יודעת את התשובה, אנא כיתבי מה את חושבת שאת יכולה לעשות כדי לחזור עם תשובה בזמן סביר ולגרום לכך שיפנו אליך שוב בשמחה. מבחינת שכר אני מאמינה שאני מקבלת כמו אחרים עם ותק זהה לשלי. חשוב לי לציין שאין כל תלונות כלפי החברה ויש לי מנהל שתומך בי ומעריך אותי למיטב ידיעתי, כך שאני לא מופלית לרעה או משהו כזה. 3. מה שאני רואה בעיקר זה שהם קולטים דברים מהר יותר ממני, ומסוגלים לנתח ולהגיב עליהם מיידית. מה שנקרא באנגלית to think on your feet ? אז לי אין את זה. אני צריכה לחשוב על כל דבר בנחת, לשרטט לעצמי שירטוטים, לכתוב נתונים, לעכל, כדי לנתח נכון ולתת את התשובה. האם זו תופעה שכיחה אצלך או שזה קורה רק במקום העבודה הזה או במצבים בהם את מרגישה במבחן? האם כשאת מגיעה עם תשובה את מגיעה עם תשובה מקיפה ומלאה? האם התשובות שלהם שנעשות "תוך כדי הליכה" אכן מלאות ומקיפות? האם את מרגישה שאת יכולה לומר "בתשובה שלופה מהמותן אני יכולה לומר ש... אבל בתוך כמה דקות אחזור עם תשובה רחבה יותר? 4. אני לא חושבת שהתוצאות שלי פחות טובות מאחרים (ובמקרים שכן אז זה יותר מפערי ותק/ניסיון ולא מפערי יכולת). האם את יכולה/מוכנה לכתוב את היתרונות והחוזקים שלך? 5. לא יודעת אם הפתרונות שלי שונים, אבל אני חושבת כאמור שהם לא פחות טובים בד"כ. רשמתי שאלה יותר רחבה למעלה לגבי הפתרונות 6. אני חוששת כי אני מעריכה שזה ישמע טיפשי. לעיתים זה קורה בפועל שאני כן אומרת או שואלת משהו ומהתגובה שאני מקבלת אני מבינה שזה היה טיפשי ומצטערת שדיברתי. מקרים כאלו גורמי לי לחשוש יותר ולחשוב 80 פעם לפני שאני שואלת בפעם הבאה. תגובה כזו היא אכן מרפה ידיים ומאכזבת. האם את מרגישה שיש מישהו שאת יכולה לפנות אליו בשאלות ולא תקבלי תשובה פוגעת? האם את חושבת שאת שואלת את השאלות שלך בצורה מספיק אסרטיבית או שדרך השאלה מזמינה תשובה לא טובה? האם את יכולה לנסח את השאלות כך שלא יאפשרו תשובה מזלזלת? אם לנסות לסכם, אני חושבת שאני כן בסופו של יום עושה עבודה לא פחות טובה מאחרים. הבעיה שלי היא יותר בתקשורת המקצועית היומיומית, בגלל שאני חושבת לאט יותר, וגם בגלל שאני נלחצת וקשה לי להביא לביטוי את הידע שלי "בזמן אמת" מבלי לחשוב קודם מה אני הולכת להגיד, ולפעמים אין לי את הפריבילגיה הזאת וצריך לתת תשובות במקום. במקרים כאלו כדאי לעשות משחקי סימולציה. אם אין לך עם מי לעשות נסי לעשות בעצמך מול מצלמת וידאו או מול טייפ. כדאי להקשיב לטון, להביט על שפת הגוף (וידאו) לשחזר את המשפט בצורה משמעותיות יותר. אלו דברים שקשה לעשות פה ברשת, כי את צריכה את המשוב. נסי לדמיין סצינות מקצועיות, אפילו שחזרי פניות אליך, ונסי להתארגן עם תשובה טובה ומיידית. ייקח קצת זמן אבל אם תתרגלי מספיק פעמים, והבטחון יחזור אליך בהדרגה, גם התשובות שלך תשתפרנה, ואז גם לא תחששי לומר שעוד כמה דקות תחזרי עם תשובה. חשוב שתעני על כל השאלות הללו ששאלתי קודם. התשובות הן לא בשבילי - הן בשבילך. נסי להבין מה גורם לך לחשוב כמו שאת חושבת, לחשוש ממה שאת חוששת, לחזק את עצמך ולתרגל. כמו שכתבתי במקום אחר - ניסים זה באגדות, כל היתר מגיע מעבודה קשה. אוכל להתייחס הלאה לאחר שאקרא את תשובותייך. סליחה על האורך ותודה רבה על ההתייחסות ועל כל ניסיון לעזור.