התמודדות עם מחשבות

sengoku

New member
התמודדות עם מחשבות

בשנים האחרונות אני נמצא במין מצב כזה הגוף שלי ואני מגיבים כמעט לכל מחשבה שעולה, אני אסביר יותר לעומק.. אני קם בבוקר ומתחילות מחשבות הבטן שלי מתכווצת על השניה שאני קם כמו מין בהלה קטנה אלו בדרך כלל מחשבות של דאגה או דברים שאני צריך לעשות. לפעמים אני מגיע למצב שהמחשבות לא מפריעות וזה בד"כ מאוחר בלילה, או שאני קם בבוקר ומחליט לא להקשיב למוח והיום פחות או יותר עובר בסדר. (אבל תמיד יש אי נוחות בבטן ) .קראתי הרבה סיפרי פסיכולוגיה עשיתי תרגילים כמו לרשום את המחשבות ולנתח אותם זה עוזר קצת , לפעמים במצבים שאני פעיל מבחינה גופנית לא מדבר על ספורט יותר על פעולות כמו סידור הבית או ניקיון הבית המוח שלי נהיה שקט. איך אני יוצא ממעגל המחשבות הזה? בעבודה שלי אני לבד מול מחשב אין לי הרבה אינטראקציות אני כן חושב שאם הייתי יותר פעיל במשך היום יותר עסוק מדבר יותר עם אנשים מתגבר על פחדים המצב היה נעלם..

גרא.

New member
sengoku,"אני חושב משמע שאני קיים",כתב דקראט

עוד במאה ה-16 בספרו "הגיונות".בלא להכנס למחשבות הפילוסופיות שהוא מעורר,חשוב לומר,שמחשבות הן חלק טריוויאלי מחיי היומיום.הן תוצר של פעילות גלי המוח אלפא וביתא.בזמן שינה,פעילות גלי המוח שונה (דלתא)באמפליטודה וכך אפשר לישון.המחשבות ניסובות על כל דבר שקיים במציאות,או בדמיון.כאשר מה שמניע אותן היא תחושה של אי שקט תחושה מסויימת של סכנה,של דאגה מעורפלת ללא גרוי זה מלווה בשינויים עצביים כמו דפיקות לב מוגברות,הזעה,קשיים בראייה ועוד.מה שמוגדר כחרדה.חלק מההתמודדות עם מחשבות כאלה,המונע הפיכתן לאובססיה מהסוג של OCD אלה פעיליות ספורט,או פעיליות גופניות,וכן פעילויות אינטלקטואליות.גם כתיבה במצב של תחושת חרדה מתגברת,עוזרת להפחית אותה.אם אתה מרגיש שאתה מצאת את הדרך בכדי לחסום את המחשבות המטרידות האלה.אינך זקוק לטיפול. אבל אם בסופו של דבר התפקוד היומיומי שלך נחסם או נפגע בגלל עיסוק אובססיבי בחשיבה ,כדאי שתפנה לטיפול בגישת ה-CBT (טיפול קוגנטיבי התנהגותי).

למעלה