התמודדות עם כעסים

UniverSon

New member
התמודדות עם כעסים

איך אתם מתמודדים עם כעסים שיש לכם על אחרים?הרבה פעמים אי אפשר לבטא את הכעס כי הוא לא גיטימי כביכול בעיני הצד השני או שהוא נראה לנו לא לגיטימי עד שאנחנו מבינים את עצמנו.

בגלל שאני חווה בדידות גדולה(ואין לי עם מי לדבר) החלטתי שאני כותב לעצמי מה מציק לי עד שאני מבין את עצמי ורק אז אני עובר לשלב הבא שזה להוציא את הכל מול הצד השני,בדרך שנכונה לי, או להתנתק ממנו איכשהו. קשה לי לשמור מטענים זה מחרפן אותי. מחרפן אותי שגם אני לא מבין למה אני מרגיש משהו והכי מציק זה שרגש נמצא שם והוא תקוע. בגלל שאני לא משתף בזה אף אחד זה מרגיש כאילו אני לבד בכל זה. אז אולי זה נשמע מגוחך אבל זה יעזור לי עם מישהו יגיד לי שאני לא היחיד בעולם שזה עובר עליו.

מנומשת30

New member
אני אומרת לצד השני שאני כועסת עליו

אני חושבת שמערכות היחסים היותר מתפקדות שלי הן אלה שבהן הצד השני מוכן/יכול להכין גם את הכעס שלי. לפעמים אפשר להביע כעס גם מבלי להגיע לידיי סערת רגשות. אפשר לומר: "אני כועס"/"נעלבתי"/"נפגעתי"/"אני ממש ממש רותח", ולנסות ללבן את הסוגיה מול הצד השני. כמובן, זה תלוי גם ביכולת שלך לתקשר במקום להתפרץ, וגם בנכונות של הצד השני לשמוע ולהקשיב.

תהייות

New member
אני לא חושפת את הכעס שלי

לרוב אני נהיית שקטה ו'שונה' ואז שואלים מה קרה ואם לא אני פשוט כועסת ו'אוכלת' את עצמי אבל לא אומרת לאחר שאני כועסת עליו. גישה ילדותית להפליא ללא ספק אבל לפחות אני מודעת לזה שאני לא בסדר ושיש לי על מה לעבוד.

יוסלה14

New member
בענין כעסים אני "נכה"

מעולם כמעט לא כעסתי על אדם , מקסימום אני מתעלם ומוחק אותו או אותה מהדיסק הקשיח וממשיך לחיות
כעס דומה למשל ש,,,,,אתה אוכל רעל ומצפה שמישהו אחר ימות ככה אני רואה כעס בערך

אני...

טוב, ההתמודדות שלי עם כעס היא קצת משונה.
אני הופכת והופכת את הרגשות בלב, מדברת עם צד שלישי עליהם כדי להצליח לנסח אותם...
מנסה להבין איך אעלה את הנושא...
בסופו של דבר מדברת על זה בצורה עניינית עם מי שאני כועסת עליו...
אם אני מרגישה שיש אטימות או חוסר הכלה של הכעס שלי, הרגשות יעלו שוב. הפעם גם אביע אותם כי זה תוך כדי שיחה... אם זה נמשך, זה יכול להגיע למצב של התמוטטות רגשית מלאה. (עומס רגשי או חושי עשויים לגרום לי לתגובה כזאת.)

שושני5

New member
כשמתקיפים אותי עם אבנים

אני מגיב בפגזים....
&nbsp
&nbsp
אבל, כשמתקיפים אותי עם פגזים, ואין לי תחמושת כדי להגיב, אני מבלה את זמני בלהרביץ לעצמי.....

zivziv76

New member
כעס...

גם לי יש הפרעת אישיות גבולית. בדרך כלל מה שקורה עם אנשים זה שאני צוברת כעס ובסוף זה מתפוצץ בצורה מכוערת לכן לא הצלחתי לשמור על שום קשר מהעבר. יש לי רק חברה אחת שהכרתי במסגרת אשפוז יום וגם איתה היו כמה פיצוצים אבל הצלחנו להתגבר עליהם.
העיצה שלי אליך לקבל שירותים באנוש של עו"ס ומדריכה וכך יש עם מי ללבן את הכעס לפני שמוציאים אותו.
הייתה גם לי תקופה שלא היה לי אפילו בנאדם אחד לדבר איתו וזה היה מאוד קשה
אני נמצאית במסגרת דיור מוגן מ2010 וזה מאוד עוזר שיש לי פגישה שבועית עם עו"ס ומדריכה.

למעלה