התמודדות עם כאבים

התמודדות עם כאבים

גייל (בת 4) היתה חולה בוירוס של הקאות ושילשולים. היא לא אכלה כמעט כלום, היתה חלשה ולא הלכה לגן אתמול ושלשום. היום בבקר היא קמה במצברוח טוב, החליטה שהיא רוצה ללכת לגן, אכלה מעט ויצאה בשמחה עם אבא שלה (הוא לקח אותה על האופנים). החזרה מהגן היא תפקיד שלי, בדרך כלל מדובר בזמן איכות של שתינו - אני מביאה לה נישנוש שהיא אוהבת, היא משוויצה לגננות עם אמיר, האח החדש שלה (3 חודשים), אנחנו הולכות לאט הביתה, מסתכלות על הפרחים, מלטפות את חתולי השכונה, מדברות... היום לפני שעזבנו את הגן היא התנהגה כרגיל, אבל כשיצאנו היא התחילה להתלונן על כאבי רגלים ובטן, ואמרה שהיא לא יכולה ללכת. ראיתי שכואב לה וסיכמנו שנלך לאט. אבל היא הלכה כל כך לאט, שראיתי שלא נגיע הביתה בחצי שעה הקרובה (בדרך כלל בהליכה סבירה לוקח לנו רבע שעה, ומדובר בילדה שרגילה ללכת וגם אוהבת את זה). אמיר ישן בעגלה, ואני לא יכולה לקחת אותה על הידים. ניסינו שתעמוד על ציר הגלגלים של העגלה ושאני אסיע את שניהם אבל היא אמרה שזה כואב לה מדי. ניסיתי אפילו לסחוב אותה על הגב עם התינוכיס של אמיר, אבל גם לזה היא לא הסכימה. ניסיתי גם להסיח את דעתה והצעתי לספר לה סיפור מהראש (דבר שהיא מאוד אוהבת, ואנחנו עושות הרבה בטיולים), אבל גם זה לא תפס. הבכי שלה הלך והתגבר, והפך ליללות שנראו לי יותר כמו סימנים של עייפות או פינוק או אולי רעב, ולאו דוקא של כאבים. היא המשיכה להתלונן שכואב לה, ואני הבעתי סימפטיה כמה שיכולתי וככה התקדמנו עקב בצד אגודל, עד שבקושי בסוף הגענו הביתה. אני מניחה שבאמת מדובר בכאבים שקשורים לכך שהיא חלשה מהמחלה ולא בפינוק. אני מתיחסת ברצינות לכך שכואב לה, אבל אני באמת לא חושבת שמדובר בכאבים בלתי נסבלים עד כדי כך שאי אפשר ללכת. אז איך אפשר ללמד להתמודד עם כאבים? אני לא בעד להסתיר שכואב ולסבול בשקט (אני מאוד ערה לדפוס הזה כי הוא אופייני לי) אבל כן בעד קצת איפוק. ואני לא רוצה לתת לה את ההרגשה שאני לא סומכת עליה או לא מקשיבה לה או לא רוצה לתת לה את הטיפול המתאים. מה עושים?

לאה_מ

New member
קודם כל, היא התמודדה יפה מאד.

הרי הגעתן הביתה, לא? אם זו הפעם הראשונה שזה קורה, ובדרך כלל, כמו שאת מספרת, היא אוהבת ללכת, לא הייתי עושה מזה עניין. היא מחלימה עכשיו ממחלה, ואולי מרגישה עדיין לא כל כך טוב, ואולי יש לה איזו חולשה שמקשה עליה. אני לא בטוחה שילדה בת 4 צריכה לגלות איפוק. זה בסדר ללכת ולהתלונן. תחשבי על זה, היא היתה יכולה לסרב ללכת... נראה לי שנהגת מצויין, וכל הכבוד לגייל על המאמץ.

לאה ../images/Emo51.gif ומחשבות שניות

זו לא הפעם הראשונה, אבל ההתנהגות שתיארתי אופינית למצבים של עייפות, רעב וכו´. אולי ילדה בת 4 באמת לא צריכה לגלות איפוק. אני פשוט תוהה אם הקשר בין רמת התלונות לבין הכאבים ה"ממשיים" (אם יש בכלל דבר כזה?) זה משהו שאפשר ללמד, או שזה ענין של אופי או של גיל, או של מין, או של סיטואציה? ביקשתי ממנה להתאפק מפני שנראה לי שלא היתה פרופורציה בין הכאבים לבין התלונות. עכשיו אני חושבת על זה שוב ורואה שכנראה ביקשתי ממנה יותר מדי...

מירי,

New member
פרופוציה בין כאב לתלונות...

אי יכולה לספר לך על עצמי כמבוגרת...לפני שנה וחצי עברתי ניתוח קל (בלפרסקופיה), לפני הניתוח שוחחתי עם אחרים\ות שעברו ניתוח זהה כולם אמרו שזה ניתוח קל חלקם חזרו לשיגרה יומיים אחרי (למחרת הניתוח משתחררים הביתה) - אני? אני התעוררתי מההרדמה צורחת , וקיטרתי 10 ימים ועוד.... סף הכאב שלנו שונה מאדם לאדם... זה עדיין לא אומר כמה כאב לגיל... אבל אי אפשר למצוא פרופורציות, כשילדי חולים אני ממש מעריצה אותם על כך שהם אינם מקטרים ובוכים - אבל כשלדודו יש פצע ולו הקטן ביותר... סוף העולם! (מבחינתו)

אפרת_ח

New member
אני חושבת שאם ההתנהגות אופיינית

אז אולי ^^את^^ יכולה לנסות לחזות מראש את המצבים שבהן היא צפויה, ולהתארגן בהתאם. אולי אפשר למשל לשים בעגלה של אמיר באופן קבוע מנשא, ואז תוכלי לקחת אותו במנשא ואת גייל בעגלה שלו?

zimes

New member
אם היא רעבה - תאכילי אותה

אולי לא היה לה טעים האוכל בגן, והיא אפילו לא מקשרת, אבל בהחלט יכולים להגרם מרעב חולשה וכאב בטן. קחי אתך פרי או סנדוויץ´ כשאת לוקחת אותה מהגן. אם זה הענין - את יכולה לעזור לה לקשר את הרגשתה לרעב. (את יכולה לשאול אותה אם ומה היא אכלה).

vered4

New member
לדעתי במצב שתארת, תמכת בה נפלא

היא בהחלט יכולה ללמוד מזה, שהיה לה קשה, וניסית להקל עליה ככל שיכולת. לגבי ההמשך, תחשבי על פתרונות אחרים, אולי היא תוכל לתת לך כמה? אם תהיה שותפה לתכנון, תדע מה האלטרנטיבות שלה ויהיה לה יותר קל לקבל את מה שקורה.

למעלה