התמודדות עם הצבא

nnaann

New member
התמודדות עם הצבא

קודם כל שלום לכולם ואני מברכת את קיומו של הפורום. רציתי לשאול שאלה לגבי קבלת פטור מהצבא מטעמי מצפון, אני מקווה שזהו המקום הנכון, אם לא אז סליחה. לפני כחצי שנה החלטתי שאני לא מסוגלת לשרת בצבא ומאז אני בתהליך של קבלת פטור. הבעיה היא שתהליך הוא מאוד איטי ומייגע ואני נמצאת במצב שיש לי אפשרות להתחיל את השרות הלאומי מתי שארצה. אך אני לא יכולה מכיוון שאין לי פטור. באפריל שלחתי ללשכת גיוס את מכתב המצפון, בצורה מסודרת עם תצהיר. לפני כשבוע , לאחר מספר פקסים וטלפונים, הם שלחו לי מכתב ובו אמר שהנושא בטיפול ויודיע לי מה קורה. רציתי לשאול , כמה זמן אני צריכה לחכות עד שיקבעו לי ועדת מצפון? אם בכלל יסכימו . ויותר מזה, באיזה גישה אני צריכה לפעול? האם להיות אסרטיבית בכדי להוכיח את הרצון שלי ? ואם כן מה זה אומר ? (פקס כל שבוע? ) או לתת להם לעבוד לאט ולא ללחוץ עליהם. אשמח לכל תשובה שתתקבל ממישהו שמבין בנושא או עבר תהליך דומה (-:

Mיקי_

New member
בהחלט להיות אסרטיבית

אך גם לתת לתחנות לטחון את המים שלהן, והן עושות זאת לאט... במיוחד כדי להתיש אותך, אבל את חייבת להבין שזה חלק מכללי המשחק... אני כשנמאס לי לשחק איתם תופסת פשוט נסעתי לשם וצרחתי על איזו פקידה (כן אני יודעת שזו אלימות מילולית) שטענה שהם לא קיבלו, ומול עיני ראיתי אותה מדפדפת את המכתב שלי. מהיום שצרחתי דברים זזו יחסית מהר... ככה שגם אסרטיביות זה חשוב... מה זה אומר? להתקשר כל יום או לשלוח כמה פקסים ביום בהפרש של כמה שעות... בקיצור לנדנד, או פשוט לנסוע ללשכת גיוס שלך... אגב אם קיבלת מכתב סימן שמצבך טוב! זה אומר שמישהו כבר קרא את המכתב שלך ורוב הסיכויים שעברת את שלב המכתב ואת בדרך לוועדה. לגבי שירות לאומי (גם בזה במקרה אני מבינה
) לא תוכלי להתחיל ש"ל עד שתקבלי את הפטור חד משמעית.
נשמח לקרוא את מכתב הסירוב שלך ולשמוע עוד על התהליך שלך...

nnaann

New member
תודה רבה!!!

ממה שאני רואה כבר עברת את התהליך ואת יודעת על מה את מדברת. אז אני אקשיב לעצתך ובאמת תודה כי הייתי צריכה מישהו שידרבן אותי (-: כעיקרון המכתב הוא קצת אישי אבל בכלליות אני פצפיסטית . וברגע שיתקדם משהו בטוח יהיו לי עוד שאלות , אז..אני עוד אחזור

Mיקי_

New member
אנחנו פה בשבילך

ואכן אני עברתי את התהליך, ושמחה לעזור לכל מי שחפץ בעזרה.

למעלה