התמודדות עם המחלה

estelina

New member
. מה לך יש לספר לי?

לך, אין לי שום דבר לספר.

יש לי בעיה עם קיצורי דרך בעבודות אקדמיות.

המטרה שלך העיקרית היא לכתוב עבודה לאוניברסיטה.

הרי כתבת זאת בהודעה הראשונה שלך.

תעשי מחקר ושאלונים בצורה מסודרת.

אם המטרה שלך היתה להשתתף בפורום בצורה אמיתית וללא עניין אקדמי.

תשובתי לך היתה אחרת.

במקצוע שלי אני מידענית.

הסטודנטים של היום עם כל טכנולוגיית WEB 2

הם לא הסטודנטים של אתמול

נ.ב. תעשי חיפוש לפי הכינוי שלי , ותוכלי למצוא את הסיפור שלי

באבי16

New member
אין לי מושג איך קרה שאת כ"כ כועסת עלי

אם תדפדפי להודעה ההתחלתית שלי לא תמצאי שום אזכור על כך שהמטרה העיקרית שלי היא העבודה האקדמאית שלי. להזכירך, אני באה בדיוק מאותו עולם "חוויתי" שאת חווית.. אם אין לך עניין לדבר איתי זה ממש בסדר, אבל אל תהיי עויינת, לא נראה לי שזה מטרת הפורום הזה. תודה בכל אופן.

estelina

New member
אני באה בדיוק מאותו עולם "חוויתי

"עולם חווייתי?????????????????????????????????????????????????????- פסיכולוגיה חובבנית.....................

והתשובה היא ממש לא!!!!!!!!!!!!!!!

עוינת?????????????????....

אומרת

אני בת 30, התקף ראשון בגיל 15. ברור שבהתחלה היה ממש מבאס, כי פחדתי שלא אוכל לצאת לשומקום, אבל בסופו של דבר יצאתי לטיולים, נסעתי לפולין, הלכתי למסיבות שכבתיות שהיו בביה"ס, אבל מה שכן למועדונים הייתי הולכת אם ישנתי, וגם זה בהנחה שאין יותר מדי פליקרים (אורות מהבהבים).
לצבא התגייסתי אחרי מיליון התבלגנויות והוכחות רפואיות כאלה ואחרות.

לילדה מתבגרת זה אכן נורא, ובשנתיים הראשונות לפחות הייתי בוכה אחרי כל התקף- למרות שלא היו לי הרבה בכלל.

רישיון הוצאתי גם אחרי אחרי טפסים ואישורים רפואיים.
לאירועים משפחתיים אני הולכת, אבל מבקשת מהדי ג'יי שלא ישים פליקרים כי יש לי אפילפסיה. אחרי שאומרים לו דבר כזה, אף אדם מקצועי לא ירצה שייפלו לו על הרחבה- ולכן תמיד כשביקשתי לא השתמשו בפליקרים. גם החברות שלי כשהתחתנו ביקשו מראש לא להשתמש.

בגדול אני משתדלת שזה לא ישפיע יותר מדי. אני לוקחת את הכדורים, משתדלת (לא מספיק) לישון מוקדם, בייחוד אם אני גם צריכה לקום מוקדם.
אני לא שותה אלכוהול- אבל ממילא אף פעם לא אהבתי, אז זה לא משנה.
אני כן נוהגת- עברה יותר משנה + מאז ההתקף האחרון
אני כן הולכת להופעות חיות- וגם משתדלת קצת לנוח כדי שהתאורה המאד אינטנסיבית לא תשפיע

וכמובן שאני לא מתגרה באפילפסיה, אני לא מנסה את מזלי.
אני יודעת מה הגבולות שלי, מה אני יכולה ומה לא. ההתקפים שלי הם בשעות הבוקר המוקדמות או הערב המאוחרות, אז אני מתארגנת בהתאם.

אני לוקחת למיקטל פעמיים ביום, ומטופלת אצל אפילפטולוגית בהדסה עין כרם בירושלים.

מאמרים בטח יש מיליון... אני אפילו לא אדע איך להתחיל....

מממממממממממממממ

אני אפילפסית מגיל 14 ההתקף היה באוטובוס בדרך לביהס אז ככה שהיו כאלה שידעו את זה לפני
אני לא מסתירה את זה מחברים שלי, לא מבני זוג הסובבים יודעים גם בעבודות לא עשו לי בעיות, רק בעבודה האחרונה הסתרתי את זה כי לא היה לי כח שיחפרו ליףף אף פעם לא דחו אותי בגלל זה, אם אנשים נרתעים זה רק בגלל שהם לא מודעים למחלה מספיק.
לא מנעתי מעצמי כלום [כל אחד והגבולות שלו ולוקחים הכל בפרופורציות] טיול אחרי הצבא, סמינרים אלכוהול-במינון
במסיבות, אני ניסיתי להגיד לDJ שיפסיק עם הפליקרים אבל התשובה שקיבלתי שהפנו אותי למנהל המועדון שאמר שיורידו אותו ואמר שגם לו יש "סוג של אפילפסיה" ואחרי שניה המשיך עם זה. אין לי רישיון כי עדיין יש התקפים מדי פעם חוצמזה הכל בסדר :)
בריאות

Sigal H

New member
מעולם לא הסתרתי

לא שהלכתי עם שלט ענק של "יש לי אפילפסיה", אבל כשהתאים לספר על זה או כשהנסיבות הצריכו שאספר - סיפרתי. עוד לא נתקלתי באף אדם שהתרחק ממני בגלל זה.

המצב שלי מורכב יותר. האפילפסיה הצטרפה רק בשנתיים האחרונות, אבל התיק הרפואי שלי כבר תופס שלושה קלסרי ענק

נולדתי עם (בין היתר) מחלת עצמות שבירות, ולא היה שום טעם להסתיר זאת. זה לא היה משהו שראו מבחוץ (במקרים מסויימים של המחלה גם יש עיוותים וננסות, אצלי לשמחת כולנו אין) ויכולנו לשמור על זה בשקט, אבל בחרנו לספר ולהסביר כדי שאנשים ידעו מה לעשות, איך להיזהר סביבי ולמה לשים לב. אפשר היה לחשוב שאנשים יתרחקו ממני בגלל זה או שהילדים לא יעזו להתקרב ולשחק איתי - אבל במקום זאת כולם פשוט קיבלו את המצב בטבעיות, וגם את השברים קיבלו כחלק מהעסק. אנשים וילדים הגיבו בסקרנות, לפעמים בחשש, הומור, מבוכה - אבל מעולם לא הרגשתי דחויה ומעולם לא נתנו לי תחושה שיש לי במה להתבייש.

כך גדלתי מגיל אפס, וכך אני מתייחסת גם לאפילפסיה. זה קיים, אנשים שצריכים לדעת - יודעים, אם שואלים אני עונה בכנות. בהתחלה לא הרגשתי בנוח לומר את המילה הזו, אפילפסיה, בעיקר כי האבחנה לא הייתה חד משמעית. בתקופה שלא הייתי מאוזנת והכל עוד היה טרי ומבולגן ולא ידעתי איך להסביר את זה אפילו לעצמי, היו כמה מקרים לא נעימים שאנשים גילו את זה בעצמם באמצע התקף, והם היו מבוהלים וחסרי אונים. זה לא הוגן להפיל על בנאדם אחריות כזו בהפתעה. מאז שקיבלתי את החותמת עם האבחנה והיו לי כמה חודשים לעכל את המצב, זה פשוט נהיה עוד חלק ממני, ואני מעדיפה לספר בעצמי בתנאים שלי.

עם בוסים טרם יצא לי להגיע לנושא הזה, כי אני פרילנס ועובדת מהבית עד כמה שהמצב הבריאותי מאפשר לי (זה לא הרבה, אבל גם המעט הזה חשוב). החברים מתחשבים, אבל לא עושים לי הנחות וכמו שאפשר לצחוק על הכל - גם על זה אפשר. למשל כשהייתי בתקופה לא טובה וביקשתי שלא יבואו עם דברים מנצנצים ומצלמות לאיזה מפגש חברים קטן שארגנו, הם לגמרי באו לקראתי והתחילו לשאול מה זה אומר: מותר לבוא עם עגילים מבריקים? מגש עם נייר כסף? מצלמה בלי פלאש? האישיות הקורנת למרחקים שלנו?

שיו, איזו מגילה יצאה לי... לא 'תכוונתי לגלוש ככה.
חיוכים לכולכם ושתרגישו טוב,
סיגל

באבי16

New member
וואו..

ה"מגילה" שלך פשוט מגוללת את ההתמודדות שלך בצורה מקסימה- עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה...:) כפי שכבר אמרתי, אני מאותם אנשים שלא קראו למחלה בשמה ותירצו את אי הגעתם לאירועים שונים בכל מיני תירוצים מפגרים, העיקר לא להגיד שזה מה שיש לי.. ופתאום אני קוראת את מה שאת רושמת ואומרת- וואלה, אין במה להתבייש, זה מה שיש ומי שירצה יקבל אותי איך שאני. אחרי הכל אף אחד לא בוחר במחלה הזו...תודה רבה לך על השיתוף!

Sigal H

New member
הו

(התגובה של היא אחת המרגשות והמחייכות שקיבלתי. תודה לך. מאחלת לך רק טוב, והרבה ממנו
)

2beme2

New member
אז ככה...

אצלי הנפילה הראשונה היתה בגיל 27.עד אז לא סיפרו לי עליה..(כי לא ידעו... :)
הנפילה היתה כשחייתי בתל אביב והייתי בשנה השלישית ללימודים.
אחרי הנפילה הראשונה אני וחברתי לחיים נפרדנו (גם בגלל סיבות שלא קשורות לנפילה).
בהמשך לא הסתרתי מאף אחד/אחת ונהפוך הוא.דאגתי לספר.שידעו.
חברים קרובים ומי שהיה סביבי עדיין נמצא (אני אהיה בת 32 בסוף מאי)..חברים טובים באמת נשארים באמת חברים טובים..
את העבודה גם עזבתי ושוב יותר בגלל שינוי גאוגרפי ולא בגלל ההפילפסיה.
היתה ועדיין יש סוג של הסתגרות אבל בגלל ביטחון עצמי בעיקר,הבלבול שיש לי בזכרון דוחה אצלי דברים..

בקיצור..זה בהחלט שינה לי את החיים..לכאן ולכאן.היום אני כבר מכירה בזה וחייה עם זה בשלום וגם להתראות..

עכשיו למשל אני קוראת את מה שכתבתי וזה לא ממש דומה למה שהתכוונתי לכתוב אבל..נראה לי שיש בזה תשובה..

שיהיה בהצלחה בלימודים :) ו..חיוך על האכפתיות ועל בחירת הנושא לעבודה..

באבי16

New member
תודה רבה על השיתוף..

וההבנה... אני רוצה לספר לך מאיפה כל העניין הזה בא אצלי, כי רשמת אכפתיות- אומנם גם אני לי הייתה אפילפסיה במשך 7 שנים אבל רק לפני חצי שנה גיליתי שהחברה הכי טובה שלי מהגן (!!!) גם סובלת מהתקפים כבר 3 שנים, ואני בכלל לא ידעתי בדיוק באותה המידה שאני לא שיתפתי אותה וגם היא לא ידעה כל השנים... זה למה אני כ"כ חותרת לעומק העניין ומעניין אותי לדעת האם אצל רוב החולים המצב הוא כזה? החיים באפלה? לא לגלות לחברה הכי טובה!?!!? מרגיש לי כאילו משהו בסיסי לא בסדר אצלנו, החברה הזו, שלא יודעת לקבל את השונה בדרך כלל. ואין מה לעשות, חולי אפילפסיה הם שונים, זו מחלה שקשה מאוד להתמודד איתה בייחוד בעיקר שהיא לא צפויה.. אז שוב המון תודה...:)

2beme2

New member
המון בבקשה :)

ולפעמים זה אנחנו..השותקים,אלא שלא מספרים..
אני לא באמת יכולה שאנחנו אלא שבוחרים לעמוד בצל שלא ייראו ולא יידעו..אבל..אם..אם לא נספר לא יידעו..
לא בשלטי חוצות כמובן..אבל...בטח שלא בפינה...
לא מזמן ביקרה אותי חברה מהצבא.וכמו שאצלך..לי יש את שלי ולה מסתבר..יש את שלה..אבל פה לא היתה הסתרה..פשוט לא היינו בקשר שוטף..אבל כשנפגשנו לפני חודש בערך צמצמנו פערים והסיפורים סופרו..חוץ מהבנה והתעניינות..היה שם חיבוק..יותר מיזה אני לא צריכה :)
וכן..אין ספק שמשהו בשרשרת האדם..לפעמים צמיד..ולא פעם טבעת מנייר כסף...יש ויש..מגוון רחב של הכל מהכל בהכל...

-חיים- (ולא אתה חיים...;)

-יש מילים שלא יגידו כלום-
-יש שתיקה שתגיד הכל-
-יש דברים שיגידו רק העיניים-

-חיים-

יום חיוך :)
ליהי

דודו341

New member
שאלה

את אומרת שאת בעצם 7 שנים בלי תרופות??
או שאת עדיין לוקחת ומאוזנת?

דודו341

New member
שאלה

את אומרת שאת בעצם 7 שנים בלי תרופות??
או שאת עדיין לוקחת ומאוזנת?

באבי16

New member
אבל...

יש לי עדיין "שאריות" של המחלה... תנועות לא רצויות בגפיים, רגישות להבזקים וכו'...=/

דודו341

New member
גם אצלי במקרה ש....

ההתקף האחרון שלי היה בגיל 18 ואני בן 34, הייתי מטופל
ב VALPORAL במינון של 1000מג ביום והייתה תקופה של איזה חודש ללא תרופות כלל ואחרי חודש התחילו שוב תנועות בלתי רצוניות, קטנות מאוד ביידים - לא רציני בכלל, הם היו מופיעות פעם ביום וגם לא תמיד אך חששתי....

חזרתי למינון נמוך מאוד של התרופה (400מג ביום שזה כדור בערב וכדור בלילה) והכל בסדר.

באבי16

New member
קודם כל..

אני שמחה בשבילך שהכל בסדר... לצערי יש סביבי אנשים שההתקפים לא הרפו מהם ונאלצו לחזור ליטול תרופות.. תגיד, איך אבל החיים שלך סביב המחלה? חוץ מההתקפים סבלת גם מהתנהלות שונה לעומת אחרים או שזה לא היווה איזשהיא בעיה/בושה/מכשול עבורך?

יעל311

New member
נושא ההסתרה

נושא שקרוב לליבי. היה חלק עיקרי מההתמודדות הלקויה שלי עם המחלה . 6 שנים של הדחקה.
אם את עוד צריכה מרואיינים , אני בכיף אתרום את חלקי.
אולי זה יעזור גם לי...

באבי16

New member
היי יעל..

שש שנים של הדחקה זה פחות או יותר מה שעבר עלי, לכן החלטתי לכתוב את העבודה האקדמאית שלי דווקא על הנושא הזה ולהתמודד איתו אחת ולתמיד!! ככה אני מאמינה גם תגבר המודעות למחלה כי לא הרבה באמת יודעים עליה.. לצערי. אני אשמח לראיין אותך, ראיתי שאת מאזור המרכז. אם רק תוכלי לרשום לי מהן השעות שנוחות לך להיפגש וימים, אני אתאם את הזמן שלי לפי שלך :) אם את רוצה את יכולה ליצור איתי גם קשר ב 0542040701. אגיע לאן שתרצי... בייחוד עדיף לערוך את הראיון במקום שקט ונוח עבורך. תודה רבה רבה מראש!!

למעלה