התמודדות עם הלשנה

yochay

New member
התמודדות עם הלשנה

שלום רב, נניח (כן, בטח!) שאני נותן שיעורים פרטיים מזה כשנתיים. ונניח שלפעמים משלמים לי בשחור. אלא מה... נודע לי שאחד מתלמידי, שכועס עלי משום מה, החליט להלשין עלי למס הכנסה. כיוון שאני גם עצמאי קטן ופטור, אני מגיש דוחו"ת שנתיים. נתון אולי רלוונטי: אני מרוויח בשחור כ 1,800 ש"ח בחודש או 21,600 בשנה. הנה השאלות: 1. האם נכון שלגבי שנת המס 2005 אני עדיין לא עבריין, כי אני עדיין יכול להצהיר על ההכנסה בדו"ח השנתי? (התיעצות משפחתית מהירה העדיפה את חסרון הכיס על חסרון השינה, וזה גם החוק - פרט שולי.) 2. האם מס הכנסה יאפשר לי חזרה בתשובה (ערב יום כיפור) לגבי שנת המס 2004? (21,000 זו הכנסה הרבה יותר גבוהה מזו שהצהרתי עליה, ולכן ברור שזו היתה העלמה ולא טעות או שיכחה). 3. מה העונשים הצפויים למעלימים זוטרים כמוני (ביחס לכמה בעלי מועדונים למשל), והאם שיטת המלקות ותלייה מהרגליים עדיין נהוגה? תודה רבה (ושנה טובה!) יוחאי.

תמירי

New member
לך ליעוץ עם יועץ מס או רו"ח

ואני לא יודע למה אתה מורה אבל שחכת משפט בסיסי: "סייג לחכמה שתיקה" אז תמצא לך בעל מקצוע שאתה סומך או שתקבל המלצות וגש אליו ליעוץ.

דיה צרה בשעתה . כאשר יפנו אלך

שלטונות הבמס על העלמות גש לדיון . עוד לא ביקשו כלום אז מה אתה קופץ תכחיש . אל תשבר . תהייה גבר

כול מיקרה הוא לגופו של עניין .

אים יש ראיות מוצקות על העלמה . גם רואה חשבון לא יעזור . אים העלמה היא גדולה חציא מליון שקל . רק שוחד אולי יעזור או אלוהים בטח לא יעזור עדיין הכותב לא קיבל ליד כלום . אז מה ירוץ וינסה לתקן. לכן כתבתי דייה צרה בשעתה שנה טובה

למעלה