התמודדות עם בכי

Shellylove

New member
התמודדות עם בכי

לשלי יש בתקופה האחרונה שתי תופעות שהייתי רוצה לבדוק איתכם את דרך תגובתי אליהן ואולי, אם תוכלו להאיר את עיני לסיבות: 1. היא מבקשת משהו (נגיד חטיף) ואני נותנת לה ואז היא מתחילה לבכות, לפעמים גם נשכבת על הריצפה. בהתחלה אני מנסה לראות האם משהו הוא לא כמו שהוא רוצה (היא רוצה שלם ואני נתתי חתוך או להיפך). כשאני מבינה שהיא פשוט קיבלה מה שהיא רוצה, אני משאירה לה את זה בהישג ידה ועוזבת את העניין ותוך מס´ שניות היא לוקחת את החטיף והיא שמחה ועליזה. לא ברור לי למה הבכי כשאני נענית לרצונה? האם יש משהו שאני צריכה לשנות? 2. יש מצבים, בעיקר בלילות, שהיא בוכה ואז כל תגובה מצידי (בין אם במגע ובין אם מילולית) רק מגבירה את הבכי. אם אני עוזבת אותה לנפשה, היא נרגעת לבד (לרוב די מהר). מצד אחד, ברור לי שאם הצורה שאני מנסה לפנות אליה רק מעצבנת אותה, אז אין מה לפעול כך. מצד שני, אני מרגישה לא טוב עם זה שאני "נותנת לה לבכות את זה החוצה" וכאילו משאירה אותה "לבד". מה דעתכם?

ענבל30

New member
עם המצב השני שתיארת אני מזדהה...

מכירה אותו מקרוב-קרוב...
קורה לנו הרבה לאחרונה, שרומי מתעוררת באמצע הלילה, מתיישבת במיטה ובו-כה
ואם אני מנסה לחבק, ללטף, להרגיע - גם מילים - היא נרתעת ובוכה יותר. גם לי קשה עם זה, אבל אני מנסה בכל זאת לתת לה את האפשרות להרגע לבד. (אבל תמיד אני שם לידה אם היא תרצה לבוא לחיבוק)

עירית ל

New member
אולי להשתמש בהומור

גם יונתן בזמן האחרון אם הוא נעלב ממשהו, או סתם מתעצבן הוא דבר ראשון מתרחק ממני מטר-שניים ואז ממרחק בטוח זה מתחיל לבכות. אם הוא ממש נרתע ממגע אני מנסה קצת להצחיק אותו, לסמן לו להתקרב אלי עם האצבע או משהו אחר (טוב, נו, לא הומור ממש מתוחכם). לפעמים זה עובד והוא "נכנע" לחיבוק וניחום.

ניתמר

New member
בכי לא מובן

אצלנו זה קורה דוקא בהתעוררות מהשינה - ממש היסטריה שלא נרגעת ואין מושג למה. בעיקר לאחר שנת צהריים. חשבתי אולי רעב אבל היא לא רוצה לאכול. האם יש עוד רעיונות? הדבר היחידי שאני עושה זה חיבוקים ונישוקים... עד שזה נרגע ויש שוב עם מי לדבר.

vered4

New member
אם לא היה שינוי כל שהוא

או חידוש בחיים שמלחיץ אותה. אז לגבי המקרה הראשון, אולי מחפשת קצת יותר עצמאות, היא רוצה לקחת לעצמה לבד, ואם יש אפשרות תנסי לתת לה. למשל מראש להגיש את החטיף בצלחת על השולחן, או אם היא מבקשת משהו, אז לשאול אם היא רוצה שתעזרי לה לקחת (למשל להרים אותה כדי שתגיע). לגבי המקרה השני, לדעתי היא בכלל לא מודעת למה שקורה. אני חושבת שהייתי מציעה התיחסות קלה ביותר, כמו נשיקה או ליטוף קל, ואם היא מתנגדת פשוט יושבת לידה. כי מצד אחד היא לא ממש מודעת, אבל מצד שני אולי הנוכחות כן עוזרת בסיכומו של דבר.

Shellylove

New member
לא אין שינוי בחייה

יכול להיות שזה צורך לעצמאות והאמת שאני מאפשרת לה כמה שניתן (שואלת אותה אם היא רוצה), אבל בהחלט קורים מצבים שברגע שאני עושה את הדברים כמו שהיא רוצה - היא מתעצבנת. המקרה השני קורה כאמור בלילה, אז היא באמת לא ממש מודעת. הנוכחות עוזרת ללא ספק כי כשאני שואלת אם היא רוצה שאלך היא עונה שלא.

כרמית מ.

New member
לגבי השינה

גם לבת שלי קורה שהיא בוכה, מתוך עייפות גדולה או שינה - ושום דבר לא עוזר. מצד שני, זה גם לא עובר לבד. לפעמים עוזר לדבר אליה (בלי להרים, מקסימום ליטוף, אם היא מסכימה) ולהרגיע: הכל בסדר, אני איתך, את יכולה להתגבר על זה. - היא כאילו לא שומעת, אבל אחרי כמה רגעים נרגעת. אופציה אחרת, אם לקחתי לחיבוק ואני רואה שזה לא עוזר, פשוט להחזיר למיטה. הרבה פעמים זה מסיים את הבכי. מן "אוקי, הבנתי שאת פה, עכשיו תני לישון" - רק בלי הפוגה ובלי להגיד לי מה הבעיה (היא לא מספיק ערה בשביל זה). לפעמים, להפוך לבטן, עושה את העבודה (לא שיש לה בעיה להתהפך לבד, אבל זה בכל זאת עושה משהו. אין לי הסבר, אבל אצלנו זה פועל.).

Shellylove

New member
רק להסביר

אני שוכבת לידה על הפוטון, כלומר אני שם והיא יודעת שאני שם. אם אני מנסה לחבק או ללטף, הבכי מתגבר. אם אני עוזבת אותה, היא נרגעת לבד.

dorit0

New member
מזדהה עם המצב הראשון

תופעה מדהימה, אף פעם לא הוטרדתי על ידה יותר מדי, אבל עכשיו כשאני קוראת מה כתבת, אני חושבת... אצלנו, כשהבת שלי מבקשת את הבקבוק עם החלב שלה, ברגע שאני נותנת לה אותו, היא מתחילה להגיד "אני לא רוצה אותו", ומיללת קצת. אני יודעת שהיא כן רוצה, לכן אני משאירה אותו לידה ואחרי רגע היא לוקחת. זה קורה הרבה. אני פרשתי את זה עד כה כהתרגשות מסוימת מהקבלה שלו, אבל זה קורה רק עם החלב שלה בבקבוק, ולא בשום סיטואציה אחרת. למשל, כשהיא מקבלת שוקולד היא צוהלת משמחה. מה אפשר לשנות? אם תגלי, תודיעי לי.

לאה_מ

New member
המצב השני שתארת נשמע לי כמו

התעוררות מחלום. יש כאלה שמאד זקוקים למגע, לחיבוק בסיטואציה הזו, ויש כאלה שזקוקים לנוכחות אבל דוקא לא למגע. לכן אני חושבת שאת מספקת לה בסיטואציה הזו את מה שהיא צריכה, ואת ממש לא צריכה להרגיש רע עם זה שאת לא מחבקת אותה כאשר היא לא רוצה את זה. לגבי המצב הראשון שתארת - אני לא בטוחה. גם לאורי זה קורה לפעמים, וחשבתי שאולי זה באמת ביטוי של רצון לעצמאות. לפעמים אני מוצאת את עצמי מנסה לשכנע אותו שנתתי לו את מה שהוא רצה, ואז אני מרגישה ממש דבילית. בסיכומו של דבר - אני חושבת שאנחנו מנסות להיות קשובות לרצונות ולצרכים שלהם - אם את חושבת שהיא רצתה לקחת לבד את החטיף, את יכולה לשאול אותה "רצית לקחת אותו בעצמך?", אבל קחי בחשבון שאולי זו לא הסיבה. אורי לפעמים פשוט רוצה לבכות. אני לא בטוחה איך להסביר את זה. זה לא קרה לעומר ולשירה. אבל לאורי כן. הוא אומר לי "אני רוצה לבכות". אז אני מאפשרת לו קצת לבכות, ותוך זמן ממש קצר הוא ממצה את הבכי ורוצה להרגע איתי.

vered4

New member
הרצון לעצמאות מעורב עם

הצורך בעזרה, הילד עדיין לא בשל מספיק לעשות לבד, אבל הוא רוצה. אז ה"מיקס" הזה מלחיץ וגורם לבכי. זה בטח תלוי באופי של הילד. ולכן לא אצל כל ילד זה קורה ואם זה קורה אז לא באותה צורה.

maya100

New member
מסכימה לגמרי

הסיטואציה הראשונה מוכרת לי היטב. אביגיל מבקשת משהו או מנסה להגיע אליו ואז כשאני נותנת לה היא כועסת או זורקת (את הכפית לדוגמא). לפעמים אני חושבת שאכן היא רצתה לקחת לבד אבל לפעמים זה משהו שהיא קטנה מידי לקחת אותו לבד (נניח לשפוך שוגי לקערה). אני חושבת שאת מגיבה נכון ואולי גם, כפי שלאה תיארה לפעמים ילדים קטנים צריכים לבכות בלי סיבה ממשית. את יכולה לשאול את שלי, תוך נימה של מתן לגיטימציה האם היא פשוט רוצה לבכות (כמו אורי) ואולי היא תענה שכן. (אביגיל בכל אופן קטנה מידי, אבל זה מאוד יפה בעיני שאורי יודע שלפיעמים הוא רוצה לבכות בלי סיבה ושזה לגיטימי). לגבי הסיטואציה בלילה - לא יודעת. אין לי משהו חכם לומר...

maya100

New member
רק להבהיר

לא התכוונתי שתאמרי לה "כמו אורי" אלא כפי שלאה עושה עם אורי.

למעלה