התמודדות עם בולמיה

ronen0002

New member
התמודדות עם בולמיה

אני אבא לילדה בת 13 וחצי הסובלת מזה שנה מבולמיה . רק לאחרונה היא הסכימה לקבל טיפול ואני מגשש באפלה ולא יודע איך להתנהל ומה לעשות. האם דרך קופת חולים אפשר לקבל עזרה וטיפול . מה העליות של טיפול כזה האם הקופה ממנת טיפול כזה או שאני צריך לשלם עבור הטיפול . אשמח לקבל כל עזרה או ייעוץ . תודה מראש רונן אב מודאג

levshavur

New member
חשוב...

רונן שלום,
ברוך הבא לפורום
.
למרות שהפורום מיועד, באופן רגיל לא/נשים או נוער שבעצמם מתמודדים עם הפרעת אכילה אני אכתוב לך כאן לגבי מה ששאלת, כי לדעתי זו שאלה חשובה.
עקרונית, יש קופות חולים שיש להם הסדרים עם מרכזים שמטפלים בהפרעות אכילה, והמימון כולו או בחלקו אמור להיות של קופת החולים.
במידה ואין משהו מתאים בקופת החולים, קיימות דיאטניות שמתמחות באופן ספציפי בהפרעות אכילה. זה חשוב שהדיאטנית תהיה מומחית בתחום המסוים הזה כי דיאטנית 'רגילה' לא תדע איך לגשת לנערה עם הפרעת אכילה מבחינה רגשית ומעשית, ותעשה נזק יותר מתועלת...
במקביל חשוב גם טיפול פסיכולוגי. בדרך כלל הפרעת אכילה נוצרת בגלל משהו עמוק הרבה יותר...יותר 'קל' לנערה/לאישה להתמודד עם ההתעסקות באוכל/משקל וכד'...מאשר להתעסק ברגשות כואבים.
מכיוון שמדובר בנערה מתבגרת, צריך לנסות ולברר בזהירות בטיפול מה הגורם היותר עמוק. ייתכן שיהיה צורך בטיפול משפחתי, במיוחד אם מדובר על רקע של קשיים בבית.
בכול מקרה, כדאי שגם לכם, כהורים, תהיה תמיכה וליווי מקצועי.
שווה גם ליצור קשר עם הספרייה שנקראת 'דעת'. מדובר בספרייה רפואית שנמצאת ב'יד שרה' בירושלים, אך נותנת שרות לכול מקום בארץ. מתקשרים אליהם, ומבקשים מאמרים (בעברית או באנגלית או שניהם) במקרה הזה על בולמיה. הם ישאלו מספר שאלות (המידע שאתה מוסר נשאר חסוי) והם שולחים לך בחינם (לפחות בעבר זה היה בחינם, שווה לברר) את המאמרים בדואר הבייתה. יושבים שם אנשי מקצוע: רופאים, דיאטנית וכד'...והם אלו שעושים את החיפוש. אני יודעת כי התנדבתי שם במשך כמה שנים.
הטלפון שלהם: 02-6444500
שיהיה בהצלחה!
לבשה.

TinaBa

New member
היי רונן.

אני בטוחה שלא פשוט לכתוב כאן, ועוד יותר לא פשוט להיות אב לילדה/נערה עם הפרעת אכילה.
רבות מאיתנו היו בצד השני של המציאות שאתה חווה, והיא לא פשוטה, בלשון המעטה, לאף אחד מהצדדים.
להתמודד עם מתבגרת חולה זה מורכב מאוד. לפעמים קשה להבין למה היא מתנהגת כפי שהיא מתנהגת, ולפעמים עומדים נפעמים מול העוצמות של המחלה שלה בלי יכולת לעשות דבר. המחלה הזאת הפכפכה ומתעתעת, ויכולה לערער את כל המבנה המשפחתי והיציבות שהורגשה לפני. אני בטוחה שאתה ושאר בני הבית במצוקה לא קטנה.
בקשר לשאלותיך:
הנה רשימה ארצית של מרכזי טיפול בהפרעות אכילה: http://www.iaed.org.il/מרכזי-טיפול/
כדאי לפנות למרכזים שנמצאים קרוב לאיזור מגוריכם ולקבל פרטים ספציפיים. לכל מקום נהלים משלו, הן לגבי קבלה והן לגבי תשלום.
אני יכולה להגיד לך שאחד הטיפולים שנמצאו יעילים ביותר עבור הפרעות אכילה הוא טיפול מערכתי, הכולל גם את המשפחה. אולי שווה לבדוק האם ניתן לקבל משהו כזה היכן שאתם גרים.
פרט לכך, כיוון שהתמודדות עם בת חולה יכול להוביל למצוקה גדולה עבורך ועבור זוגתך, אולי שווה לחפש טיפול אישי-תמיכתי עבורכם, או קבוצת תמיכה להורים. הנה רשימה מאוד מאוד חלקית של מקומות שיכולים להיות כתובת עבורכם: http://www.maman.org.il/50217/support_group
&nbsp
ולסיכום, אפנה אותך לדף פייסבוק שמנהלת אמא נפלאה שמלווה את הבת החולה שלה לאורך שנים. היא הקימה את הדף במטרה להציף את הבעייתיות שקיימת בטיפול בהפרעות אכילה בארץ, וחוץ מזה, מאוד תשמח לתת לך ה-מ-ו-ן מידע ולהפנות אותך לגורמים רלוונטים על מנת לקבל טיפול כמה שיותר מהר. https://www.facebook.com/groups/BetterTreatment/
&nbsp
אם תרצה להמשיך לכתוב פה, אתה מאוד מוזמן.
ואם מתעוררת עוד בעיה או שאלה- אנחנו פה ונשמח לסייע עד כמה שניתן.
&nbsp

למעלה