התמודדות מאוחרת.

התמודדות מאוחרת.

אני יושבת לי ושומעת שירים על המחשב.. פתאום מתחיל "תענה לי" של היהודים. "החיים משתנים לך, מהר..." "וכן, כן רע לי, ככה..." ופתאום מציף אותי כאב. ואני מבינה, באמת, בפעם הראשונה, מה השיר הזה אומר בשבילי. הוא מזכיר לי את הסרטן של אבא שלי. את המראה שלו כשהוא סבל כל כך. את ההתפרקויות שלו ושל אמא, כשהיא היתה צועקת עליו שלפחות הוא הפסיק הכל ולא צריך להתמודד עם שום דבר אחר, רק עם המחלה שלו, והיא עדיין חייבת ללכת לעבודה, לטפל בכולם ולהתנהג כאילו כלום.. והוא היה צועק עליה בחזרה (אם אפשר היה לקרוא לזה צעקה, כשהוא בקושי יכל לדבר, מכל הנזק שהטיפולים עשו לו לריאות), בקול כאוב, שהוא מקווה שהיא לעולם לא תדע כמה הוא סובל. את הקידוש שהוא איכשהו עמד ועשה כל שישי בערב למרות הכאבים והחולשה, ומשפט אחד שהקריא כל פעם, שהתאים למצבו עד כדי אירוניה, שלעולם יכאב לי לשמוע.. "גם כי אלך בגיא צלמוות, לא אירא רע כי אתה עמדי." שמעתי את השיר הזה (תענה לי) הרבה בשנה האחרונה, ולא יצא לי לשמוע אותו כבר כמה זמן. ועכשיו, חודש וחצי אחרי שאבא שלי סיים סיבוב כימותרפיה, אחרי שהוא חזר לעבודה, ואנחנו מנהלים חיים כמעט רגילים, כמעט כאילו כלום לא קרה (הוא הולך להבדק עוד שבוע בערך, לראות מה מצב הגידולים, אבל כרגע הכל רגוע
)... פתאום אני שומעת את השיר הזה, ומרגישה – כאב. ומתחילה לבכות. פתאום אני מבינה שכל הזמן הזה, אפילו כשכבר הפסקתי להתכחש לעובדה שהוא חולה, אף פעם לא עיכלתי את העובדה שהיה לי קשה. כמעט ולא נתתי לעצמי להרגיש שעצוב לי – בכיתי עליו רק פעם אחת כל השנה הזאת. סרבתי לתת לחיים שלי להשתנות ולו במעט בגלל המחלה של שלו – כל הזמן הזה התנהגתי כאילו בכלל לא עובר עליו (או עליי) שום דבר. ופתאום, במין תגובה מאוחרת, אני מרגישה המון עצב, עצב שלא הצלחתי להרגיש, או אולי לא נתתי לעצמי להרגיש, שלא התמודדתי איתו בכלל, במשך כל הזמן שאבא שלי היה חולה. פתאום אני מרגישה עצב ומבינה שהרגשתי אותו גם אז, אבל אף פעם לא נתתי לו רשות להתקיים, לא נתתי לו ביטוי. וכל העניין הזה מאוד מוזר לי. קרה לכם פעם משהו כזה? שעברתם משהו, ורק הרבה אחרי שזה נגמר, הבנתם כמה זה השפיע עליכם? איך הרגשתם כשעברתם אותו? עכשיו כשאני חושבת על זה, זאת לא הפעם הראשונה שרגשות בקשר למשהו שעברתי עולים לי רק אחרי. זה ככה רק אצלי..??

אופס..

כמה תיקונים: *המחלה שלו *שעברתם משהו, ורק הרבה אחרי שזה נגמר, הבנתם עד כמה זה השפיע עליכם, ואיך הרגשתם כשעברתם אותו? מקווה שיצא מובן... :) ושיהיה בוקר טוב לכולם

עצב

יש לגוף-נפש שלנו דרכים מדהימות להתמודד עם משברים. כשמגיע משבר, אז יש מן סוג של הלם, או דחיית רגשות (אני בטוח לא מנסחת את זה הכי טוב בעולם כרגע), והגוף-נפש פשוט מתמקדים ב-איך עוברים את המצב על הצד הטוב ביותר. כל הכוחות והאנרגיה מגוייסים להישרדות. ואז, כשיש איזו הפוגה, או המשבר נגמר - גם הגוף-נפש מרגיש שאפשר לנוח, ואז כל הרגש יוצא החוצה. זה מתבטא בעצב, בעייפות גדולה. יש לי חברה שחלתה בסרטן. היה לי מאד קשה לקבל את זה. לא נתתי לעצמי להרגיש בכלל, וגם לא יכולתי לבקר אותה בצורה הזו - כי פשוט לא הצלחתי להתמודד (אבל הייתי עם הרבה בעיות משלי). היא החלימה ומדי פעם אנחנו מדברות על זה, נותנות פתח לפחדים שהיו.

אופירA

New member
מנהל
עייפות

זה לא מוזר. זה הגיוני לחלוטין. מאיפה היו לך הכוחות לעבור מה שעברת? גם חיים נורמליים צריך הרבה כוח כדי לעבור אותם, ופתאום בא מצב כל כך קשה של סבל - אז מאיפה הכוחות? הכוחות באו ממחסנים של רזרבות שהתרוקנו לחלוטין, ואח"כ משום מקום... כי לא היה על מה להישען. ואל תשכחי שהייסורים באו על ההורים שלך - כלומר הדמויות התומכות לא עמדה לצידך בהתמודדות שלך. הלבד הזה מעייף מאד. הפחד סוחט כוחות. ואין זמן להרגיש שום דבר, כי צריך לשרוד. אז אחרי שהכל נגמר, משלמים את המחיר. הנפש מתחילה לחפש את האנרגיות האבודות, לעבוד קשה כדי למלא את המחסנים בחזרה. הרבה שמחה אין בתהליך כזה... העצב הוא דבר שמלווה את תהליך הבגרות, ההתפכחות מהדמיון. ואגב, גם חוויות של שמחה גדולה - כגון חתונה, או לידה - תשימי לב שקשה להיות מחובר לרגשות השמחה מרוב המתח והעוצמה של החוויה. רק אחרי שהכל עובר, יש כוח לשחזר רגשות. לכן מצווה להשתתף בשמחתו של הזולת, כדי לעזור לו להכיל את החווייה שלו...

..

נכון, גם בחוויות משמחות העומס הנפשי יכול להיות גדול. גם איתן צריך להתמודד מבחינות מסויימות, והרבה פעמים זה באמת לוקח זמן. אבל דווקא אצלי (אמנם עוד לא יצא לי להתחתן וללדת, אבל קרו לי כבר כמה חוויות משמחות כהוגן בחיים) בחוויות המשמחות אני תמיד מוצאת את עצמי תופסת איזה רגע להגיד תודה ענקית לאלוהים (אפילו עם רק לאיזה שתי שניות לפני השינה) ולהיות מאושרת כי אני מבינה שבאותו רגע אני מאושרת.

R M R

New member
נגעת לליבי

אני קוראת מילה במילה והדמעות מתחילות לעלות לגרון! מאז שקרוב שלי חלה בסרטן, הנושא נורא רגיש אצלי... עכשיו, כשאנחנו כבר מאחורי זה ברוך ה', הדמעות מרשות לעצמן להגיע.. זה כמו במצב של סכנה - פתאום את מוצאת בעצמך כוחות שלא ידעת שהיו קיימים בך... וכשאת עוברת את הכל אז את מתפרקת מכל הלחץ שהיית שרויה בו. -הרבה בריאות-

מון שרי

New member
מאד מאד מבינה אותך

אבא שלי גם כן היה חולה במשך שנה וכל השנה הזו כאשר ליויתי אותו לטיפולים בבית חולים לא הצלחתי באמת להרגיש, רק עכשיו שנה אחרי אני מתחילה להתמודד עם כל מה שקרה והיה, אני מצליחה לגעת בזה באמצעות סיפורים שאני כותבת, אם את רוצה את מוזמנת לקרוא משהו שכתבתי, אבל אני מראש אומרת שזה סיפור קשה לקריאה, כתבתי אותו כי הייתי חייבת לשחרר, ואני חושבת שכדאי לך אולי למצוא את הדרך המתאימה לך לעבד את הכאב.

:(

עצוב. כל כך עצוב. ומעניין שמה שעשה לי הכי עצוב בכל הסיפור היה צירוף המילים "צמתה שלה..." את יודעת, אבא שלי הוא מהגברים המקריחים באופן טבעי.. כבר הרבה שנים שיש לו קרחת באמצע הראש... והוא תמיד היה צוחק על עצמו, אומר שהוא קירח. עד שהשנה הוא גילה מזה קרחת על אמת... ובטח הצטער שפתח ת'פה. עצוב לי שגם את היית צריכה לעבור כזה דבר. עצוב שכל כך הרבה אנשים חולים בזה. מה שלום אבא שלך עכשיו..?

peach6

New member
אני חושבת...

שכל אחד מכיר את ההרגשה וכולנו עוברים את זה באיזה שהוא מקום ובאיזה שהיא צורה.אני כרגע עוברת חוסר התמודדות עם כלום.כלום שהוא ריק.נורא קשה לי כאדם,שחושב ומרגיש ובוכה ורואה,להיות מתה כזאת.אני פשוט חסרת מחשבות או תחושות ואני פשוט ממשיכה להיות כזאת כלום.ריקה ממש.ואני פשוט מתמודדת בלי להתמודד.אין תגובה.ואני מרגישה מתה וזה תקופה ארוכה שאני פשוט מתה.האמת שזה גם בגלל שאני לא כותבת,לא יכולה לכתוב וזה משו שמאוד חשוב לי.אוי זה נורא.לא יודעת בכלל כל השנה הזאת יותר מידי גדולה עליי ואני נופלת מהחורים שברשת..יהיה טוב..ותבכי זה טוב...אמרה זאת שלא יודעת לבכות ולא יודעת להרגיש.רק טוב היא הוסיפה,חשבה שזה ישמע מתוחכם משו.

..

את יודעת מה? גם אני לא הייתי מהבכיינים, במקור. רב החיים שלי (הלא ארוכים, אבל עדיין) כמעט ולא בכיתי, עד שעברתי משהו מסויים שבעקבותיו, אפשר לומר ש..למדתי לבכות. לפעמים זה לא כל כך נורא להשבר. ו..את יודעת מה גרם לריק הזה להווצר? מה היה לך לפני ה"כלום" שאין לך עכשיו? מה שונה עכשיו?

s h i r s

New member
התמודדות מאוחרת

בעלי נפטר בטרם עת באופן פתאומי להחריד. אף לא התראה מוקדמת.זוכרת אני את ההלם הראשוני, והרגשה של כוננות חריפה. למוח תרגילים משלו. תחושת הזמן השתנתה לי לבלי הכר, ואני המשכתי הלאה. היא לא "מעכלת",,שמעתי מדברים אודותי, ואני, כאילו כלום לא קרה, רצתי הלאה, נסקתי בהיפר אקטיביות שלא ידעתי כדוגמתה. דאגתי לכולם סביבי, והם נשמו לרווחה-"היא מתאוששת יפה. איזו חזקה". ואז.... 7 חדשים זה לקח לי, ויןם אחד פשוט נפלתי.לא תפקדתי, לא אכלתי,לא הצלחתי לעמוד על רגליי מרוב חולשה. לא הבנתי מה קורה לי, פחדתי פחד מוות,הייתי בטוחה שאני עומדת למות, או מאבדת את שפיות דעתי. הרגשתי לגמרי לא מסונכרנת עם העולם סביבי. זה התרגיל שהמוח שלי סידר לי כדי שאשרוד. ואז זה בא, בענק. עברו מאז כבר 7 חדשים גם כן, ואני לאט לאט, כמו צב, קודם כל לא בורחת יותר מהכאב, כי הוא בתוכי, והבנתי שאי אפשר לברוח ממנו לשום מקום. אני למדתי לאפשר לו להיות בי, עד כמה שצריך. ויום אחד, אני יודעת שהוא יהיה נסבל, ועד אז - אני אוהבת את עצמי ולומדת לסלוח ל"נפילה"שלי, כי כמו כולנו, גם אותי לא לימדו לקבל את הרגעים הקשים. ,"תתגברי תתמודדי", רוצה רוצה, אבל יש דברים חזקים כל כך כאבדן שמרסק לך את כל החיים. אז איך, תגידו לי, איך אפשר לא להרגיש מבלי לשלם מחיר. במלחמה הזו אין מנצחים. אסור להילחם בטבע הדברים, והחלש- תדעו לכם-גיבור. מנסיון , שנותן לי הערכה חדשה לחיים.

keshi

New member
shirs

התרגשתי לקרוא.גם לי יש כאב, אחר אמנם, שלמדתי לתת לו לאפשר לו להיות בי, אי אפשר לברוח ממנו או להתעלם, אז אני נותנת לו. מאחלת לך להמשיך להתחזק בדרך זו.

../images/Emo24.gif

וואו. סיפור כל כך קשה. כל הכבוד לך שלמדת להתמודד עם הכאב ולתת לו מקום. אני יכולה רק לדמיין כמה כל זה היה קשה.
ו..ההיפראקטיביות שדברת עליה מזכירה לי סיפור קצת שונה.. לפני שנה וחצי בערך, חבר של קרובה שלי נפרד ממנה (חבר של כמעט עשר שנים, חבר שכולם היו בטוחים שיהיה גם הבעל, וגם היא), והיא הגיבה בצורה דומה – נכנסה להיפר מוגזם בצורה מדאיגה, וכו'. אבל גם היא בסוף התפרקה. ומאז היא לאט לאט בונה את עצמה מחדש... היום מצבה הרבה יותר טוב.

רק עכשיו יצא לי לקרוא

ומה שכתבת מאד נגע לליבי. באמת, לא מלמדים אותנו דברים כ"כ חשובים לחיים: להתמודד עם רגש, עם אסון, אובדן, מעבר... ישנו הפתגם: איזהו גיבור הכובש את יצרו. אני חושבת שצריך להפוך אותו: איזהו גיבור הנותן ליצרו דרור.

keshi

New member
כן

אצלי זה כל הזמן, גם בדברים קטנים, הדחקה, השהייה, מה שזה לא יהיה. במקרה שלך אני חושבת שהתמודדת ועדיין את מתמודדת בצורה חזקה ויפה. הרבה בריאות. ואגב היהודים גם אצלי מחלחלים לתוך הרגש והשכחה.(אולי בגלל שאנחנו חוליו"ת?
)

opalit

New member
keshi= opalit

ב2 ההודעות האלה מעליי. אנחנו עובדות באותו משרד. אז כשאת רואה את זה אנא סלחי לי... בפעם הבאה לצאת משם המשתמש.

ווי, את חולניקית../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

וואי.
לא יודעת עד כמה היהודים קשורים לחו"ל אצלי.. דווקא כשאני פה, הרבה פעמים כואב לי מדי לשמוע מוזיקה ישראלית. מתגעגעת יותר מדי. איך זה אצלך? וההדחקות וההשהיות... קורה גם לי, גם בתחומים אחרים... אבל חשוב להתמודד באיזשהו שלב. כי בסופו של דבר דברים קשים עולים תמיד על פני השטח בסופו של דבר (כמו שנוכחתי לדעת לפני כמה ימים).

opalit

New member
כן... וגם אני מתגעגעת

אבל אני שומעת מוזיקה ישראלית, פשוט חייבת, בגלל הגעגוע,ואני כאן כמעט לבד לגמרי. היהודים מדברים אלי יותר עכשיו (חרשתי את הכפול האקוסטי החדש שלהם), בראש השנה זו היתה דנה ברגר "ראש השנה בחוץ..." סתם יצא ככה
בטעות... לגבי ההדחקות- צודקת, אין מילים.
בחזרה.

למעלה