התמודדות ללא הצלחה

elidenya

New member
התמודדות ללא הצלחה

אנו גרים בישוב פסטורלי ושקט בצפון הארץ . לצערי לא שפר עלינו מזלינו והגיעה לישוב בדיוק לידינו לפני 3 שנים משפחה של ברברים ומאז חיינו ובמיוחד חיי הפכו לגהנום. לא אכנס לפרטים כי אין זה ענינו של הפורום אך בקצרה -- רב השכנים העירו להם על צרחות והקולות שהם מיצרים .כל היום שאגות של האם וקללות בקצור בהמות... הבעיה שלי היא דרך ההתמודדות שלי עם הרעש בעלי טומן את ראשו בחול וגם נמצא פחות ממני בבית ולא מסוגל להבין שאני ממש במצוקה מהכדרור כדור למשל ללא הפסק.(נסינו להעיר ללא הצלחה ולא רק אנחנו ) . איך ניתן להתמודד בצורה נפשית בצורת חיים כזו לא נורמלית כשאי אפשר לשבת בגינה או לפתוח דלת או חלון?? (כמובן שאני מדליקה מזגן ורדיו אך זה לא פתרון.... בעלי מתעלם לא מוכן לעבור דירה וטוען שזה לא נורא ושאני מגזימה אבל לי זה ממש סבל ומצוקה האם אני מגזימה או שז ה נורמלי??? מ ה מ י ו א ש ת

elidenya

New member
תודה להתיחסותך אך

על מה ולמה אפנה למשטרה?או לגוף אחר?? על צעקות בתוך ביתם ? לצערי זוהי שפת הדבר שלהם. בצרחות ושאגות ולחיות כל היום בחצר גינתם שלהם. לא נראה לי שיש לי עילה בכלל ... ולכן פניתי לפורום זה כדי לדעת אולי יש כלים עבורי להתמודד במצוקה הזו ולשאול האם רמה כזו שמפריעה לי לנהל אורך חיים תקין זה נורמלי בנסיבות כאילו<???

גרא.

New member
eldenya,כדאי לדעת שיש חוק,המכונה "חוק כנוביץ"

(התשכ"א-1961 על אסור רעש,ריח וזהום).ראי הקשור המצ"ב.אני כשלעצמי לא מכיר כלים פסיכולוגיים להתמודדות עם מפגעי רעש כפי שאת מתארת.אפשר תיאורטית לדבר איתם,להסביר להם,לבקש מהם להתחשב.אבלכנראה שאינכם יכולים כי הם ברבריים,וזה דפוס ההתנהגות שלהם,מה נותר? זולת לערב גוף חיצוני,כפי שהוצע? אולי לשים אטמים באוזניים?מצטער,כאן איני יודע כיצד אפשר להתגבר על המפגע באמצעים פסיכולוגיים.

אלידניה - יש כלים חיצוניים ! בכל רשות מקומית/

עירייה קיים גוף שיפוטי עירוני מנהלי המטפל גם בסוגיות כשלך.את פונה בכתב אליהם,יש להם כוח שיפוטי עם יכולת אכיפה על אזרחים סוררים ומפריעים.פני אליהם וגייסי גם את השכנים כך שיוכלו להעיד לצידך,תקליטי ללא ידיעתם את הרעשים,תצלמי את פעילויותיהם החריגות,חישבי על דרכים נוספות להוכחת הפרעתם לחיים שלווים,ורק אז תפני לאכיפה.ידוע לי היטב שאנשים נעזרו בגוף זה נגד שכנים סוררים ובעיתיים- והצליחו ! לפעמים צריך להילחם ולא לוותר. בעלך - בעייתי בסוגיה זו לפחות ! גייסי אותו גם כן ומצאי דרך לשכנעו לעמוד לצידך למרות סירובו עד כה.יש בידייך את "האמצעים" לפחות מולו

למעלה