התמודדות כלכלית

yaeltzom

New member
התמודדות כלכלית

שלום רב, אני חדשה בפורום. בעלי ואני נפרדנו מזה כחודשיים, ואנו מנסים לטפל בגירושים בצורה הכי טובה שיש (מקווה בכל אופן), משמע לחלק את הרכוש ביננו, שאני ובני בן השנה ותשע נישאר בדירה שלנו ואני אקח משכנתא על מחצית ממחיר הדירה ואתן לבעלי. מהבחינה הרגשית אני ממש ממש בסדר מהפרידה, מאמינה מאוד בעצמי, ושלמה מאוד. בכלל למרות כל התהליך הלא נעים במיוחד נמצאת במקום הכי טוב שהייתי בו אי פעם. עבדתי עד עכשיו משרה חלקית, כרגע הגדלתי את המשרה לכ 7 שעות, היות ואני צריכה להספיק להוציא את בני מהגן, כמובן שאם לא תהיה ברירה בסופו של דבר ואיאלץ לעבוד משרה מלאה אני אעשה את זה, כרגע מנסה לעשות כמה שפחות זעזועים לבני, להישאר באותו הגן, אותה הדירה, ושיספיק לראות אותי בשעה סבירה, כי הוא הולך לישון מוקדם מאוד. לגבי המשכנתא אני עדיין בתהליך עם הבנק לראות אם יאשרו לי אותה, מאמינה שבסופו של דבר יהיה בסדר. שאלתי איך מסתדרים מבחינה כלכלית, כמו שאני מכירה את עצמי אני אעשה הכל כדי לשרוד. אם זה אומר להוריד את כל ההוצאות בבית, לא לקנות שום דבר מיותר, ואפילו לעבוד בימי שישי בנקיונות, ולחיות בצנעה, אבל האם זה מספיק כדי לשרוד ולאפס את חשבון הבנק מבלי להיכנס למינוסים? אשמח לכמה טיפים.. תודה יעל

m i c h a l i

New member
ושוב ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני חושבת שאת בדרך הנכונה
אל תקלי ראש בעובדה שאת שלמה עם הפרידה ושהתהליך כולו קורה לשביעות רצונך... זו כבר יותר ממחצית הדרך
איך מתמודדים? היה לנו כבר שירשור בנושא ואת מוזמנת לעיין בו ובטיפים שצורפו מחברי הפורום. ממש כאן (ללחוץ על הקישור הכחול)

yaeltzom

New member
תודה

מיכלי, קראתי את הקישור, האמת שקראתי אותו כבר לפני זה, אבל באמת תודה בכל אופן גם על העידוד. יעל

s h o o s h a

New member
לחיות בכבוד

לא אומר לך שחייך יהיו קלים שכן כבר עתה הם לא. את עובדת במישרה מלאה (7 שעות) וחוזרת למישרה שניה בבית. ההבדל העיקרי יהיה שכל נטל ההוצאות יהיה על כתפיך. כלומר, ממשכורתך תצטרכי לממן את כל הוצאותייך. ובכל זאת, יש נשים שמצבן הכלכלי משתפר. ואולי אף שלך. איך זה? * את תמשיכי לעבוד ואולי אף תוסיפי שעות עבודה נוספות ותגדילי את הכנסתך. * אבי ילדך ישלם מזונות עבור הילד. * אבי ילדך צריך להשתתף בחלק מדמי השכירות או המשכנתא, 'מדור' (מגורים) עבור ילדך. * לקנות רק מה שמוכרחים ולוותר, לפחות לתקופה מסוימת, על מה שמאד מאד רוצים. * הוצאות 'חריגות' שקשורות אל ילדכם המשותף יחולקו בין שניכם. * חשוב מאד
- לא ליצור חובות חדשים!! חושבת שאם תצליחי לעמוד בנ"ל (סליחה אם אני נשמעת רשמית משהו, אבל זהו הניסוח המוצלח ביותר שיצא לי
), תצליחי לשרוד ותצליחי לחיות בכבוד מבלי להיזדקק לעזרה מאיש ומבלי להסתבך בחובות מיותרים.

yaeltzom

New member
תודה

תודה שוש, אשתדל ליישם כל עצה שנתת. לגבי המדור שאבי ילדי יצטרך לשלם על משכנתא, נדמה לי שזה תופס רק במקרים שלא היתה דירה ברשותינו לפני זה וכו', כנ"ל שכר דירה רק במידה של כל מני תנאים שאני לא עומדת בהם. מה שכן יצטרך כביכול לשלם שליש מההוצאות של הדירה, ארנוה, חשמל וכו', אבל גם זה תלוי במה שסוגרים מראש בהסכם הגירושין. יהיה בסדר, תודה על העידוד

למעלה