התמודדויות

dotandvir

New member
אני יכול להבין את כל הצדדים בסיפור

יצאתי מהארון בגיל מאוחר יחסית (26) ולא רק זה אלא שהסיבה היתה שפגשתי את הבן זוג שלי שהוא בנוסף לכל הסיבוך סיני ולא יהודי! להגיד שהיה להורים שלי קל? לא, ממש ממש לא! אבל גם לי לא היה קל ולכן לקחו לי מספר שנים עד שיצאתי לגמרי מהארון. מה שכן לא הסכמתי כבר מההתחלה לבוא לחגים משותפים בלעדיו. ובגלל שזה היה טאבו אצל ההורים שלי אז פשוט לא הלכתי לחגים - בדיוק כי הרגשתי שלא מכבדים את הבחירה שלי בחיים. הבן זוג שלי לעומת זאת לא סיפר להורים שלו מעולם על נטיותיו וגם לא מתעתד לעשות זאת. ממילא לאור העובדה שהם גרים בסין אין לזה שום משמעות וחבל שיבלו את חייהם בידיעה שתאמלל אותם מבלי יכולת לראות שבזכות הקשר שלנו הוא בונה את חייו במערב. דותן

dify

New member
מראית עין...

אני הייתי שואלת את אמא שלך אם יותר חשוב לה מראית העין או שלומו הרגשי של הבן שלה... אז ככה, א. זוגיות חד מינית היא זוגיות לכל דבר. בגלל שהיא באה לבקר לא נוח לה בזמן שהיא יושבת בסלון לדעת שיש רק חדר שינה אחד? מה?? למה זה בכלל עניינה כמה חדרי שינה יש לכם? היא בכל מקרה מתארחת בסלון! מאחר והיא יודעת על היותכם זוג זה אפילו עצוב יותר- כי הבעיה שלה זה לא הידיעה שאתה הומו שחי בזוגיות אלא מראית העין. ואתה יודע מה- אני במקומך הייתי אומרת לה בצורה מפורשת שמה שהיא אמרה עכשיו מאד פגע בי! ושזה שמראית עין יותר חשוב לה ממערכת יחסים זה ממש מכאיב. ב. לא לקבל את זה שאתם חולקים חדר שינה אחד זה לא לקבל את זה שאתם זוג= לא לקבל את נטייתך המינית. לא לכבד את רצונותיך ורגשותיך. אז נכון שגם להורים זה לא קל ולוקח זמן. אבל בין להתחמק מלהתמודד עם המציאות לבין לדרוש ממך להיכנס לארון- יש מרחק. אז הם יכולים להגיד שהם מבקשים שלא תשנו יחד תחת קורת הגג שלהם, אבל הם לא יכולים לקבוע לכם כיצד תשנו תחת קורת הגג שלכם. ואם לא נוח להם הרעיון של להרגיש שיש לכם רק חדר שינה אחד- שלא יגיעו לדירה אלא יפגשו איתכם במסעדות ומקמות ציבוריים עד שהם לאט לאט יתרגלו (כן, לצערי אני מכירה כמה משפחות שנוהגות כך). ג. מרתק אותי לדעת אם לאמא שלך יש צל של מושג מה מחירי השכירות היום בחוץ, חדר נוסף זה הון, היא מציעה לממן? אני יכולה להגיד לך עלינו. שפשוט הצבנו עובדות בשטח. וכן, אני עדיין יש לנו בעיות עם משפחות המוצא ואנחנו לא מוזמנות כזוג להתארח בכל האירועים ואפילו לא בכל הבתים וגם לא כולם נכנסים אלינו הביתה. אבל מעולם לא עלתה האופציה שנחזיק שני חדרי שינה, ומי שלא מכבד את זה- שלא יגיע. אני גם יכולה להגיד לך שלא כתוב לי על המצח "לסבית" ואני בטוחה שיש אנשים שנכנסים אלינו הביתה ומפנימים שחיות פה שתי בחורות עם חדר שינה אחד, וכנראה גם מפנימים את משמעות הדבר- לא יודעת. מי שמבין מבין ומי שלא לא, עד היום לא היו לי כל קשיים עם זה, מראית עין זו סיבה מטופשת. אין לי מה להסתיר. בסך הכל, לדעתי, להוריך קשה. אני חושבת שאין מה לעשות מלבד להיות סבלני לזה מצד אחד ולהמשיך להיות נאמן לעצמך מצד שני- אז תעברו לגור יחד ותחלקו חדר שינה ועם הזמן כולם יגלו שהשד הוא לא כל כך מפחיד כמו שזה נראה. לצערי, יש סיכוי גדול שאז יגיע שד חדש ויקח כמה שנים טובות עד שהכל יהיה פתוח וגלוי וזורם, אבל זה כן משתפר עם הזמן וכן אפשר לראות את האור בקצה המנהרה. וחוץ מזה, תחשוב על זה- בסופו של דבר אתה זה שהולך לישון בחיבוק בסוף היום, כך שהכל טוב :)

העניין באמת יכול לעצבן..

אבל בוא נגיד תודה על המצב ונפסיק להתבכיין. לפחות אמא שלך מחשבת דברים על כשהם יבואו לבקר- יש כאלה שההורים מעיפים ת'ילדים שלהם קיבינימט, או עושים להם סרטים רעים יותר. בהצלחה עם המעבר ועם החבר
-כשף!

namelass

New member
כשף יצחק צודקקק../images/Emo45.gif...חייבת להגיב...

באתי מהשער... אדון מתן, אני לא מבינה למה אתה לא רוצה לכבד את ההורים שלך כשם שאתה רוצה שהם יכבדו את הדרך שבחרת לך!!! הם לא אמרו לך תיפרדו מהזוגיות שלך כל פעם שהם יבואו לביקור, סך הכל ביקשה ממך בצורה עדינה שמתי שהם יבואו לבקר תיתן להם להרגיש "בשאנטי" באווירה שמשרה שלווה ולא בצורה כזו שתיתן להם הרגשה של - לברוח.. אני לא מבינה למה לא לכבד את המעט שאמא שלך מבקשת, לדעתי זה כלום ולא צריך להתרגש יותר מידיי. מילא אם הייתה מבקשת פרידה מוחלטת, בסדר! אפשר להצדיק את התגובה שלך... תבין את זה ככה: זה כמו שאבא ואמא באים לבקר את הבן שלהם בדירה שלו, ואותו בן הוא ממש בלגנסיט, אז אמא שלו מייעצת/מבקשת שיטרח קצת לאוור את הבית כדי שיהיה נעים לבקר בו...אולי יבואו עם חברים או סתם שניהם והם פשוט רוצים אווירה שהם רגילים לה... אין שום רע בבקשה שלה לדעתי... בכל אופן, אתה צריך להגיד תודה שההורים קבלו אותך איך שאתה ולא התכחשו לך כמו שאדם חרדי חוזר בשאלה והוריו לא מכירים בו... חומר למחשבה... גוד לאק בהמשך...

צביקה ה

New member
אפרופו תחשוב על זה

(גם אני היגעתי מהשער) שיש דברים שאתה יודע ומקבל אבל ממש לא היית רוצה לראות את זה בעיניים שלך. תחשוב על הוריך עושים סקס. ברור לך שהם עושים את זה. אני לא יודע כמה אתה היית רוצה לראות אותם עירומים במיטה. אני שמח בשבילך שיש לך הורים כאלה פתוחים, זה לא דבר מובן מאליו. אני שמח בשבילך שהיציאה מהארון היתה מלווה בקבלה והסכמה (כך זה נישמע לי, אולי אני לא מכיר את הסיפור שלך) אבל תיראה, אפילו לבן זוגך קשה לספר להוריו שהוא גאה, אז זה שהוריך לא רק מקבלים אלה גם רוצים לבוא לישון אצלכם, אם התנאי הוא לא ליראות אתכם ישנים ביחד זה ממש לא רוורס עצבני. זה בדיוק ההבדל בין לדעת ולקבל לראות את זה בעיניים שלהם. בהצלחה.

tomeriko t

New member
היי מתן

אני חושב שהפעם אתה צריך לכבד את בקשת האמא ובאמת כפי שכבר אמרו כאן קודם לשמוח על זה שקיבלה אותך והיחסים ביניכם בסדר והיא אפילו מוכנה לבוא לישון אצלכם, תחשוב על זה בצורה כזאת, שהיא מוכנה לבוא להתארח אצלך ואצל החבר וסך הכל רוצה להרגיש נוח בסיטואציה לא ממש נוחה מבחינתה. שיהיה בהצלחה, תעדכן:) תומר

מתן1002

New member
איך איך אפשר?

תגיד לי איך אפשר לאהוב גברים? זה לא רק נגד התורה, זה נגד הטבע, נגד האנושיות , אני מאחל לך שתבריא מהמחלה שלך ושתצא מהבועה שאתה חי בה ותבין שגברים נועדו להיות עם נשים ולא עם גברים..!!! נתפלל עלייך שבעזרת ה' תצא מזה.

sidoni

New member
../images/Emo197.gifממן 1002...

קודם כל רק שתדע לך אנחנו אוהבים אותך גברים ונשים תודה לך על האיחולים להבראה מהמחלה ועל היציאה מהבואה באמת . תודה . גם אני מתפלל עליך שתבריא מהמחלה שלך ושיום אחד בעזרת הקדוש ברוך הוא תצליח לכבד בני אדם כמו שהם , הרי על זה נפלו גיבורים . בכל מקרה מתן 1002 שבאמת יהיה לך רק טוב בעזרת השם ושתמצא לך שידוך טוב בעזרת השם , נתפלל עליך .

tomeriko t

New member
אני חושב שאיחלת לאדם הלא נכון להבריא...

תסתכל על עצמך, אני חושב שאתה צריך להבריא מהגזענות שאתה מפגין פה כלפי קבוצות מיעוט חלשות יותר ממכם ה"נורמליים". אז נכון אלוהים יצר את בני האדם כך שהרוב ימשכו למין השונה מהם אך מה לעשות יצר כמה כאלה שנמשכים לבני מינם. בתורה לא רשום איסור משכב זכר במפורש אלא זה מוזכר בהקשר של אונס, דיברו דם על דברים אסורים בהקשר של אונס ואחד מהם היה אונס של זכר ע"י זכר דבר המוסכם על כולנו כפשע ולא כמחלה. בכל אופן, הידידה שלי הכי טובה חזרה בתשובה, שני החברים שלי הכי טובים הם דתיים וכולם מקבלים אותי כפי שאני, לא חושבים שאני חולה באיזה מחלה נוראית, אמנם נכון שהיו מעדיפים שאצא עם אישה ואביא לעולם ילדים בדרך טבעית של לידה ע"י אישה אבל הם שמחים שאני טוב לי בדרכי ושוב לא דרך שבחרתי בה אלא דרך שאלוהים שלך ושלי בחר עבורי ויצר אותי כפי שאני, גבר שאוהב גברים.... בכל מקרה אני מאחל לך רק בריאות ושתחלים אתה מהמחלה בה אתה חולה... אני מצרף כאן קישור לסיפור שרשמתי פעם בעניני תנ"ך דת והומוסקסואליות, אם בא לך להציץ אתה מוזמן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1187315 תומר...

מתן1002

New member
אתה טועה ומטעה!

בוודאי שבתורה יש איסור מפורש על משכב זכר, "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה תועבה היא" (ויקרא י"ח 22). האוסר על קיום משכב זכר עם זכר. ואפילו איסור זה הוא בין שלושת האיסורים בתורה שאדם צריך למות ולא לעבור עליהם . (גילוי עריות-> "ייהרג ובל יעבור") לכן אבקש ממך (תומר) , לא להגיד דברים שאינך יודע במאת האחוזים.. יהודים יקרים, הזהרו מאיסור זה ותימנעו מלעודד אותו אפילו ולתת לאותם אנשים מסכנים לגיטימציה שזה בסדר. כי זה אסון חמור ! שמביא על האדם צרות וייסורים רבים, בעולם הזה ובעולם הבא. לכן על כולנו להתחזק ולדבוק בתורת ה', ושיבוא גואל במהרה בימינו תכף ומיד אמן!

m a t a n O

New member
ויקרא י"ח

תאמין לי שאני מכיר את האיסור התנכ"י. זאת היתה פרשת בר המצוה שלי. וכמה נפלא, זה נכתב ישר אחרי סקס עם בהמות. בהמה מי שמסוגל להגיד את זה לאחרים.

tomeriko t

New member
חח כמה אירוני:)

רשמתי גם בתגובה מקודם שזה מוזכר גם בהקשר של אונס, אבל עזוב אותו מתן:) אנשים כאלה לא שווים התייחסות. מצאת את המילה הנכונה- בהמות.

מתן1002

New member
שוב פעם טועה ומטעה חבל

שאתה מנסה לפרש פרשנות של התורה כאשר אינך בן תורה ומצוות ואינך בקיא בחומר הנ''ל. הציטוט: "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה תועבה היא" מדבר בפירוש על משכב של זכרים ואינו קשור בהכרח לאונס של גבר ע''י גבר אחר אלא אוסר בכלליות על כול משכב זכר בין אם ברצון ובן אם זה באונס. מה שאני לא מבין מה אתה באים לומר פה שהתורה לא אוסרת את זה? (מה שאינו נכון והיא אוסרת על כך ואפילו מצווה למות ולא לעבור על עבירה זו) ולכן מותר לכם לעשות את אותם דברים מחליאים ? כאילו אם זה היה איסור אז הייתם מפסיקים לעשות את התועבה הזאת? בההתנגחות הזאת בי אתה מנסים להראות לעצמכם שאתם צודקים בדרך חיים שלכם למרות שבתוככם אתם יודעים שזה אסור במפורש ושזה גם נוגד את הטבע האנושי .. לכן אני מבקש ממכם להפסיק להציג את זה שאין איסור של משכב זכר כי זה מטעה אנשים ! נ.ב אני לא בהמה רק מי שמכנה ככה אנשים מתנהג כמו בהמה לילה טוב.

sidoni

New member
מתן 1002

תגיד מה זה משנה יש איסור אין איסור, אדם ...אנחנו בדיוק כמוך אוהבים רגישים , בני אדם חלקינו מקבלים חלקינו נותנים . אם מה שכתוב בהלכה בגמרה ובכל בקוראן ובברית החדשה איש אנחנו בני אדם נחייה את חיינו . מה אתה רוצה שאני יתחתן עם אישה... שהיא תיסבול מיסורים כל חייה שאני לא נמשך אליה ...אני הומו מה אני יכול לעשות ...זה גדול ממני וגדול מכל תורה אחרת אני מתעלף למראה איבר מין נשי ....אלוהים ברא אותי ככה ואני מכבד אותו על כך( אולי גם אתה תצליח לכבד אותו על כך). אגב איך הצלחת להדגיש אם אותיות גדולות יותר ושחורות יותר , לא מצליח לי . בכעל מקרה ברוך הבה לפורום שלנו תדע לכבד אותנו אתה מוזמו להישאר ואני מבטי לך שתזכה לכבוד מאיתנו. המשך יום נעים.

מתן1002

New member
זה משנה!

תשמע אני מבין ללבך, ולסיטואציה שנקלעת אליה, או כמה שאתה אומר נולדת אליה. אבל לפי הדרך חיים שגדלתי עליה, וחונכתי עליה, ואני חי לפיה ,האדם נולד לתוך עולם שבו הוא יודע מה אסור ומה מותר , אלוהים ציווה עלינו לכבד ככה וככה חוקים, ובינהם "איסור משכב זכר". ולכול אחד מאיתנו ניתנה הבחירה החופשית, איך לנהל את חייו וכיצד לחיות את חייו. עכשיו אני יענה לך על השאלה שלך, יש מה לעשות! שתדע לך, יש הרבה הומאים גם בציבור הדתי והחרדי, שפשוט מתמודדים עם זה, וחיים כול יום "בשקר" מה שנקרא. שכן הם הלכו כנגד הנטיות שלהם, ובכול זאת התחתנו והביאו ילדים והם אינם מאמללים את נשותיהם שכן הן אינן יודעות על הנטיות המיניות שלהם. והם מתמודדים עם זה בינם לבין עצמם, ומייסרים את עצמם רק בגלל שהם יודעים שיש בורא לעולם שמכתיב לנו מה יש לעשות ומה אין לעשות. בסופו של דבר, הם בחרו בדרך שהלב יודע שהיא נכונה, ולא לפי הראש והיצרים של האדם .. שתדע לך ישנם הרבה דרכים נוספות להתמודדות של האדם עם נטיות מיניות לגברים, אני ממליץ לך ללכת לשיעורי תורה , להתחיל לשמור שבת , להתפלל כול יום ואני בטוח שאתה תרגיש שינוי ותראה איך היצרים המיינים שלך פוחתים ( זאת המלצה אישית שלי, אתה לא חייב לקבל אותה פשוט הרגשתי צורך לרשום זאת ). נמשיך בדברים, ישנם הרבה מקרים של אנשים שפעלו כמו שאמרתי לך, והם סיפרו שיצאו מזה, ואינם מבינים איך יכלו בעבר לחשוק בגברים, ו/או לראות בהם אובייקט מיני. וישנם מקרים של אנשים שיצרם גבר עליהם, למרות שהם מאמינים ויודעים בקיומה של התורה, וחיים לפי היצרים שלהם . לסיכום: הייתי חייב לכתוב את כול הדברים האלה, כיוון שהרגשתי שחובתיי להציג את הדברים הללו. אינך חייב לקבל אותם, או להסכים איתם, וזכותך לבחור איך לנהל את חייך בעצמך. הסאגה מבחינתי סגורה, והלוואי הלוואי שזה חילחל לך, או לכול אחד אחר שקורא פה. שיהיו לך חיים טובים, אני מאחל לך כול טוב, ושה' יעזור לך ולכולנו . וכמעט שחכתי "הדגשה", נעשית בכך שלפני שאתה מתחיל לרשום משהו, אתה לוחץ על "תחילת הדגשה", כותב את מה שברצונך ואז מסיים עם לחיצה על סיום הדגשה, ואז מקבל את דברייך מודגשים.

sidoni

New member
הי מתן 1002

אני בהחלט מבין את הדרך שגדלת אליה ...הענין הוא שלי לא מתאים לחיות במקום של " שקר פנימ י" לא בא לי להתיסר אני ממש משתדל לקבל את החיים כמו הם , אני לא פאסיבי לחיים מאמין ומאמין חזק בהיותי אדם וביכולת הבחירה וכן גם ב ה' בדרכי שלי . אני חייב לציין שהפעם הית הרבה יותר מסביר מאשר בפעמים הקודמות שכתבת כאן ואני מאמין שזו הדרך להציג את עצמך וכל דבר אחר ,ממקום של כבוד , כשאני מכבד אנשים הם יכבדו אותי( ועל זה תיפול המדינה בסופו של דבר). בכל מקרה לא מצאתי את ההדגש איפה הוא נמצא? שבת שלום

מתן1002

New member
אתה צודק

בצורה מסויימת, הייתי צריך להיות יותר מסביר, למרות שבעניין הכבוד,מהתחלה התייחסתי בכבוד. פשוט הייתי תקיף יותר ודבק בדעותי .. עכשיו בקשר להדגשה, מתחת ל"תוכן" (המקום שבו רושמים את ההודעה עצמה) יש מלבן ארוך, ובתחילתו ממש, מופעים לך צמד המילים "תחילת הדגשה" , ואח''כ "סיום הדגשה" . כאשר הינך רוצה להדגיש מילה או משפט כלשהו, אתה לוחץ על תחילת הדגשה לפני שאתה בכלל רושם משהו , וכאשר אתה מסיים את המילה/ משפט שרצית להדגיש, אתה לוחץ על "סיום הדגשה". שבת שלום ומבורך.

tomeriko t

New member
מצטער אם נפגעת

לא התכוונתי לקרוא לך בהמה זאת לא היתה הכוונה, אלא להתנהגות שלך ושל אנשים שמגדירים אותנו כחולים ומחליאים זאת התנהגות בהמתית.. איש איש באמונתו יחיה וכל אדם יעשה אשר טוב לו. אני מכבד אותך ואת הדת שלנו אני מבקש ממך לכבד גם אנשים שונים ממך, גם אם זה סותר כמה דברים שחונכת על פיהם.

tomeriko t

New member
ואגב באיזה זכות אתה טוען שאיני בן תורה ומצוות

??? אני יהודי בדיוק כמוך, נולדתי לזוג הורים יהודיים, עברתי ברית מילה, עליתי לתורה בגיל מצוות אני משתדל לקיים הרבה מצוות, הלוואי והרבה אנשים היו מקיימים ועושים חלק מהמצוות שאני עושה. שיהיה לך ערב טוב ומקווה שבזאת סיימנו את הסאגה הזאת.

למעלה