התלבטות...

התלבטות...

אז ככה, אני רוצה לעבור למסוקים (לא שאני בכלל מטיס, אבל להטיס אני יודע) ואני לא יודע לאיזה כיוון להתחיל ליאור זהבי, אומר לי להתחיל עם רפטור 30 (אין לי שום בעיה לרחף במהלך השבוע הזה כי מטר מהבית יש לי את המנחת של בית חולים מאיר, ואני יכול לרחף שם שעות..) לעומת זאת, אבי ורטהיימר, ממליץ על הפיקולו.. מה דעתכם?

eitanh53

New member
בכירת מסוק

ראשית אליך לשקול כמה כסף אתה מוכן להקציב לנושא כי העלויות במסוקים כלל לא נמוכות. ואם יש באפשרותך להשקיע כסף לך מראש על מסוק טוב שתוכל להנות ממנו לא רק בלימוד אלא בהטסות לאורך זמן. אני ככלל לא שם ידי על מסוקי מנועי 30 לאחר ניסיון של שנים רבות מאוד עם מסוקים בכל מיני גדלים של מנועים.מממליץ מאוד על מסוק 60 עם קוטר דיסקה גדול, משקלות על ה-flybar ולהבים אפילו קצת כבדים כך שהמסוק יהיה יציב. לא מכיר את הרפטור בהטסה אם כי חרשתי לא מעט את הספר שלו. אך נקודת המוצא חייבת להיות חלקי חילוף.שלא תאלץ להמתין חודשים לחלק חילוף שעה שאתה זקוק לו. פיקולו נחמד אך בתור מסוק שני כשעשוע ולא ממש ללימוד טיסה. מהניסיון שלי כיום ה-x-cell הם עדיפים, אינם זולים אך היתרון זמינות של חלקי חילוף בצורה רצופה. רק וודא שיש לך מדריך טוב שיודע לכוון את המסוק כפי שצריך וטיפים תמיד יעזרו. בכל אופן תהנה מהחלטתך ומהמסוק

tnitzani

New member
מסוק ראשון

לדעתי ואני חושב שרבים יסכימו איתי כדאי לך להתחיל עם שטל של הירובו מסוק מצויין זול יחסית וחלקי חילוף יש תמיד בטיסן חיפה. בהחלט הפיקולו לא מתאים ללימוד (מלבד העובדה שהחלקים שלו זולים ואת רובם גם אפשר להדביק). ולא הרפטור הידוע שיש לו נטיה להתפרק (כך אומרים) בברכה צחי ניצני

בושה וחרפה !!!

ניצני היקר , ממש התפלאתי עליך עכשיו - ממש לא מתאים לך לבלבל במוח ככה (הרפטור ידוע כמתפרק). שאלה קטנה לי אליך - לא ראית מה אני עושה עם הרפטור שלי ? תראה לי שאטל עושה מה שאני עושה עם הרפטור ! וראית אותו מתפרק ?!! טוב שלא הגזמת !! בקיצור , אינני ממליץ על פיקולו גם מפני שאני רואה אותו כצעצוע ולא כממש מסוק , הוא יכול ללמד אותך לרחף אבל לא הרבה יותר. אני ממליץ על הרפטור , פשוט , זול , נפלא גם לשלבים מתקדמים של אירובטיקה , קל לתיקון ואינו מתפרק !! (ממש לא הבנתי את ההערה הזו באמת...). דרך אגב , שאטל לא שאטל (שאני לא סובל אגב) , יש סיבה שנמכרו עד היום יותר רפטורים מאשר סך כל מסוקי ה-30 של החברות האחרות גם יחד...העובדות מדברות בעד עצמן. מי שעדיין סקפטי (ולא ראה אותי בעין יהב או עין שמר ) מוזמן לבוא לראות אותי מטיס ולראות מה אני עושה עם הרפטור "המסוק מפלסטיק שמתפרק". בברכה, ליאור.

ShayAmar

New member
ברצוני להעיד.....

אין לי ידע רב במסוקים אבל ביכולתי להעיד כי ראיתי את ליאור מטיס את המסוק שלו מספר פעמים ואכן הוא לא התפרק....
ביום שישי האחרון ליאור נתן הופעה מרשימה ביותר בביצה בנתניה. התרגילים שהוא ביצע עם המסוק, ללא ספק יצרו עומסים כבדים על חלקיו. נראה כי אם אחרי טיסה כזו במסוק נשאר שלם, יש מקום להתייחס להמלצתו של ליאור. אני הייתי מתייחס.

דעות אמריקאיות...

במקרה באחד הפורומים האמריקאים מישהו שאל על מה אנשים ממליצים , שאטל או רפטור. צירפתי מתחת כמה תגובות: Given the choice betwen those 2 I say Raptor. --- I would go with the Raptor( I hate saying that seeing that I really really don´t like Thunder Tiger) but its a better flying heli. The Shuttles do hover great! --- they are both great helis. I would lean more towards the Raptor though. --- I have both rappy and shuttle. There both great, but buy the rappy --- will vote for the Raptor. I just returned from the Wichita FunFly and the most overall comon bird was the Raptor 30. Only one Shuttle showed up. Not that the Shuttle is a bad bird at all. But with the Raptor you will find that the parts are cheap, and there are tons of people that can help you with it. Seeing as how just about every heli flyer has , or does own one. אין צורך בהמלצות נוספות... בברכה, ליאור.

המלצה

עד לא מזמן גם אני חשבתי שהרפטור מתפרק ולא שווה הרבה אבל אחרי שראיתי מה שליאור עשה עם הרפטור בשישי בביצה בנתניה זה היה מדהים איך המסוק עומד בכל ההתעללויות האלה. אחר גם הוא עשה לולאות ורולים עם האקסל שלי וגם אוטורוטציה. הכל תלוי כמה אתה עומד להשקיע אם אתה עומד להשקיע הרבה אתה יכול ללכת גם על האקסל 30 שהוא מסוק נהדר וקל להטסה, אני למדתי להטיס אותו בלי מדריך, והוא יציב מאוד ומסוגל לבצע אווירובטיקה והכל. ובקשר לזמינות החלקים שהיא מהטובות שיש בארץ וגם השירות האדיב של היבואן. אז בקיצור אם בא לך מסוק זול טוב ואווירובטי קח את הרפטור אם אתה רוצה להשקיע יותר כך את האקסל או שתקנה כבר מסוק 60. בהצלחה עם המסוקים יוני שריג

Hirobo Sceadu

זו גם אופציה שכדאי לבדוק. בארה"ב המסוק הזה הוא להיט כיום. קל מאד גם לשדרג אותו ל 50 . דני

tnitzani

New member
זאת אגב

יכולה להיות אופציה מצויינת אמנם יקרה יותר אך לדעתי עולה בהרבה על הרפטור

tnitzani

New member
ליאור יקירי

אין לי שום ספק שהרפטור הוא מסוק טוב . אבל צריך לזכור כי במקרה זה הוא מיועד לאיש מסוקים מתחיל אפילו אתה בעצמך אמרת לי שצריך לעשות מס´ שינויים במסוק בכדי שלא יהיו לו בעיות, זאת שמעתי אגב מעוד מס´ אנשים מנוסים יותר ומנוסים פחות. גם לי יצא להטיס את המסוק, אין לי שום ספק הוא מסוק טוב אבל רק לאחר שעושים לו את כל השיפורים הדרושים. האם לדעתך יכול מטיס מסוקים מתחיל לעשותם? צחי ניצני

ggaziv

New member
לגבי חלקי חילוף לרפטור

אין בעיה גם עם חלקי חילוף לרפטור... לדני קרנר ולניסו יש ויתכן ויש עוד שאני לא יודע עליהם... גיא

למעלה