התלבטות.

roigr

New member
התלבטות.

אני מתלבט קשות. שנה א'. לא מתלהב ממה שבחרתי ללמוד, ומתלבט אם להחליף חוג. הייתי בייעוץ תעסוקתי באוניברסיטה. עדיין לא סיימתי אבל הם אמרו לי מה לדעתם יותר יתאים לי מבחינת כישורים. ואז מתחילות המחשבות - מצד אחד, אני לא אוהב כל-כך את מה שאני לומד (חשבונאות), מה גם שזו התחייבות די רצינית כמקצוע. מצד שני זה מקצוע מבטיח ובטוח. {* לא אומרים את זה גם על המוות ?} מצד שלישי, יש שילוב דו-חוגי שקורץ לי ומאוורר לי מאוד את המערכת (יותר זמן להשקיע, להיות רגוע), אקדמי (אולי תארים מתקדמים ?), וגם-כן מאפשר מאוד עתיד כלכלי מצויין במקרה הטוב. מצד רביעי, אם אני רוצה להמשיך לתארים מתקדמים, או לתחומים שונים - אפשר גם מחשבונאות. מצד חמישי, אמרו לי בייעוץ שזה לא הכי מתאים לי מבחינה אישיותית (למרות שמספרים ולוגיקה זה הצד החזק שלי), ושיכול מאוד להתאים לי אדריכלות, מה גם שזה ממש מעניין אותי, מתאים לכישורים שלי, וזה אפילו משהו משפחתי. מצד שישי, אי אפשר לעשות רק מה שרוצים בחיים. מצד שביעי, צריך להיות קצת ספונטניים ולתת לחיים לזרום. מצד שמיני, אני בטוח שיש מוטו דומה גם לשאהידים. מצד תשיעי, לפעמים לא משנה מה בוחרים - העיקר לבחור (
?) מצד עשירי, דברים קטנים הם מה שעושה את החיים. גם התלבטויות. מצד 11 (מי יודע) - לפעמים מה שעושה את החיים זה גם מה שדופק אותם. גם בחירות. (* שימו לב - לא להגיד דבר כזה להורים שלכם. גם לא כדאי לבת/בן הזוג. בטח לא לילד שלכם, אם וכאשר יהיה כזה) מצד 12 - אנחנו לא באמת עושים בחירות מתוך שיקולים הגיוניים, משום שבבחירות לגבי העתיד אנו יוצאים מנקודת הנחה שנישאר כמו שאנחנו, ושאנחנו יודעים על עצמנו הרבה. אבל למעשה - כל יום אני מתעורר מישהו אחר. אני לא יודע באמת שום דבר. מצד 13 - אפשר להתחבט ולהתלבט עד שנה הבאה. אבל מתישהו - החלטה חייבת ליפול (והפתיל מתקצר
). 13 זה מספר מזל ביהדות, לא ?

Musi© Gi®l

New member
אנחנו לא יכולים להחליט בשבילך ../images/Emo7.gif

תראה בסוף לא משנה מה, כולם מתים. אז פשוט תחליט משהו. עוד 70 שנה זה במילא לא ממש ישנה יותר לאף אחד.

roigr

New member
כן, אני יודע - לפחות יש משהו חיובי

בשטויות האלו.

נו מה רע באדריכלות?

אם אתה אומר שזה במשפחה- סימן שאתה מכיר את זה מבפנים. יודע פלוסים,מינוסים, אופי עבודה וכו' ואם אתה אומר שזה יכול להתאים לך ע"פ האבחון אז בכלל!!

roigr

New member
לא רע. אבל לא מכספף (= עושה כסף).

אפשר - אבל צריך ה-ר-ב-ה מזל. כך לפחות נראה לי.

:\ זאת השאלה הגדולה בחיים

עניין או כסף.. תנסה אולי למצוא תחומים שבהם יש יצירתיות וכסף...

למעלה