התלבטות

e-magine

New member
התלבטות

אני רוצה לשתף אתכם במשהו. במשרד שלי יש לי שותף להוצאות. למי שלא יודע: הכוונה היא ששנים או יותר בעלי מקצוע, בדרך כלל באותו המקצוע, שוכרים ביחד נכס, המשרדים נפרדים, כלומר לכל אחד מהם לקוחות שונים וחלק מהמערכות משותפות, נגיד מחשבים טלפונים וכד´. עכשיו לי יש שותף כזה, ואנחנו מחזיקים ביחד קוו טלפון אחד, עליו יש חפשי חדשי והקוו הזה משמש לחיבור לאינטרנט בלבד. זה לא קשור לטלפונים האחרים שיש לכל אחד, ולא עובר דרך המרכזיה. על הקוו יש חיבור לאינטרנט, ואנחנו אמורים לשלם את ההוצאות שווה בשווה. העניין הוא שמדובר על חיבור רגיל, לא פס רחב, ככה שבכל רגע נתון, רק אחד משנינו יכול להיות מחובר. כעיקרון, אפשר להודות בזה שאני משתמש יותר ממנו, יחד עם זה, הוא השתמש לא מעט, אם כי איננו מכור. השימושים העיקריים שהוא עושה זה עיסקאות מעוף בבורסה, למי שמכיר, פעולות בנקאיות בחשבונות שלו ומידי פעם חיפוש דילים בתיירות בעיקר ולפעמים בדיקת מחירי חומרה. אני חושב שהוא גם קורה את עיתון הארץ, כי היה לו מינוי והוא ביטל אותו אחרי שנים. בקיצור הבנאדם בהחלט משתמש יומיום ולא מעט. כעיקרון התחשבנו אחד בשני, כשאחד היה מבקש, השני היה מתנתק, אלא עם כן היה ממש באמצע פעולה. אני עומר לכם שמי שעושה עיסקאות מעוף, חייב להיות אונליין כמעט כל היום. לאחרונה הוא פנה אלי וטען שהוא לא מוכן להמשיך לשלם חצי, כי הוא לא משתמש בחצי ומוכן לשלם רק רבע. אני די התעלמתי מזה, ואמרתי לו שהוא מקבל זמינות וכן משתמש די הרבה ואי אפשר למדוד את הדברים האלה, שותפות זה שותפות, ואני לא יכול למדוד כמה הוא משתמש, כפי שאני לא מודד מי צורך במשרד יותר קפה או יותר חשמל, חוץ מזה שאם יקח חיבור לבד הוא לא יוכל להשיג את הדילים שאני משיג ויעלה לא הרבה יותר. הוא טען שהוא לא צריך חפשי חדשי והוא יכול לקנות חבילה לפי שעות. אני הסברתי לו גם שלמעשה אני בכלל לא צריך את קו הטלפון הזה ואני יכול לקחת חפשי חדשי על קו טלפון אחר שממילא יש לי ובכך לחסוך דמי שימוש חדשיים לבזק. טוב אני לא אסבך אותכם יותר מידי בפרטים, הוחלט שאנחנו מפרקים את החבילה של האינטרנט, כחל אחד יעשה לעצמו מנוי נפרד על קו שהוא רק שלו. מה הוא יעשה לא מעניין אותי. מה שרציתי לדסקס איתכם הוא הרעיון שלי לא לעשות יותר חפשי חדשי, אלא לקחת חבילת שעות ובצורה כזאת, לדעת שיש מעלי סנקציה ואם אני גולש יותר מידי, יהיה עליי לשלם הרבה כסף "קנס" מצד שני, אם אני לא אעמוד במגבלות ואסחף, אני בשוט אוכל אותה בחשבון. מה דעתכם?

liz_liz

New member
לפי דעתי ..

יש היום כל כך הרבה הצעות זולות מספקי האנטרנט .. שאתה יכול להרשות לך קו אינטרטנט משלך .. בקשר לגלישות שלך ..אתה אדון לעצמך .. ואני מאמינה שכן תוכל להחליט מתי כבר די .. אבל באמת באמת זה סתם ביזבוז לעשות את חבילת השעות .. זה סתם מלחיץ...ובאמת לא כדאי .זאת דעתי . ליז .

המקל והשוט

אם הבנתי נכון מה שאתה אומר הוא שאתה הולך להעניש את עצמך פעמיים. כלומר שלא יהיה בכלל גזר במשוואה הזו. מצד אחד אתה הולך להלקות את עצמך על עצם השימוש באינטרנט ומהצד השני אתה הולך לתת לבזק או הספק לייסר לך את הכיס במקרה של חריגה מתחום השעות. השאלה הראשונה שלי היא איפה הגזר? השאלה השניה היא, למה אתה חושב שכמה שקלים נוספים לספק או לבזק יעשו את ההבדל. יש תמונה שעולה לי בראש של אדם הולך בשביל שהוא לא רוצה ללכת בו ובידו הוא מחזיק שוט. מדי פעם הוא מצליף לעצמו על הגב כדי לתת לעצמו מוטיבציה להמשיך בדרך. כלומר שהוא גם סובל מעצם זה שהוא הולך בדרך ובנוסף לזה גם מענה את עצמו כדי להמשיך בה. עצתי היא שתזרוק את השוט ותרד מהדרך ותבחר דרך חדשה. בשפה פרקטית: תעשה חיבור ללא הגבלה. ואם יום אחד תפסיק לגלוש מהעבודה אני בטוח שההפסד הכספי על החופשי חודשי ימתק לשפתיך מול הידיעה שהשתחררת מההתמכרות לרשת בעבודה. עד אז, כל עוד שאתה גולש בעבודה, לפחות אל תייסר את עצמך יותר ממה שאתה כבר מייסר את עצמך. עכבר

e-magine

New member
../images/Emo51.gif עכבר, מה שאתה כותב מעניין

ומעורר מחשבה. לפעמים אני חושב שחלק גדול מאד מהחיים שלי הם הליכה בשבילים כאלה שאני לא רציתי ולא רוצה ללכת עליהם, והלכתי בהם כי חשבתי שאני חייב, או כי לא מצאתי או לא ידעתי ליצור שבילים אחרים (אולי אתה תקרא להם אלטרנטיביים), כאשר נופלים עלי שוטים שחלקם אני מחזיק וחלקם, אחרים מחזיקים, וגם כאשר אני יורד מהשבילים האלה אני זוכה לשוטים ועקרבים שלפעמים נראים עוד יותר גרועים ומפחידים. השביל העיקרי שאני הולך עליב בגלל הגזר ולא בגלל המקל, הוא שביל הגלישה באינטרנט, הגזר הוא מיידי אבל גם כאן יש כמה שוטים שממתינים לי בסיבובים. זה נשמע די זוועתי התאור הזה, לא?

e-magine

New member
../images/Emo51.gif ליז

זה לא עניין של כסף, את הספק יש לי ממילא בחינם, השאלה היתה עם אני יכול לנצל את המקרה כמנוף להקטנת זמן הגלישה. בסופו של דבר, אני מקבל את דעתך.

אימגין יקירי נורא מרגש אותי שאתה מש

משתף אותנו בבעיות אישיות יומיומיות כאלה זה נותן לי הרגשה שאתה ממש מתייחס אלינו כמו אל חברים שלך.... אני אישית על פניו מנועה מלייעץ בדברים כאלה כי אני בעצמי חסרת גבולות באופן פרוע, וכמו שלא מבקשים מחתול לדבר על שמנת אז... אבל בכלופן עובדה שגם אני מיד חשבתי כמו העכבר הכתום שלנו (מתי נראה אותך כתום עכבר ולא אפור..ללהלהלהלה חחחהה) שלא תעשה לעצמך סנקציות בגלל ש...הבנתי שבבית אתה משתדל לא לגלוש כל כך הרבה...ופעם סיפרת שבימי שישי אתה הולך למשרד וגולש עד צאת הנשמה כלומר אני מבינה שמקום הגלישה העיקרי שלך הוא המשרד אז למה לך להעמיס על עצמך מין לחץ חיצוני כבד שכזה? כך שאם אתה יכול לעמוד מבחינה כספית במטלה, אין לי ספק שאתה צריך להמשיך עם החפשי חדשי.... אגב שאלה לגבי פס רחב - זה שיש לנו בבית סיבים אופטיים כלומר אנחנו מחוברים דרך כבלים תת קרקעיים ולא דרך טלפון בזק זה אומר שיש לנו פס רחב? בימים האחרונים הנט בבתים היה איטי יחסי והיום קראתי מודעה על הלוח מאת האחראי פה לרשת שהוא איש מתוק נורא שכותב שאנשים מורידים דברים כל מיני דברים כבדים כאלה מהרשת (סרטים ועוד דברים אני צריכה להסתכל שוב במודעה כדי להיזכר) שיש עומס נורא על הרשת של הקיבוץ... אגב הוא גם כתב תיזהרו שלא יורידו לכם קבצים ולא הבנתי בכלל מה פירוש...

e-magine

New member
../images/Emo51.gif מאדאם

בחודש, וממילא אני לא מגיע למשרד מוקדם. ככה שמבחינת השעות, זה לא נורא. לגבי מה ששאלת, עם הסיבים האופטיים והרשת של הקיבוץ (אולי אינטרא-נט?) אני לא יודע. אין לי מושג אם יש לך פס רחב או לא ולמה התכוון האיש הזה שאמר שתזהרו שלא יורידו לכם קבצים. אני אפילו לא יודע אם הוא רציני או צחק, אני חושב שהכי טוב לשאול את השאלות האלה את מי שאחראי על האינטרנט בקיבוץ אצלך.
"תזהרו שלא יורידו לכם קבצים" מזכיר לי איזו בדיחה מאד שחוקה בפורומי פאלם, מידי פעם ננכנס שם מישהו חדש, וכותב: שלום אני חדש כאן, אולי אתם יכולים ליעץ לי, יש לי פאלם והוא נפל על הרצפה, הוא נשבר קצת בפינה והזיכרון שלו נזל"

אי תקרא את ההודעה שלך יש כאילו../images/Emo23.gif

איזה חלק שלם שכאילו נמחק מהחלק הראשון של ההודעה ונשארה רק הסיומת.....

e-magine

New member
כן, את צודקת, חסר חלק

זה דווקא היה חשוב. חסרות שתי פסקראת. בפסקה הראשונה, עד כמה שזכור לי, כתבתי לך איך זה שרק עכשיו את יודעת שאני מתייחס לחברי הפורום כאל חברים? האם משהו לא בסדר ברטוריקה שלי? האם יש משהוא מרוחק או מתנשא בסגנון שלי? אשמח אם תתייחסי לזה. מה שעוד כתבתי הוא שבעצם בכל חודש יש 4 או 5 ימי ו´ ובד"כ אני הולך למשרד מאוחר, ככה שמבחינת שעות זה לא יוצא כל כך הרבה.

למעלה