התלבטות.....

יוסי®

New member
התלבטות.....

למי שלא יודע, אני בחיפושים אחר רכב שמחירו נע בין 40K - 50K..... ההמלצות בגדול היו על ה-106 והקליאו, ובקטן הן היו על ה-106XSI, קליאו RSI והוזכרה גם ה-306 (הדגם הספורטיבי שלה, מודל 95´, גם כן XSI כמדוצני..) בקיצור - שבוע שעבר האופנוע נמכר, ואין לי כח/סבלנות/יכולת נפשית להמשיך להתנייד באוטובוסים עוד תקופה ארוכה.... קליאו RSI (אמור להיות עד מודל 97´, אבל לא מצאתי כזה, ואם מדובר על מודל 96´ אני מעדיף את ה-XSI 106). מצאתי מס´ מאוד מצומצם של 106 XSI עם שלל בעיות - האחד גר בחיפה, השני עם קילומטראז´ גבוה מידי, והשלישי עם בעיות בשילדה.... 306 XSI לא מצאתי בכלל... 106 ראלי לא מצאתי את המבוקש (ה-1600). בקיצור - דגמים שדי קשה למצוא, ואם מוצאים - לרוב יש בעיות (לא באשמת האוטו, אלא באשמת אלה שנהגו בו.....). מה גם, שחבר של אבא שלי, שמאי רכב במקצועו, אמר לי (דבר די ברור וידוע, תאמת) שמכוניות מהדגמים הנ"ל נ-ט-ח-נ-ו-ת בדר"כ..... אבל, מצאתי 106 XS עם מנוע 1600 סמ"ק ממודל 97´, שנראת מצויין, ללא תאונות, שמורה מאוד וכו´ (ממה שנאמר לי ושאפשר לראות - בדיקה תתבצע בכל מקרה, אם אחליט ללכת על זה), והשאלה היא, האם דגם זה, שהוא לא הספורטיבי של ה-106, עדיין יתן לי קצת יותר מלהביא אותי מנקודה A לנקודה B (ולכן לרגע לא הסתכלתי לכיוון של הקוריאניות ושאר האיכסות
) האם זאת פשרה סבירה? האם זאת בכלל פשרה? מה דעתכם.? איך התנהגות הכביש של הדגם הזה.? איך ביצועיו? יתן קצת ריגושים מעבר לסתם רכב?

shlomisa

New member
בהחלט כן

המנוע אמנם קצת מיושן , 90 כ"ס אבל עם גיר ידני האוטו הזה פשוט מצויין, אם אתה לא מחפש רייסים אלה לנסוע בכיף ממקום למקום הפתרון הוא אידאלי. הבעיה היא שאני חושב שיש להם מזגן לא מקורי של אלכס. תבדוק את זה. חוץ מזה, תנסה לחפש לך גם ראלי, נכנס לך בתקציב

יוסי®

New member
המזגן אכן לא מקורי והוא של

"אלכס אורגינל" או משהו כזה... מה המשמעות של הנקודה הזאת...? ראלי חיפשתי, והיא עוד יותר נדירה מה-XSI.....

shlomisa

New member
זה אומר שהמזגן לא משהו

והוא מכביד על האוטו שהוא עובד ולא כלכך מקרר

רן 56

New member
לא רק מכביד, גם דופק.

לידידה שלי היתה כזאת וכל שני וחמישי האלטרנטור היה הולך. זה מאוד בעיתי כשהמזגן לא מקורי.

shlomisa

New member
צודק

המכלולים של הרכב לא בנויים לעומס של המזגן. רכב עם התקנה מקומית של מזגן יתקשה לעמוד בעומסים ולעיתים יתחמם. בקיצור, עדיף לקחת משהו עם מזגן מקורי. נראה לי שבדגמי ה 98 המזגן הוא מקורי

יוסי®

New member
תשמע... תראה.... רגע......

קשה, קשה היה לי לעמוד בפני "שוחד" של 10K מהסבתא + 10K מההורים.... עוד יותר היה לי קשה לעמוד בביטוח החובה לאופנועים החל מינואר הקרוב.... בכל מקרה, "הודעה רישמית" בפורום האופנועים עוד לא הוצאתי, אז אל תגלה לאף אחד
... האופנוע נמכר ביום רביעי, וביום חמישי המחשב שלי שבק חיים זמנית, והיום בערב הוא חוזר מתיקון ואז אודיע בצורה מסודרת
(אני כרגע באוניברסיטה..). והנטישה היא רק פיזית, לא רוחנית

רגע.... תראה....תשמע...

את הפורום הזה קוראים רבים מהפורום ה"נכון" (
) ואני משער שהרבה יודעים על זה... שוחד ? קונים את נשמתך ב-20K
זהו
זה המחיר לאהבת ליבך
מחיר הביטוח ??? אני לא אוכל את הסיפור הזה ידידי... עם כל הכבוד. רוע הגזירה של 2003 רחוק מתמיד וכנראה שיבוטל. כיום בהוצאה שנתית על ביטוח+רישוי על אופנוע ורכב משלמים כמעט אותו דבר... וההפרש שאתה משלם על האופנוע, מי כמוך יודע, בטל בשישים לעומת מה שאתה מקבל מהכלי... יש דברים נסתרים במעבר הזה.... ובכל מקרה ידידי... שיהיה בהצלחה. קנית כבר הרבה סבלנות ?
השדון .... ™TheNightDevil

dw2322

New member
too late

המעשה כבר נעשה. לגבי האוטו, אכן ראוי לשים לב שמה שכותבים בירחוני הרכב זה מאד נחמד, אבל כשבאים, בתכל´ס, לחפש רכב משומש (להבדיל מ-חדש), אזי סחירות גבוהה אינה רק פרמטר של כמה קל לקנות/למכור, אלא גם כמה אקזמפלרים יש בשוק והתפלגות מצבם. זה חיוני, שכן אם אין הרבה, אזי קשה, קשה מאד, למצוא משהו טוב. זה מהצד של הקונה. גם מהצד של המוכר יש בעיה: בדיוק כאשר הוא רוצה למכור אז כל אלה שחיפשו בנרות 106XSI התחרטו והלכו על דייהו רייסר (סתאאם, לקחתי משהו עליו לא יהיו חילוקי דיעות, רכב מזעזע) וכבר לא מעוניינים יותר ב 106XSI. עובדות החיים.

גרמי

New member
ה 106XS גם אחלה.

לי יש אותו מנוע בפג´ו 309, והוא נותן ביצועים מצויינים יחסית, אז בוודאי שהוא יהפוך את ה 106 לזריזה ביותר. מה גם שהגיר ב XS קצר ביחס לדגמי ה 106 האחרים הלא-ספורטיביים. לפני כמה ימים ראיתי RSI ירוקה באזה"ת הרצליה, בסמוך למסעדת Black Steer. לא היה כתוב איזה מודל, ושמרתי את המספר בחיוג בנייד, אבל שכחתי מזה וזה נעלם..... אני אעבור שם היום לראות אם זה שם, ואם אתה מזדמן לאזור אולי כדאי שתעשה סיבוב חיפושים.

Booly

New member
RSI ירוקה?, נדמה לי שמדובר במודל 93

אם אני זוכר נכון. גם אני ראיתי אותה שם לפני כמה זמן אבל יותר מעניין זו ה- Toyota Supra האדומה שמסתובבת לנו פה באז"ת כבר מתחילת השבוע (מספר בריטי וכמובן הגה בצד ימין) ולמרות שלא עשו לה ווקס כבר כמה שנים טובות היא עדיין מדהימה.

זאב 206 GTI

New member
309 ו 106 לא אותו המנוע.

נראה לי כי נפלה טעות. ה 309 משתמשת במנוע XU שקיים גם ב- 405 BX ZX . ה- 106 משתמשת במנוע TU שקיים ב- 306 SAXO XSARA.

falou

New member
קרובת משפחה

אין לי ניסיון עם ה-106XS אבל יש לי עם אחותה הקרובה הסקסו VTR. מותק של אוטו, מספיק כוח כדי לרגש, היגוי מצויין והרבה פלפל בזנב. כיף אמיתי.

למעלה