התלבטות:

shellyland

New member
השאלה היא

עם מה קל לך יותר לחיות: עם דיסוננס מצפוני או עם חור בלו"ז. זאת שאלה שרק את יודעת לענות עליה. על עצמי אני יוכלה לומר לך שבמקרים מסויימים הייתי עוזבת בטריקת דלת ורעש גדול, ואילו במקרים אחרים הייתי בולעת וממשיכה. נכון לא עזרתי?

לא הייתי מגדירה את זה

"ראש בריא למיטה חולה" אני יודעת מה זה לחיות כחילוני עם אדם דתי, אחותי חזרה בתשובה וזה מסתך הכל הרבה יותר, למשל שאנחנו רוצים לצאת לארוחה במסעדה או לחופשה משפחתית וכו'. מצד שני כפי שהיינו רוצים שיקבלו אותנו ויתחשבו בנו ובאמונות שלנו מן הראוי שנעשה זאת כלפי אחרים. זה אגב גם בניגוד לחוק לא לקבל מישהו רק בגלל דתו ואמונתו.

Raffael

New member
לדעתי את צריכה להשאר

והן צריכות ללכת. וגם הרבה ויכוח עם המנצח, אין לי. אם יש לכם פעילות מקהלתית בשבתות, אני מבין לגמרי את הסרוב שלו. ברור שהחברות החדשות לא תשתתפנה בפעילות. אם גם את לא משתתפת (וואלה, לא ידעתי. מגניב
), זה כבר חלק משמעותי מהמקהלה שנעדר. במקרה הזה, אני חושב ששיקול הדעת שלו נכון. אני לא חושב שיש פה אפליה "על רקע דתי". יש פה פעילות מסוימת או דרישה לפעילות מסוימת, שהחברות החדשות לא יכולות למלא. אז לא הוא לא מבקש ממך לעזוב? כי את ותיקה, כי את רק אחת (?) וכי המקהלה יכולה להסתדר עם ההעדרות שלך לפעמים. לגיטימי לגמרי בעיני. אם את חושבת שזה בגלל מה ששלי קראה "האוירה החילונית", זה כבר משהו אחר. במקרה כזה הייתי פשוט עוזב כנראה. זו כבר באמת אפליה לשמה שאינה רלוונטית למהות העיסוק/תחביב שלכן. ועכשיו אני אלך להתעמק בפרטים ולראות כמה שטויות כתבתי
אז להתראות תכף.

האגס 1

New member
אם הבעיה הייתה רק השבתות

הוא לא היה צריך להחליט בשבילן שהן לא יהיו במקהלה. הן היו מגיעות לבד למסקנה שהמקהלה לא מתאימה להן והיו מחליטות בשבילו.

דברו על זה

לפעמים אדם לא רואה עצמו כגזען עד שמישהו אחר מכנה אותו כך. אם הוא אדם שאת מעריכה עקרונית, שווה ההשקעה בלהגיד "אני מוצאת את ההחלטה שלך פוגעת כי...". (כי היא מפלה נגד קבוצה. ועוד הקבוצה שלי. למשל. על רקע לא ענייני, למשל.). אם הוא אדיוט מדופלם- אז מה את עושה שם בכלל?

הוא דווקא בעצמו השתמש במילה

"גזענות" כשדיבר על ההחלטה שלו. דיברתי איתו בינתיים קצת במייל. בטח נדבר גם בטלפון בהזדמנות. אני מעריכה אותו מאוד(!) אבל אני חוששת שהוא עקשן ולא יהיה קל לשכנע אותו. בכ"א, יש לובי חזק במקהלה לצד שלי. נראה מה יהיה.

אטיוד5

Active member
תישארי ותענישי אותו

תבואי לחזרות עם שמלה ארוכה, כסיות ושביס.

אטיוד5

Active member
לו

שולל ממנו את מראה הגופיה. אבל אולי גם לך. נכון שלא לקחתי את זה בחשבון. ומצד שני, לקראת החורף, זה לא נראה לי עונש גדול מדי עבורך.

אטיוד5

Active member
הכל בעיני המתבונן

לפי הכתובים שלך הבנתי שהמראה משמח את ליבו, ואולי לא רק את ליבו.

אושר מ

New member
שני דברים

הראשון הוא שברור שהתשובה שלך צריכה לבוא רק מהתחושות שלך. מאיך את מרגישה מולו ומול הקבוצה עכשיו. השני הוא שלדעתי, צריך לדעת מאיזו סיבה הוא החליט את החלטה הנ"ל. עניינית או לא, ומשם לעבור הלאה.

למעלה