התלבטות:
בתחילת החזרה של המקהלה שלי אתמול, המנהל/מנצח/מעבד הודיע הודעה:לאחרונה רצו להצטרף למקהלה שלוש סופרניות, והוא שלח אותן לדרכן כי הן דתיות. מכיוון שההופעות שלנו והאירועים החברתיים בשבתות, הוא לא רואה איך דתיים יכולים להשתלב במקהלה, והוא גם מכיר את הדינמיקה שנוצרת בעקבות הצטרפות דתיים לקבוצה כזו והוא לא רוצה את זה. אז היו חברי מקהלה שהתנגדו, והיו כאלה ששתקו, והיו גם כאלה שאמרו שלדעתם החלטה כזו צריכה להתקבל בצורה דמוקרטית. וכשאני שאלתי אם אני צריכה לארוז את התוים שלי וללכת, הוא אמר שכמובן שלא. אני כבר חלק מהמקהלה והוא רוצה שאני אשאר. מדובר רק על מצטרפים חדשים. (איכשהו נראה לי שזה לא רק זה שאני ותיקה, זה בעיקר זה שאני אמנם לא נוסעת בשבת אבל אני באה לחזרות עם מכנסיים וגופיה). ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. מבחינה עקרונית, המדיניות הזו נוגדת לחלוטין את תפיסת העולם שלי. מבחינה אישית, זה אומר שאם בן זוגי, למשל, זה שמגיע במיוחד מוקדם מהעבודה ושומר על הבת שלי בזמן שאני הולכת לחזרה, היה רוצה להצטרף- לא היו מקבלים אותו. הדחף הראשון שלי היה לעזוב בטריקת דלת. (ואז יתכן גם שהבחור היה רואה את המחיר שההחלטה שלו עולה ומתחרט, כי אני מאמינה שהוא מאוד רוצה שאני אשאר). אבל מצד שני, אלה 3.5 השעות היחידות שיש לי רק לעצמי בשבוע (בשאר הזמן אני אימא במשרה מלאה). אני חוזרת משם עם מצברים מלאים לשבוע שלם. אני נהנית שם מאוד, יש לי שם חברים שלא מסכימים איתו ואני לא רוצה לעזוב.