התלבטות...

אור לנו

New member
התלבטות...

אני מאוד חוששת מהשפה של הפשוש, יש לו אוצר מילים מאוד גדול, הוא מחבר משפטים אבל ההגייה שלו משובשת לחלוטין כך שמאוד קשה להבין אותו, הוא אומר את רוב המילים בצורה משובשת, יש לו מעט מילים ברורות. אני מצליחה להבין אותו בדר"כ למרות שזה לא קל אבל מי שלא מכיר אותו מספיק ממש לא מבין אותו. בנוסף, אין לו כמעט פעלים ומילים מקשרות. מצד אחד - הוא צעיר (שנתיים וארבעה חודשים) ובגילו הרבה ילדים "רגילים" גם מדברים לא ברור מצד שני - אם יש איזושהי בעיה אז כמובן שככל שנטפל מוקדם יותר כך המצב ישתפר מצד שלישי - הוא התחיל גן אלוטף נכון לעכשיו אני לא מוסיפה לו שום טיפול אחה"צ אלא מקדישה את הזמן לאינטראקציות חברתיות עם ילדים בני גילו. הוא נמצא כל יום כשעה בגן שלי ואח"כ כמעט כל יום לוקחים אותו לגן השעשועים. ההתלבטות שלי היא אם להוסיף לו טיפולי קלינאית אחה"צ, האם זה לא עמוס מדי אחרי יום מלא בגן, האם זה לא יתנגש עם הטיפולים שהוא מקבל בגן ואולי זה בכלל מוקדם מדי וכדאי לחכות עוד קצת?

לחכות קצת

אני ממליצה לך לחכות קצת. לחכות- כי יש התחלה חדשה בגן וכדאי לראות את ההסתגלות שלו ואת הביטוי השפתי בתוכנית הטיפולית. רק קצת- כי אולי באמת אם יש בעיה גדולה יותר כדאי להתחיל לטפל מוקדם. את יכולה לבקש את חוות דעתה של הקלינאית באלוטף, להמתי להתסגלות מלאה וללכת לאבחון אצל קלינאית פרטית. בהצלחה! גילי

גאמי

New member
לי נראה שהוא מאוד צעיר עבור עומס

טיפולים שכזה יש דברים שמשתפרים בגילאים כאלה באופן דרמתי תוך מספר חודשים, כמו גילי גם אני חושבת שצריך לחכות קצת. שנה טובה גלית

vered73

New member
מזוית קצת אחרת

DMG עזר לנו לחדד את המילים. זה היה באופן ממש בולט. ועקבי עד עכשיו, חודש אחרי ההתחלה.

אני חושבת, וזו בעצם גישה טיפולית,

שאין דבר כזה "צעיר מידי". אם יש לו קלינאית באלוטף, את בהחלט יכולה להתייעץ איתה. אבל אם אין לו, אני חושבת שקלינאית מאד משמעותית במערך הטיפולי. אגב- זה נכון גם לילדים שהבעיה היא שפה ודיבור ולא בהכרח לבעיות תקשורת. הגישה של קופות החולים הטוענת שכדאי לחכות עד גיל שלוש, ומה בעצם יש למהר, היא לפעמים בעוכריהם של הילדים. ותמיד אפשר להתחיל טיפול ולראות איך הילד מגיב לו. שנה טובה, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif להתחיל מוקדם יועיל בטוח

כמה שיותר מוקדם ואינטנסיבי, כדי לא להרגיל את המוח לשיבושים האלה. להיגוי, כמו לרכיבי הדיבור, כמו לפעילות מוטורית אחרת, יש קידוד במוח ועדיף לקדד מוקדם כמה שיותר. שיבושי היגוי אפשר לתרגל ואין כמו קלינאית לכך.. זה יכול להפוך אח,כ לחלק מהפלור טיים שלכם. יש גם משחקים שמעודדים שיפור בהיגוי. חוץ מזה, בכפרסבא יש קלינאית מצויינת שעובדת על בעיות של היגוי וטיפול פה ופיתחה גישה יעילה. ממליצה.

אור לנו

New member
תודה לכולכם

באלוטף הפשוש מקבל 2 טיפולי קלינאית בשבוע. בשבוע הבא יש לי פגישה עם הקלינאית ואני אבדוק איתה את הנושא ונראה לי שנוסיף לו טיפולים גם אחה"צ. נראה לי לפי המאמר שתלמה נתנה לו קישור שהוא רכש הגאים מאוחרים ולא הגאים מוקדמים יותר - למשל הוא אומר כ' או א' במקום ח' והרבה מילים הוא אומר רק חלק מהמילה.

נונינה1

New member
אם יש קלינאית תקשורת בגן יכול

להיות שהדרכה לכם איך לעבוד איתו או לדבר איתו או לשחק איתו במשחקי קולות יכולים לעשות הרבה יותר מעוד שעה שבועית טיפולית - תשאלו את הקלינאית בגן.

לקלינאית קוראים אריאלה נחמני ושווה

לבדוק מי עובדת באיזור, לפי השיטה שלה, כי אני לא בטוחה שהיא מקבלת באופן פרטי.

למעלה