התלבטות

MOVEREP24

New member
התלבטות

שלום אנשים, יש לי אפשרות לנסוע לסין. הבעיה שאין לי מספיק כסף. ראשית כמה עולה הויזה לסין ואיך מקבלים אותה בהקדם האפשרי? וכעת להתלבטות העיקרית כאמור יש לי חבר טוב סיני שגר בביגינג. התחלתי לחשב כמה יעלה לי השהות שם נטו אבל אז התברר לי שהטיסות והן הרכבות מאוד יקרות שם. התכנון המקורי שלי היה לשבועיים ורציתי לראות את בייגינג, שיאן גוי לין ואת שנחאי בשבועיים. אבל אז התברר לי כאמור שאני אצטרך המון המון כסף מה שאין לי כרגע. אם אני רואה רק את בייגינג אני חוסך את עניין המלון שכן אני ישן אצל חבר שם. ההתלבטות היא כזו: האם ללכת ולראות רק את בייגינג לשבוע או שלרדת מהעניין? תודה

SPnage

New member
מה התקציב שלך?

דווקא התשלום על לילה בסין הוא ממש לא ההוצאה הגדולה. תחבורה למרחקים ארוכים וכן תשלום עבור כניסות לאתרים הן עיקר ההוצאה. ויזה לסין עולה 100 ש"ח ל-30 יום, אפשר להוציא בשגרירות בת"א. לוקח יומיים ואפשר בתשלום נוסף לקבל באותו יום. טיסה עולה בסביבות 800$-900$, אולי קצת יותר בקיץ. תברר מול סוכנויות הנסיעות. בתוך סין אפשר לנסוע ב-hard seat ברכבת וככה להוזיל את עלות הנסיעות. לא מאוד נוח, אבל אני מכיר כמה אנשים שנסעו ככה בסין וזה ממש לא סוף העולם.

MOVEREP24

New member
התקציב שלי מאוד מצומצם

אבל בביגינג אני לא צריך מלון כי יש לי חבר שגר ממש במרכז בייגינג. השאלה שלי היא כזו: האם ללכת על נסיעה של שבוע ימים כלומר 7 לילות נטו שכולם בייגינג? או שפשוט לא? האם ויזה ניתן להוציא דרך סוכן נסיעות?או שזה ייקר לי את עניין הויזה? אם אני הולך להוציא ויזה בתל אביב הם אמורים לשלוח לי את זה בדואר? תודה

SPnage

New member
אם זה לא כולל טיסה

אז אין בעיה, התקציב יותר ממספיק לשבועיים. אם זה כולל טיסה, אז זה אפילו לא מספיק לטיסה

MOVEREP24

New member
זה לא כולל טיסה אבל איך יותר ממספיק

הבנתי שטיסות פנים מאוד מאוד מאוד יקרות. משהו כמו 200 יורו מבייגינג לשנחאי ושמעתי שהרכבות גם מחיריהם בשמים אם לוקחים את החדר המשופר עם המיטה, משהו כמו 40 יורו לכיוון תלוי לאן. ומה לגבי כל הכניסות לאתרי תיירות וכו'

---->

לדעתי תוותר ותחסוך לטיול ארוך יותר לסין. הטיסה לבייג'ין יקרה , במיוחד עכשיו וגם הכניסה לאתרים לא כל כך זולה. כלומר, המחיה שם באמת נמוכה אבל לא שווה לדעתי להוציא כל כך הרבה כסף על טיסה ולטוס כל כך הרבה שעות בשביל להיות שם רק שבוע...

SPnage

New member
טוב

אם אתה רוצה לנסוע לבייג'ינג, שיאן, גווילין ושיאן וכל זה בשבועיים ובטיסות, אז הסכום באמת לא מספיק. אם אתה מוכן להסתפק רק בחלק מהמקומות, נגיד בייג'ינג וגווילין, תוכל לקחת רכבת. hard sleep לא מאוד יקר (30$-40$ לנסיעות ארוכות) ומאוד נוח. לא יודע מאיפה שמעת את המחירים האלה, המחיר הרישמי לטיסה בין בייג'ינג לשנחאי זה קצת מעל 150$, ושם בטח אפשר למצוא יותר בזול ברגע האחרון. אם יש לך רק 2000 ש"ח אתה לא יכול לעשות הכל בזמן קצר. ותר על הטיסות וצמצם מרחקים ותסתדר מצויין.

MOVEREP24

New member
במידה ואני נוסע לשבועיים מה

עדיף לי לשלב עם הביקור שלי בייגינג כאמור בכל מקרה ואז ללכת על שיאן + שנגחאי? אם לא יוצא לי נגיד גווילין

yaelisam

New member
חולמת על הרגע שאחזור לשנחאי

אבל שנחאי לא זולה בכלל, ותכלס בדרך כלל נוסעים לשם מי שרוצה לצאת לבלות... אמנם יש לה קסם (כמעט חצי שנה שם הפכה אותי למאוהבת) אבל אם אתה לחוץ בכסף אולי עדיף שתוותר עליה... בכל מקרה- אני מצטרפת כאן לדעה הרווחת שאולי עדיף שתחסוךעוד קצת ותיסע לשם לתקופה מעט יותר ארוכה עם קצת יותר כסף....

MOVEREP24

New member
במידה ואני כן נוסע נגיד ל 10

ימים האם לשלב בייגינג כמובן ושנחאי או בייגינג ושיאן? תודה

MOVEREP24

New member
והאם בייגינג זולה לעומת שנחאי?

ובכלל איך שנחאי יקרה? זה הרי לא הונג קונג ולפי הבנתי המשכורת הממוצעת בסין היא 150 דולר

yaelisam

New member
נכון היא לא יקרה כמו הונג קונג

ואכן זול שם יחסית לכאן, אבל יחסית לחורים אחרים בסין היא מעט יקרה, ויש לא מעט מקומות מרוחקים זולים מדהימים ומעניינים. למיטב זכרוני בייג'ין לא נפלה משנחאי ביוקר שלה- אבל אתה בעצמך אמרת שמגורים יש לך- ובערים הגדולות, לדעתי האישית זה דווקא כן חלק גדול מההוצאות (אם לא נתייחס לנסיעות הארוכות). אבל שוב- נורא תלוי מה אתה רוצה לראות ולעשות בסין. אם בא לך לבלות- אין ספק ששנחאי היא הכתובת...

yaelisam

New member
מממ.. אני לא הגעתי לשיאן ../images/Emo9.gif

סתם כי זה לא היה לי בדרך לשומקום... העניין הוא מה יותר מעניין אותך- היסטוריה ומקומות שהם must או כל הנוף העירוני הזה של שנחאי? זה עניין של טעם והעדפה... יש מלא מה לעשות בשנחאי למשל (מדברת מהניסיון שלי- אז אני לא יכולה לומר דבר על שיאן) אבל הכל קשור לבילויים, מוזאונים וכו', שזה לכשעצמו עולה מלא כסף, שלא נדבר על זה שהיא יקרה יותר מבחינת המחיה. אולי כדאי שתקרא קצת על המקומות האלה ומה יש לעשות בהם- ולפי ההיצע וטעמך האישי תחליט מה טוב בשבילך...

-->

זה תלוי מה אתה מחפש. בשנחאי לא הייתי אבל בשיאן כן. בגדול יש בה בעיקר את אתר חיילי הטרה קוטה ,רובע מוסלמי חביב וקצת פגודות. לא יודעת אם היא כל כך מיוחדת ושווה נסיעה במיוחד בשבילה... אני עדיין חושבת ששווה לך לחסוך קצת ולעשות טיול רציני יותר לסין, אבל אם אתה סגור על הנסיעה הזאת, אז אולי כדאי לך לחפש משהו שיותר קרוב לבייג'ין?

MOVEREP24

New member
הבנתי ומבחינת קניות כמובן

שזה גם חלק מהטיול כן כן האם בייג'ינג אכן זולה לקניות בימים אלו? ואיך ההשוואה עומדת מול שנחאי בנושא הקניות? תודה

SPnage

New member
בייג'ינג מצויינת לקניות

אמנם לא הייתי בשנחאי, אבל נראה לי מיותר לראות רק שתי ערים גדולות בסין כשיש למדינה הזאת עוד הרבה להציע. הייתי ממליץ לך לחשוב יותר בכיוון שיאן, ואם לצליח למצוא טיסה זולה או רכבת לילה מהירה תחשוב על אזור גווילין. חבל להגיע כל הדרך לסין ולא לראות כלום. לגבי מחירים, הערים הגדולות יותר יקרות, ואל תתבלבל בגלל המשכורת הממוצעת. רוצה זול, צא מהערים וסע לדרום. בערים צריך לשלם, זה ככה בכל העולם. מצד שני בייג'ינג בהחלט שווה כמה שיותר זמן.

MOVEREP24

New member
סבבה תראה יש לי טיול של

10 ימים, 9 לילות נטו אני מעריך שאני אשהה איזה יום או משהו כזה בשיאן וכל יתר הזמן בבייג'ינג שם כאמור יש לי איפה לישון חינם :) האם שווה להגיע לאיזור שאנג דו ואיפה זה נמצא?

למעלה