התלבטות...

popi199

New member
התלבטות...

יכול להיות גם כדיון. אני מחפשת כרגע סוס ויש לי תקציב בינוני ובעיני גם סביר ביותר יחסית למה שאני מחפשת. וראיתי כמה סוסים ובערך ראיתי מה אני יכולה לקנות בתקציב שלי. סוסים בוגרים יותר מעל גיל 10 אבל יודעים את העבודה כמו שצריך, כאלה שזה רק עניין שלי להתחרגל לסוס ויאללה לתחרויות כי הסוס מוכן. או סוס מתחת לגיל 10 ולא ממש יודע את העבודה ומלבד לזה שאני אצטרך להתרגל לסוס אני אצטרך גם ללמד את הסוס איזה שנה ומשהו עד שהוא יילך נורמלי. למען האמת שאחרי שעד עכשיו אילפתי סוסים מתאים לי סוס שיידע את העבודה והכל...קצת נמאס לי מסוסים צעירים בעבודה... גם בהתחשב שאני ממש קטנת מיימדים אבל אני גם רוצה לרכב על מפלצת (גם לקטנים מגיע!) ואני חושבת שזה יהיה לי הרבה יותר בעייתי להתחיל להכנס לעימותים של ממש (עימותים של סוס צעיר) עם סוס ענק לעומת עם הסוסים שהיו לי עד עכשיו (לא עוברים את ה1.60). יש אנשים שאומרים שלא כדאי לי לקנות הנובר לדוגמא כי מבנה הגוף שלי לא מתאים לזה ובכלל אולי כדאי לי איזה מקומי קטן כזה וזה לא מה שאני רוצה, אז החלטתי שבפעם הזאת זה יהיה סוס גדול ומי יודע אולי אני אתחיל לעבוד איתו ואגלה שהם צודקים אבל אני חייבת לנסות. סתם הייתי רוצה לדעת מה הייתם בוחרים לעצמכם ולמה...

PinkHorse

New member
והקשר לשאלות שלה הוא?

נראה לי משהו שהיא לא תרצה לענות עליו בפומבי.. לפחות אני לא הייתי רוצה לענות על זה בפומבי.

shilonoa

New member
אם היא לא תרצה לענות היא לא תענה..

אז תעשי לכולם טובה ואל תתערבי

PinkHorse

New member
../images/Emo6.gifזה פורום וכל מי שרוצה יכול להכנס

לפה ולהגיב אז ההחלטה אם להתערב או לא לא תיהיה תלויה בך..טחח

NTL

New member
לפי דעתי

אם כבר היו לך סוסים שאילפת ואימנת מההתחלה ואין לך את הצורך לעשות את זה שוב כרגע. אז לכי על סוס גדול (הכיייי ענק שתמצאי :) שיודע את העבודה שיכול ללמד אותך ושתוכלו להכנס במהרה לתחרויות ולהראות לכולנו מאיפה באת :) תהני איתו ותקדמי אותו הלאה. יש לך את כל החיים לפניך בשביל להתחיל מההתחלה עם סוסים צעירים.

giri

New member
ניסית כבר סוסים גדולים?

הקטע עם מבנה הגוף נשמע לי קצת בולשיט. אין סיבה שלא תרכבי על סוסים גדולים - אני לא בחורה גדולה בכלל ואני תמיד מעדיפה את הסוסים הגדולים יותר בבית הספר שלנו. זה דווקא ממש כיף, ומנסיון אני ממליצה על סוסים גדולים - כיף אמיתי להיות על סוס כזה. מכיוון שרכישת סוס היא צעד לא פשוט, הייתי מנסה לרכב על שניים-שלושה סוסים גבוהים וגדולים כדי להתנסות ולהתרשם איך זה מרגיש לך, לפני הקניה. אבל בגדול אני מסכימה עם מי שלפני - קני לך סוס ענק ותראי לנו מאיפה משתין הדג...

popi199

New member
לא..

היום פעם ראשונה שרכבתי על סוס שהוא מעל ה1.70 אבל לא היה לי נורא כמו שחשבתי, ברור שזה שונה וצריך להתרגל אבל זה אפשרי...חוץ מזה שכשאני עומדת לידו אני נראית כמו איזה גמדה, אבל שטויות :)

Blue Eyessss

New member
זה תלוי...../images/Emo47.gif

עד כמה זה סוס צעיר.. סוס צעיר זה השקעה יותר טובה לטווח ארוך וזה גפ בסיס יותר טוב לקשר בינך לבין הסוס שזה אף פעם לא מזיק... וסוסים מעל גיל עשר זה סוסים שיודעים את העבודה ובאיזשהו מקום אם זה מה שאת מחפשת אחרי כל הצעירים שאילפת אז יכול להיות שזאת תהיה בחירה טובה... זה פשוט נורא תלוי הסדר העדיפויות שלך

אוקיי

קודם כל מה הניסיון שלך ואם קנית סוסים קודם-לפי מה שאת אומרת אילפת כבר סוסים בעבר,אז את מסוג הרוכבים שאם יקבלו סוס מבוגר יוכלו למצות את מלוא הפוטנציאל שלו.בכלל סוסים מבוגרים יותר עם יותר ניסיון עדיפים לדעתי (למרות שמאתגר לעבוד עם צעירים).לא רואה שום סיב שלא תחפשי סוס מבוגר. ובאשר לגודל-יש ביחידת הפרשים של המשטרה בחורה שהיא מטר ושייבה,רוכבת על הנובר עצום כלכך שהיא לא מצליחה לפעמים להוריד את המתג מהקרן של האוכף.אבל היא רוכבת עליו ממש בלי שום בעיה וזה לא מגביל אותה.הגודל זה לא מה שקובע (אלה אם כן יש לך העדפה מסויימת מראש-הדוגל לא מגביל).

כשלעצמי,

כתבתי לך, שלא הייתי לוקחת סוס צעיר, אף ששקלתי את זה. אני נהנית מאוד עכשיו לרכב על סוסה גדולה, אבל זה ממש לא הכרחי בשבילי. אני חושבת שלא הייתי מתייחסת לגדול כתנאי מוקדם. הייתי מבהירה לעצמי יותר עניין של מזג ואופי (סוס כבד שצריך לדחוף, סוס אנרגטי שצריך לבלום ולתעל נכון את האנרגיה שלו וכו'). והייתי מנסה. הרבה מאוד. עד שמוצאת. (אני לא מצאתי. בינתיים מסתפקת בסידור אחר).

שירלי317

New member
לפי דעתי

בראש ובראשונה חשובה הכימיה עם הסוס, ומנסיון כמה שיותר סוסים למכירה שבודקים ורואים יודעים יותר ויותר טוב מה בעצם רוצים.. בעניין צעיר או מנוסה, אני אישית בחרתי בצעיר בשביל צבירת הנסיון, האתגר והכימיה המיידית (גם בלי לרכב עליה) אבל אם את אומרת שכבר אימנת ואילפת סוסים צעירים אני בעד שתלכי על מבוגר יותר ומנוסה יותר, גם סוסים מבוגרים מאוד מקדמים ומשפרים, בדרך כלל צריך לעמול אפילו פי שתיים מעם סוסים צעירים כדי להוציא "ג'וקים" בני כמה בשנים מראשם של הסוסים האלה.. שזה אתגר בפני עצמו וסך הכל אני אישית הייתי במקומך בודקת כל אפשרות שאת מוצאת שיש בה ולו שמץ של התאמה למה שאת מחפשת, כי את לא יודעת מה תמצאי ממש בטעות ואיזה קליק וכימיה יהיו אם בכלל.. ובאשר לסוסים גדולים, המבנה שלך בהתאמה למבנה של הסוס זה משהו רצוי אם לא לומר נחוץ, זה מקל ומנעים הרבה יותר את הרכיבות.. אבל התאמה לאו דווקא משמע התאמה בגודל, זה יותר עניין אידיבידואלי שצורך "ניסוי וטעייה" כביכול, בשביל זה משתדלים לרכב על סוס לפחות פעם פעמיים לפני שקונים, כך שגם בני אנוש קטנטנים במידותיהם (כמוני לפחות
) יכולים לרכב על סוסים גדולים וענקיים בכיף ובנוחות ואף אולי יתקלו באי נוחות ברכיבה על פיצפונים.. ויתכן ההפך, זה תלוי בצעד של הסוס ואופן הישיבה האינדיבידואלי של הרוכב, משהו שאי אפשר לצפות לו או לצפות אותו.. וגם, זה בא מתוך הרגל סך הכל הייתי אומרת שגם במקרה הזה אל תבטלי יותר מדי, ותבדקי גם וגם, אולי בסוף תמצאי סוס שהכי תתחברי אליו בעולם ופשוט תתאהבי בו, גם ברכיבה וגם באופי ובהכל והוא בכלל יהיה מנוגד לגמרי לציפיות שלך ולמה שרצית.. כימיה הכי חשובה! ושיהיה לך המון בהצלחה עם המשימה שלפנייך כי אני יודעת כמה זה מייאש לפעמים לחפש ולחפש..

למעלה