התלבטות

sunset23

New member
התלבטות

שלום לכולם, אני מסיימת לימודי תואר ראשון בביוכימיה ומדעי המזון, בפקולטה ברחובות. ברצוני להגיש מועמדות לתואר שני במדעי החיים (תחומים מועדפים: מיקרוביולוגיה, גנטיקה וכד')... מספר התלבטויות: 1. איך אוכל לברר איזו אוניברסיטה נחשבת יותר בתחומים אלו? 2. האם יש תחום ספציפי שעדיף להתמחות בו? (מבחינת תעסוקה בעתיד וכו'). 3. האם מישהו יודע מהם סיכויי הקבלה ללימודי תואר שני במכון וויצמן ברחובות? (ידוע לי שמאוד קשה להתקבל ללא המלצה מתוך מכון וויצמן). כל מידע שלכם בנושאים אלו, ואפילו רק בחלקם ממש יעזור לי... תודה רבה לכולם!!!

noabm

New member
תשובה חלקית

1. לדעתי טיב האוניברסיטה הוא מישני לטיב החוקר. את טיב החוקר ניתן לדעת בעיקר משמועות (לברר עם סטודנטים שלומדים באותה האוניברסיטה) וגם ניתן לרפרף על מאמרים שהחוקר פירסם- לראות כמה מאמרים פורסמו והיכן. 2. תחום - זה נושא מאוד סובייקטיבי, אני הייתי מתחילה להסתכל על מודעות דרושים, ומתקשרת לחברות כוח אדם לברר. 3. סיכויי קבלה למכון ויצמן- צריך להגיש מועמדות: מזמנים סטודנטים עם ממוצע מעל 85 (תלוי גם בהמלצות ממוסד הלימודים), לאחר מכן הקבלה היא לפי ראיון. אין שום קשר להמלצה מתוך מכון ויצמן!

למעלה