התלבטות

התלבטות

אני רוצה להתיל ללמוד שנה הבאה וההרשמה עוד מעט מסתיימת אבל עדיין אני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד! חשבתי על מקצועות שיתיאמו לי אבל מכל אחד יש לי הסתיגויות: *אופטומטריה- נשמע לי מעניין ללמוד את התחום הזה ולעבוד עם אנשים אבל מצד שני נראה לי שהעבודה היא לא מאתגרת ואין כ"כ אפשרות להתקדם... אני לא רוצה להיות מוכרת בחנות אופטיקה... * הנדסה כימית/ביוכימית- תחום שמענין אותי אך אין לי כ"כ מושג על העבודה עצמה, מה דרוש ממהנדס כימי? אילו יכולות? קראתי שהוא עוסק בתכנון ופיתוח, ניהול ייצור...(אין לי יכולות ניהול גבוהות- האם זה מהווה בעיה?) * תחום המחשבים- מהם אופציות התעסוקה חוץ מתכנות? האם התחום הוא רחב ואפשר למצוא בו את נישה שלך? איך להחליט מה ללמוד שאין לי משהו שהכי מושך אותי?

fighter21

New member
היי

מהנדס כימיה זהו קודם כל תפקיד עם אחריות גדולה. באשר לניהול ייצור, אני חושב שאין מדובר כל כך על מנהל ממש של אנשים, יותר ניהול של תהליך ייצור של חומרים (תרופות, מזון וכו') פיקוח על התהליכים וכד'. תחום המחשבים זה אכן תחום יחסית רחב מעצם העובדה שהמחשבים נמצאים כיום בכל התחומים בהם פועל האדם. אפשר להתעסק בתוכנה (הנדסת תוכנה, מדעי המחשב), כלומר תכנות, ואפשר להתעסק גם בחומרה (מהנדס חומרה). גם בתוכנה אפשר להתמכות בתוכנות מסוימות, כמו למשל ללמוד גרפיקה ממוחשבת ולעבוד במשרדי פרסום. אפשר גם ללכת לקורסים מקצועיים של מנהלי רשתות שיש להם דרישה יחסית גבוהה בשוק. ניתן ללכת ללמוד ביואינפורמטיקה שזה שילוב של מדעי החיים עם תכנות. אפשר ללמוד הנדסת מערכות מידע..

וואוו זה היה זריז

תודה רבה על התשובה! בקשר למחשבים- אני יודעת שאפשר להתעסק בתוכנה או בחומרה, אך איך אני אדע שאני מתאימה לכך או יאהב את זה אם אינני מכירה את התחום. אז למה שאני ארצה ללמוד את זה? כי פשוט הגעתי למצב שאני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד, ואני גם שוקלת ללמוד מחשבים. איך אני יכולה לברר עם עצמי שזה תחום שיעניין אותי מבחינה לימודית ותעסוקתית, אם לא למדתי מחשבים בעבר?

fighter21

New member
לא למדת תכנות בעבר ?

אז את יכולה להתחיל בקורס התנסות, ללמוד שפת C+, או או אפילו להתחיל בקריאת ספר על תכנות ולהבין מה זה אומר ללמוד את זה.. אני באופן אישי קשה לי לחשוב שזה דבר מעניין התכנות עצמו, מה שמעניין זה שיישומים שניתן לבצע בעזרת התכנות.

למעלה