התלבטות

ש י ר ה 42

New member
התלבטות

ביתי חוגגת בת מצווה בסוף החודש. התכנון המקורי היה טיול להולנד בקיץ. לפני שבועיים פנתה אלי הילדה וביקשה לוותר על הטיול תמורת מסיבה שכבתית במועדון. זה המקום לציין כי רוב ילדי השכבה חוגגים כך, וזה לא מסתיים בחגיגה, בנוסף יש צורך להוציא 2 אוטובוסים לאיסוף מארבעה ישובים. בבדיקת עלויות שבדקתי עלות כל "החגיגה" הזו עשויה להיות סובב בין ה 8000 ל 9000 ש"ח. ברור לי שתמורה כספית לא תהיה ממסיבה שכזו. לאחר לא מעט מחשבות קלקולטיביות, הבהרתי לה שזה גדול עלי, מה זה גדול, ענק עלי. כל נסיונותיי להסביר שיהיה לי מאוד קשה לעמוד בהוצאה כזו נופלים על אוזניים ערלות. היא - רוצה להיות כמו כולם. ואין כמו כולם, מצטערת. יש את אלו שיכולים ויש את אלו שלא! לשתף את אביה בחגיגה זו קצת בעיה מאחר ומילא כבר את בקשתה למתנת בת המצווה. הצעתי בנוסף לערוך ארוע לא גדול ולהזמין מספר ילדים מצומצם כך לפחות אולי, וזה אלי גדול, אוכל לכסות משהו. הצעתי שנדחה אולי בחודש חודשיים את הרעיון ואז נראה מה יהיה, אבל בעצם זה לדחות את הקץ. איך מסבירים לפרד שמודע למצב ועדיין עומד על שלו?

ש י ר ה 42

New member
מה שלא ציינתי

זה שגם טיול להולנד כרוך בהוצאה כספית, אבל אותו ניתן לחלק לתשלומים נוחים (יש לי חברה סוכנת נסיעות שתאפשר לי לחלק), לעומת תשלום אחד על החגיגה והאוטובוסים.

destiny36

New member
להיות כמו כולם

מוזר כמה ילדים תמיד חושבים שלשכן יש גינה יפה יותר. פעם בני (כן זה הבן) חזר מחבר ואמר לי "אמא אל תשאלי יש להם רק חדר שינה להורים וסלון לכל הילדים". זה לא ממש עזר לו להבחין במה שיש לו ובהמון שיש לו. הוא אפילו קטן מכדי להבין כמה זה קשה היה להשיג את כל מה שיש לו שבטוח אין לכולם. תצטרכי להסביר לה עוד קצת. או להעלות רעיון אחר באותו הסגנון וזול יותר. בהצלחה.

ש י ר ה 42

New member
צודקת,

למרות גיל המצווה, כושר האבחנה שלהם עדיין ילדותי. בעצם הם עדיין ילדים בגיל הזה. הלב נצבט לי כי היא עומדת שלה כדי להיות "כמו כולם", האמיני לי, אני יודעת שאולי אחוז גדול חוגג כמו שציינתי, אבל אני בטוחה שיש כאלה שלא. ברגעים האלה היא לא רואה אותם ממטר. ואגב, לשרשורך......... קבלי
ענק

ביפו

New member
עוןד סיבות להתלבטות-

1. אם יש עוד בת באותו חודש - אולי ההורים שלה יתתפו ותערכו "מסיבה עם שתי כלות/חתנים? 2. אולי אפשר לשלב זאת כ"מסיבת חנוכה" לשיכבה - שתשתתף בהשקעה לא רק באוטובוסים אלא גם בציוד המסיבה... 3. אפשרי גם להעניק לאב - אפשרות לתרום מעט , ועצם העובדה שהשקיע והעניק לבת- המצווה , כנראה שיאות להצטרף בסכום חלקי. על מידת ה"חלקי" תדונו יחד - עם הילדה...

ש י ר ה 42

New member
ביפו.... אהבתי את הרעיונות שלך

האפשרות הראשונה אינה עומדת על הפרק, זה נבדק כבר. 2 האפשרויות הנוספות יבדקו, למרות שלדעתי אין מסיבת חנוכה אצלם השנה, אלא רק כיבוד סופגניות ביום שלפני החופש. תודה

eylonit

New member
כגודל ה(בת)מצווה

שלום שירה, האם באמת הפרד מודע למצב? בת מצווה הכניסה,כביכול, לעולם הבגרות ואולי כדאי לפנות באוריאנטציה זו לבוגרת הצעירה. להסביר שאת המצב הנתון אין לשנות ולנסות להגיע ביחד לאלטרנטיבות שיספקו את שתיכן ויעמדו בגבול האפשרויות. לנסות להעצים את הנסיעה והחוויות שיבואו בשלה. תני לה לבוא בהצעות -שהרי בסופו של דבר את תעשיאת מה שביכולתך ולא מעבר. בהצלחה.

ש י ר ה 42

New member
כן, בהחלט

הפרד מודעת למצב. אנחנו משוחחות מידי ערב, משתפות אחת את השניה במה שעבר עלינו במהלך היום ומנסות למצוא פתרונות לבעיות משותפות, זה הפך להרגל נעים אצלנו מאז שהתגרשתי. אז נכון, אני משתפת אותה כמובן עד גבול מסויים, אבל פה פתחתי והבהרתי והסברתי..... ומה לעשות שהיא רוצה להיות כמו כולם? ומצד שני זה גדול עלי.

דוד 401

New member
לשירה החמודה

אני גם יכול לעזור בכייף אם תרצי אני שף ואים תרצי מתכונים או טיפים בבישול או כול מה שקשור לאוכל אני תמיד מוכן לעזור בכיף

מנסה לעזור...

כתבת מועדון... האם מדובר במועדון אירועים פרטי המספק את הכיבוד בעצמו? אולי קיימת אפשרות לשכור אולם במתנ"ס הקרוב,והכיבוד בשליטתך והכנתך? כתבת אוטובוסים לאיסוף... האם קיימת אפשרות לגייס את הורי החברים להסעות? די ג'יי- נע בסביבות ה-800 ש"ח לערב. נסי לגייס מי מחברייך לעזרה בהכנות,ואולי גם בהסעות.

ירדן 41

New member
שירה, מה דעתך ל:

לשתף את הילדה יותר לעומק בנושא הכספי. הראי לה את הדף חשבון, הראי לה את גובה המשכורת שתפי אותה לעומק בהוצאות ותני לה לראות בעצמה שלא ניתן לממש הוצאה כזו. או לחילופין, אל תראי לה דבר ופשוט תיקחי הלוואה, ותשלמי אותה בתשלומים קטנים זו בכל זאת, בת מצווה שלה תנסי לצמצם איפה שניתן ותערכי לה את מבוקשה. כפי שרצית לשלם בתשלומים לטיול לחו"ל תשלמי בתשלומים לבנק, בהלוואה, על הארוע שלה. מה ההבדל? בהצלחה.

ש י ר ה 42

New member
תודה ../images/Emo140.gif... אבל...

אכן מדובר במועדון פרטי, אך מדובר גם בסדר גודל של 120 ילדים. באיזורי יישבנו אין מתנ"ס אולי במועצה האזורית, קשה להאמין שהם מאפשרים לשכור. ובכל זאת בדקתי גם את האופציה הזו בישובים סמוכים. הצרה עם ההסעות זה שהורים לא מוכנים להסיע ולכן כנראה השתרש פה עניין האוטובוסים.

° זואי °

New member
תוהה מי כאן האמא

ואיזה מן חינוך זה אם נותנים לילדה להכתיב את ההוצאות הכלכליות של הבית. קשה לך לעמוד בהוצאות, היא מסרבת להקשיב, להסביר לה בעדינות שאין לך, שהתקציב שלך הוא כך וכך ומספיק רק לכאלו וכאלו דברים וזה מה יש. אם לא תקבל, זה יהיה חבל מאוד אבל כמו שאומרים: tough. האופציה השניה שלך היא להכנס לחובות שאולי לא תעמדי בהם אחר כך והיא תסבול בגלל זה במישורים אחרים. בשביל מה זה טוב? אל תציאי אופציות. תבחרי אופציה אחת שהכי מתאימה לה ותודיעי שזאת האופציה היחידה. זה לא ימצא חן בעיניה, היא תעשה פרצופים, אולי תבכה, אבל למות מזה היא לא תמות, ותאמת, גם נזק נפשי רציני לא חושבת שתקבל מזה. יש ילדים שאפילו אופציה אחת אין להם. זה גיל שמאוד חשוב מה אומרים החברים אבל זה גם גיל שלומדים בו לזהות מי הם החברים שלך. זאת דעתי.

° זואי °

New member
ועוד הערה קטנטונת

לבן שלי יש בר מצווה בעוד שנה, כבר שנתיים שכל חודש שמה כסף בצד במיוחד בשביל זה. קצת מאוחר מידי בשבילך, אבל חושבת, להבא ללמוד לתכנן הרבה זמן מראש ולהשתדל לשים בצד כדי לא להגיע למצב כזה אחרכך.

מסיבה

במועדון והסעה ממקום אחד ובחזרה בין 3000-4000 שקל מקסימום. (ואף ניתן לחלק לתשלומים) אני בכל זאת חושבת שהפעם לנסות ללכת לפי רצון הילדה ולפי בחירתה,אבל במסגרת תקציב מסויים,ללא חריגה. הרי זה ארוע שהיא תמיד תזכור,אז שתזכור אותו לטובה. וטיול להולנד +כלכלה+דיוטי פרי
יצא לך הרבה יותר יקר.

d a n i e l s 5

New member
מסכימה איתך .

וגם מקבלת את העובדה של "כל החברים עושים " אין מה לעשות ככה זה , אז כולם עושים בעלות של X ואת תמצאי לך את עלות Y המתאימה לך. גם אני עשיתי בת מצוה בעלות של 4000 ש"ח כולל הסעות ואיסוף מכל העיר למקום. זה אפשרי !

למעלה