התלבטות

• פותח הנושא 4546
  • פורסם בתאריך

4546

New member
התלבטות

אני בן 50 ומתאמן באומנות לחימה תובענית מאד מבחינה גופנית גם לאנשים צעירים בנוסף לקושי הפיזי המורה מעיר הערות פוגעות כגון: אתם לא תהיו לעולם טובים או אלו גמורים וכו' ולפעמים סתם צועק ומעיר על תפקודם של תלמידים אם הם אינם מבצעים את התנועות כרצונו. אני אוהב את האומנות אך נפגע בכל אימון פיזית ונפשית. מה דעתכם??

amir_aikido

New member
לדעתי אתה בוגר מספיק להחליט לבד

אני מבקש
אבל אני סבור שאדם בגלך יכול להחליט לעצמו מהן העדפותיו. לשאלה האם אתה אוהב את האמנות עד כדי כך שאתה מוכן לסבול את התנהגות המורה, רק אתה יכול לענות. אני מניח שברור לך שיש הרבה מורים שלא מתנהגים באופן ההתנהגולת של המורה שלך ואני לא רואה צורך לפרט על כך. ושוב
אמיר

לדעתי אתה לא צריך להתאמן איפה שאתה

לא נהנה. אם אתה לא נהנה מהאוירה ומההערות של המורה שאני מניח שנותן אותם בשביל לדרבן ולא סתם בשביל לרדת עליכם, אז תמצא מקום יותר נעים.

ישנה אופציה

אם אתה מאד אוהב את סוג האומנות הזו, אך אתה לא נהנה מצורת הלימוד של המורה שלך, יש לך אופציה ללמוד את האומנות הזו בדוג'ו אחר? כך לדעתי זה יפתור לך את הבעיה. במידה ואין לך מקום אחר להתאמן בו,האם ביררתי עם שאר התלמידים לגבי היחס של המורה? האם הם נפגעים גם? האם משהו ניסה לדבר עם המורה? האם יש בכלל אופציה לגשת אליו ולדבר איתו שיחה מלב אל לב? להסביר לו שההערות ששלו במקום לבנות בטחון עצמי ולחשל,בעצם פוגעות ומעליבות את התלמידים? ועושות את ההיפך הגמור? בלי קשר,עלייך לעשות עם עצמך חשבון נפש,שרק אתה יכול,יתרון מול חסרון,אם אתה יותר נפגע,ולא הולך בתחושה טובה לאימונים,זה פשוט לא שווה את המאמץ,אך אם למרות כל ההערות והקושי הנפשי והפיזי,עדיין הוא תורם לך..ואתה "בגדול" נהנה ומרוצה..אולי עלייך להשאר...התשובה רק אצלך.. בהצלחה..בכל החלטה שתקבל

ננדין

New member
אם אתה אומר שאתה נפגע כל אימון

פיזית ונפשית אז מה אתה עושה שם? כמו שאמיר אמר יש עוד מלא מורים טובים בארץ שלא מתנהגים ככה...

דו קרב

New member
מה שלא הורג מחשל.....נכון ?

לא! מה שכן נכון זה שאיך שתסדר את מיטתך ככה תישן, ובגילך אתה בוודאי יודע את זה.

shlomym

New member
אין אומנות לחימה שלא תובענית,יש

אנשים לא תובענים
אם זה בלתי נסבל ,זה רק ענין של זמן שתעזוב. תתיעץ כאן עם אנשים,אולי יוכלו לסייע לך.

eladי

New member
תמצא אלטרנטיבה לדעתי

או שתתפוס שיחה עם המורה. זה לא עסק ככה. לאף אדם לא מגיע לספוג השפלה כזו. מסכים עם כל השאר (ועם ההצעה של נועה). תראה - אין בעיה עם זה שהמורה דורש השקעה ומאמץ. יש בעיה עם זה שהוא צועק ומשפיל אתכם... ממש על מודל המאמן הלוזר של קבוצת פוטבול בתיכון איזורי. יש מספיק מורים טובים ואדיבים שלא יתפשרו על האימון ויגרמו לך להתאמץ, אבל לא יפגעו בך. לדעתי... כמה שזה קשה, אל תתבייש לחתוך. תגיע להחלטה ותבצע כראות עינך. שיהיה בהצלחה !

למעלה