התלבטות

ותיקה1

New member
התלבטות

התלבטות ביני לבין עצמי בנוגע להגדרת מה כלול בטיפולים שלנו כמרפאים בעיסוק: מדובר בנער צעיר שמגיע מדי שבוע לקבל מספר טיפולים רב מקצועיים (פזיו', תקשורת ורב"ע) ביחידה שלנו. לא אוכל לספק פרטים מדוייקים על מנת לשמור על פרטיותו, מקווה שתוכלו לחוות את דעתכן באופן עקרוני ולעזור לי לחשוב בקול רם. קשה מאוד לגייס אותו לטיפול, הוא מסוגל לומר בעצמו מה קשה לו ובמה הוא רוצה להשתפר, אבל מעבר לזה שום פעילות לא מדברת אליו, כלום, אני מותשת מלנסות לעניין אותו כל פעם מחדש בפעילויות שאני מציעה לו. אם כבר הצלחתי למצוא קצה חוט הוא מאבד עניין אחרי פגישה אחת ושוב אני מחפשת "מופע" חדש. התחום היחיד שבו הוא מתעניין הוא ציור (כל כך מתאים למגבלה שלו, כל כך מחזק תחומים שבהם הוא טוב) אני שואלת את עצמי האם די בכך כדי לקרוא לזה טיפול פיזיקאלי בריפוי בעיסוק. האם לצייר כדי להנות, לרצות משהו, לבחור, לתכנן, להשקיע.. הם מטרות שעומדות בפני עצמן. או אולי הוא פשוט צריך למצוא חוג ציור במקום מגוריו?

Mנטה

New member
נשמע שבראש וראשונה

ואני אומרת את זה בלי להבין שום דבר בתחום
הבן אדם צריך איזשהי עבודה רגשית. הוא נשמע מדוכא או משהו. אז אם ציור זה מה שיצור את הקשר ביניכם, תני לזה כמה זמן, אולי כמה שבועות, אם יש באפשרותך אפילו יותר מזה, ואולי דרך זה תוכלו לצאת לדברים נוספים. אולי בהתחלה הוא יצייר דברים מהדמיון ובהמשך מודלים ובהמשך ירצה לצאת כדי לצייר ואולי להתמודד עם חצובה וכו'. יכול להיות שזה יהיה פתח. אבל אולי צריך להתחיל מלתת כבוד לציורים שלו. אם כבר עשית את זה וזה לא הוביל הלאה, אז אולי הוא פשוט זקוק לתמיכה רגשית מאיש מקצוע מתאים ?

למעלה