התלבטות

בוזו

New member
התלבטות

אני מתלבט בין ipod 20GB, לבין creative zen touch 20GB. אחרי שראיתי את המפרטים של השניים, ואת הביקורות (http://reviews.cnet.com/Apple_iPod__20GB_/4505-6490_7-20155133.html, http://reviews.cnet.com/Creative_Zen_Touch__20GB_/4505-6490_7-30907933.html), ואחרי שקראתי (http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=157647&sid=60) וקראתי (http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=156267) - עדיין לא הגעתי להחלטה, אז חשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי
ה-ipod יקר יותר ב-300 ש"ח פחות או יותר, אבל דק יותר. נחשב ללהיט עולמי. ה-creative בא עם רדיו, והבנתי שאיכות הצליל טובה יותר. יצא לי לשחק טיפה עם ה-ipod, ולא ממש הבנתי למה עשו את הכפתור מגע בצורת עיגול. לא נראה לי תנועה טבעית לנוע למעלה ולמטה בתפריט ע"י תנועה סיבובית. לעומת זאת - ב-creative זה למעלה ולמטה. האם בשניהם אפשר לאכסן קבצים שאינם מוזיקה (טקסט, תמונות, סרטים וכו')? מה אתם אומרים?

LinkTree

New member
ככה

ההבדל במחיר זה בארץ או בחול?! * אני לא מסכים עם איכות הצליל הטובה יותר בקריאיטיב אם כבר אני הייתי אומר הפוך. (גם בנתונים על הנייר) * רדיו אין ב IPOD ולמי שזה חשוב אין מה לומר. * הגלגל הוא נוח ביותר במיוחד כשאתה צריך לעבור על 5000 שירים בתנועה מעגלית יש לך את השליטה האולטימטיבית במהירות ובתיקון טעות (לחזור אחורה וכו - אין על הממשק הזה - ואגב הממשק של ה IPOD מצטיין לא רק בגלגל במיוחד בצורת התפריטים במידע שיש/אין וכו. * כן אפשר בשניהם לאכסן את כל סוגי הקבצים.

בוזו

New member
ככה

ההבדל במחיר הוא בארץ: כ-1500 לעומת כ-1800. יתרון קטן של ה-creative ששכחתי: הסוללה שלו יותר חזקה משל ה-ipod. 1. בקשר לגלגל: עדיין התנועה היא לא טבעית, לפחות לא לי. לא יודע מה איתך, אם אני רואה תפריט ארוך אני רוצה לראות למטה ולא בצורה מעגלית. זה כמו שתקליק עפ העכבר על הסקרולר, ותעשה תנועה סיבובית. 2. מה הכוונה שלך כשאתה אומר ש"הממשק של ה IPOD מצטיין לא רק בגלגל במיוחד בצורת התפריטים במידע שיש/אין וכו."
אתה יכול לתת דוגמאות? לפי מה שאני יודע, הדגם של creative הוא ממש חיקוי של ה-ipod. אפילו יש בו random (חסרון גדול לדעתי לעומת ה-ipod). 3. אילו ייתרונות יש ל-ipod על פני ה-creative?

TheRealDeal

New member
בגלגלת מגע אתה מקבל

רצף פעולה.. בעזרת הבוהן, יותר קל לסובב את האצבע במעגלים מאשר להזיז אותה למעלה ולמטה עשרות פעמים..

LinkTree

New member
טוב

העניין בתנועה מעגלית אל מול תנועה ישרה הוא רב. התנועה המעגלית נצתיינת בזה שהיא בעלת אורך אינסופי כלומר אתה יכול להמשיך ולגלול עד סוף הרשימה כאשר במכשירים האחרים יש או לחצן שלוחצים עליו והתפריט יורד למטה עד שעוזבים - או גלגלת שמסובבים אותה (בדומה לעכבר) או - כמו שציינת משטח מגע שמורידים למטה ואז זה יורד כשככול שהאצבע שלך יותר למטה הוא יורד יותר מהר. זה עניין אישי מאוד אבל בגלגל ישנו העניין העיקרי שבו אתה הוא זה שקובע את התנועה בהתאם להגיון - כלומר האצבע לא זזה - התפריט לא זז - האצבע זזה - התפריט זז - האצבע זזה מהר - התפריט זז מהר בעוד שבדוגמה השנייה: האצבע זזה - התפריט מתחיל לזוז האצבע לא זזה - התפריז זז לאט (אם הגעת לנק שבה הוא זז לאט) התפריט זז מהר (אם הגעת לנקודה שבה הוא זז מהר) התפריט לא זז (אם הרמת את האצבע מהמשטח) זה בדיוק היכולת של APPLE על ממשקים אחרים כי בניית ממש טוב היא בעניין הפשטות לגרות למחשב לפעול בדרך ההגיונית לך ולא לבנות משהו שפשוט ללמוד. אבל זה באמת לא מקום לויכוח כי אם הממשק של ה IPOD לא נוח לך אז אני ממליץ (באמת) שלא תקנה IPOD. בהמש לממשק אני מדבר על מבנה התפריטים - העקרון שה IPOD לא מציק לך בצורך לסדר את השירים לפי ספריות וכו' (אלה עושה הכל לבד לבד) בזה שיש לך במסך רק מידע רלוונטי ובלי דברים שבתכלס לא ממש חשובים לרוב המשתמשים. עניין הסוללה הוא ללא ספק פקטור במיוחד אם אתה נמצא הרבה זמן עם המכשיר בלי אפשרות לטעון אותו - ולכן עם זה המקרה אני הייתי הולך על ה ZEN לגבי הרדיו - ה ZEN TOUCH שאתה מדבר עליו לא בא עם רדיו וגם לא עם הקלטה ככה שבנושא הזה הוא כמו ה IPOD. (הרדיו מגיע רק עם אוזניות ושלט נפרד) הבעיה בלבחור נגן היא לא פשוטה ואני רואה שבתכלס אתה יודע את כל הפרטים הטכניים ככה שתאמת נשארה השאלה האמיתית מה אתה רוצה - ולפעמים (אם לא במרבית הפעמים) אנחנו לא עושים דברים רק כי הם הכי זולים/משתלמים/נוחים/וכו' אלה כי זה עושה לנו משהו ואנחנו פשוט "מתאהבים" ברעיון. הנגן הזה סביר להניח שילווה אותך הרבה ויהיה איתך הרבה שעות ביום (כמו כל מכורי המוסיקה
) לכן אני ממליץ שבסוף תלך על אחד שתרגיש שאתה "מתחבר" אליו ושהיית רוצה שיהיה לך בכיס. אני הלכתי על ה IPOD ואני מאוד מרוצה אחרים הלכו על דגמים אחרים וגם הם מרוצים - בסך הכל זה בישביל המוסיקה שבפנים...

בוזו

New member
תודה רבה

רק שאלה אחת קטנה: איפה אני יכול לשחק עם ה-creative (חוץ מלמצוא מישהו שיש לו
)?

למעלה