התלבטות

devman1

New member
התלבטות

שלום רב, קיבלתי הצעה מעניינת מחברת סטארט אפ בתפקיד איש פיתוח. הבעיה שהשכר נורא נמוך. האם לדעתכם כדאי לוותר ולחכות להצעות טובות יותר? או ללכת על זה ולרכוש נסיון? קצת על עצמי: לקראת סיום תואר במדעי המחשב (ללא נסיון). עובד בתחום התקשורת כבר 5 שנים. מנסה לשנות תחום, כי פיתוח מעניין אותי יותר. מחפש עבודה בערך חודש. יש התקדמות בחברות אחרות (ראיון שני בשתי חברות אך עדיין אין חוזים נוספים). מה דעתכם?

לך על זה

תפתח במשך כשנה, תצבור נסיון בסיסי שיעלה את ערכך בתחום ואז או שתחפש עבודה במקום אחר או שתבקש שכר שיתאים לכישורך

galh

New member
סתם בשביל הסקרנות...

מה זה "שכר נורא נמוך"?

ami026

New member
לפי דעתי למשל

7,000 ש"ח (ברוטו) זה נמוך. אין לי ניסיון רב כי אם רק שנה וחצי כמתכנת סטודנט אבל עדיין זה נמוך. מה דעתכם? (זה מה שלי הציעו וסירבתי)

dandashit

New member
לדעתי זה לא נמוך

אין לך נסיון, ויש עוד הרבה כמוך בשוק(ויש כאלו עם נסיון) , המצב בשוק מתאושש, אבל לא חזר לרמות של הבועה. תיקח, תעבוד שנה, תצבור עוד ניסיון ואחר כך תתקדם.

ami026

New member
זה קצת קשה כשחברים

דורשים ומקבלים עבור משרות פיתוח בסביבות 12,000 ש"ח ברוטו (וגם הם ללא ניסיון רב מדי (אולי בתור QA)). אפילו חברים שהם עורכי דין מתחילים במשרדים בינוניים מרוויחים לפחות 6,000 נטו. לבקש 10,000 ש"ח ברוטו זו הגזמה? אין לי ניסיון של שנתיים אבל שנה וחצי כסטודנט זה גם נחשב משהו, לא??

dandashit

New member
תראה

חברה שלי שקצת יותר מבוגרת ממך עם ילד ומשפחה, ועם קצת יותר נסיון ממך מקבלת היום 10000, אז נכון שזה מבאס, אבל אין מה לעשות, אני חייתי תקופה ארוכה על משכורת רעב, אבל אחר כך באה הקפיצה, והאוטו, והתנאים השתפרו.(טוב עכשיו אין כלום, ןהכי כואב זה שאין אוטו), אם אתה לא חמדן, תיקח, תעבוד, תוכיח את עצמך, תצבור נסיון ואז תקפוץ מעל הפופיק.

מזכיר לי סיפור שקרה לי אחרי הסדיר

שהשתחררתי מהסדיר, מצאתי עבודה בסופר פארם. המשכורת כמובן לא היתה גבוה, אבל בהחלט סיפקה אותי באותו זמן. בשלב הזה של החיים, היינו מדברים על משכורות וגיליתי, שמשום מה המשכורת שלי הכי נמוכה מהמשכורות של כל החברה, שהשתחררו איתי. לאחר מספר חודשים, החלטנו לעשות טיול לאילת. רצינו לשכור רכב ולבלות שם מספר ימים. בדקנו כמה זה יעלה לנו, ופתאום כל אחד טען שזה יקר מידי. אני הייתי היחיד, שלא היתה לא בעיה עם המחיר. יותר מאוחר כאשר דיברתי עם 3 מהחברה (כל אחד לחוד בשיחה ב4 עיניים), שאלתי אותם איך זה, שהם מרויחים יותר ממני, אבל לא מסוגלים לשלם על החופשה. התשובה שלהם היתה שהם בעצם לא מרויחים את מה שהם טענו, שהם מרויחים, אלה שזאת תהיה המשכורת שלהם אם הם יעבדו 7 ימים בשבוע, או זאת היתה המשכורת שלהם בזמן הפטור ממיסים וכד'. בשורה התחתונה הסתבר לי שהסיפורים, שאנשים משקרים בקשר למשכורת שלהם, הם פשוט נכונים.

KajaGugu

New member
עוד רעיון

השכר של 7K אכן מאוד נמוך אבל אם בוער לך אז לך על זה ותמשיך לחפש. הרבה יותר קל למצוא עבודה כשכבר עובדים במשהו, אתה גם תוכל להיות יותר בררן.

מאוד נמוך? לאדם בלי ניסיון?

לפי טבלאות השכר השכר הוא בטווח הנ"ל , השאלה היא באיזה תחום ..

ami026

New member
מדובר בעיקר בשפות

C/C++... בכל מקרה עבדתי בקבוצת פיתוח כמתכנת במשרת סטודנט שנה וחצי, זה לא נחשב? זה עדיים אפס ניסיון? לא נראה לי שיש להיצמד להגדרות פורמליות, בפרט שעשיתי עבודת מהנדס רגילה לכל דבר ועניין. נראה לי ש-8,500-9000 (ברוטו) זה בהחלט סביר לדרוש.

pixiER

New member
במקרה שלך, סביר למדי

ואפילו אפשר יותר. אל תמעיט בערכך בשום אופן, אתה בהחלט לא חסר ניסיון!!!!!!! אתה בעל ניסיון לא רע בכלל, ואתה בהחלט לא מתמודד על אותן המשרות עליהן מתמודדים בוגרי תואר ראשון חסרי ניסיון, ואני מקוה שאתה לא מגדיר את עצמך כך!

eyali26

New member
המצב משתפר אבל

אני חתמתי לאחרונה על חוזה בחברה שבה עבדתי כסטודנט ואני מקבל 8 + רכב. כמו תמיד (חוק מרפי) הגיעו הרבה הצעות אחרי שחתמתי ואפשר לומר שרואים בברור שהמצב מתעורר ולכן אפשר לסחוט ולהוציא יותר ולהיות בררן יותר...אחת ההצעות הייתה יותר גבוהה ומאוד מפתה אבל החלטתי להשאר במקום שלי כדי לצבור נסיון במקום אחד ולא לקפוץ ממקום למקום. לכן, השאלה היא באמת עד כמה המשרה מעניינת אותך, כמה נסיון תוכל לצבור וכמה חשובה לך המשכורת (שהיא תמיד חשובה)... אני חושב שלמי שמתחיל יותר חשוב להיות בררן בנושא המקצועי ולא בנושא הכספי... לדעתי, תנסה למשוך אותם קצת ותראה אולי תקבלי הצעה מעניינת נוספת שהשכר שלה גבוה יותר.

maya28

New member
7000 זה נמוך לתוכניתן מתחיל?

ממש לא חושבת כך. אני התחלתי בתור תוכניתנית מתחליה בחברה גדולה ומוכרת (ולא אציין את שמה) והשכר ההתחלתי שהם הציעו היה 5000 בלי שום הטבות ותנאים נלווים. ולאנשי QA הם הציעו 4000 . אז לא חושבת שזה נמוך . אני חושבת שלמי שאין ניסיון צריך להתפשר ובטח במצב של היום .

pizpon

New member
אם התפקיד מעניין

וכסף זה לא כל מה שבראש שלך, כדאי לך לשקול לחיוב להתחיל לעבוד שם ואחרי שנה (כשכבר תסיים את הלימודים ותספיק להוכיח את עצמך) לדבר איתם על "שידרוג" המשכורת שלך. מניסיון - זה אפשרי וכדאי. לדעתי לא כדאי לעבוד במקום שלא תתפתח בו מקצועית, גם עבור 3000 ש"ח ברוטו נוספים.

למעלה