התלבטות

dido20

New member
התלבטות

שלום, אני מתלבטת בין שני תחומים שונים לגמרי, והייתי רוצה לדעת מהן אפשרויות התעסוקה בכל אחד מן התחומים, וגם איזה מהם מבוקש יותר. אז מצד אחד, לימודים לתואר ראשון במדעי המדינה ותקשורת (ראשי ומשני בהתאמה) ומהצד השני - הנדסאי תקשורת חזותית. יש לציין שאני מתעניינת גם בלימודי תרגום (אנגלית-עברית) ובכל מקרה אני רוצה ללמוד תרגום (לימודי תעודה). בתודה מראש

תקשורת ועוד

מדע המדינה- מדע המדינה אינו בגדר מקצוע (PROFESSION) והוא מוגדר יותר כחקר ולימוד המשלבים השכלה כללית עם ידע באחד התחומים המרכזיים של החיים האנושיים. מרבית בוגרי החוג עוסקים בתפקידים מנהליים שונים בשירות הציבורי והפרטי כמו ניהול כח אדם, ביקורת המדינה, ייעוץ מדיני לחברות המקיימות קשרים עם ארצות חוץ במשרד החוץ, בוועדים פרלמנטריים בכנסת, בתקשורת וכד'. הממשיכים לתארים מתקדמים יכולים להשתלב במערכת ההוראה והמחקר באוניברסיטאות ובמכוני מחקר. תקשורת- הלימודים יכולים להוות בסיס לעיסוקים שונים בתחומי התקשורת: כתב, עורך, במאי, מפיק וכו'. הנדסאי תקשורת חזותית- בוגרי המגמה יוכלו בעקרון להשתלב במשרדי פרסום כמעצבים בעלי אוריינטציה טכנולוגית. הם אמורים לחזק את החוליה של היישום והעיצוב בדפוס או במטרה דיגיטלית/אלקטרונית אחרת.

dido20

New member
תודה, אבל

ביקשתי גם לדעת מה עדיף מבחינת ביקוש..

ביקוש

אף אחד מהשלושה אינו "להיט". בסדר יורד- הנדסאי תקשורת, תקשורת, מדע המדינה.

dido20

New member
תודה../images/Emo141.gif עוד שאלה קטנה..

מה לגבי תואר ראשון בשפה וספרות אנגלית? (אינני מתכוונת לעסוק בהוראה)

אנגלית

בוגרי החוג עוסקים ברובם בהוראה בבתי הספר התיכוניים. יש העוסקים בתחומים הדורשים שליטה בשפה האנגלית ובספרותה כמו עריכה, תרגום, עתונאות, דוברות, תיירות, ספרנות וכד' יש המשתלבים בתפקידים שונים בתחום השירות הציבורי והפרטי בתחומים בהם נדרשת ידיעת השפה. בעלי תארים מתקדמים עשויים להשתלב במערכת של הוראה ומחקר במוסדות להשכלה גבוהה.

למעלה