התלבטות

Walter Sobchak

New member
התלבטות

אני מבקש "לנצל" את הנסיון שלכם : אני מנחש שיש בפורום שמכירים את המסלול של לימודי תכנות בבסמ"ח (aka - ממר"מ), אני עומד לפני חתימה ומתלבט האם ללכת במסלול הזה . הבעיה שצה"ל מבקש שאקדיש חצי שנה לקורס כקד"צ (לא נחשב כפז"ם) ועוד שנתיים וחצי של שירות קבע (סכ"ה 6 שנים). השאלה היא האם מהיכרותכם עם אנשים שעשו את המסלול הזה בעבר, הם היו מרוצים? האם הניסיון בגיל 24 של שש שנים כתכניתן בצבא הוא יתרון משמעותי בקבלה לעבודה באזרחות ? האם זה מציאותי לחשוב שאפשר (באזרחות) גם ללמוד באונ' וגם לעבוד עבודה חלקית כמתכנת ? ועוד אחת קטנה - האם קורס תכנות באזרחות הוא עניין יקר ? תודה !

JohnDoe5

New member
אני מרוצה

עשיתי את הקורס בשנת 97, שירתתי 6 שנים וחתמתי שנה נוספת. השתחררתי בגיל 26 עם נסיון של 7 שנים + תואר ראשון שעשיתי במהלך הצבא (סיימתי אותו 4 חודשים אחרי השחרור). אישית אני מאוד מרוצה, כי לדעתי הנסיון שנצבר לא יסולא בפז ובאזרחות מייחסים חשיבות ו"נותנים כבוד" לבוגרי "ממרם". קורס תכנות באזרחות הוא אכן יקר, ולדעתי לא מעניק את אותו יתרון של קורס תכנות צבאי, כי מעבר לקורס מה שחשוב זה הנסיון שנצבר והצבא הוא המקום היחיד שאני מכיר שלוקח מישהו שיש לו אפס נסיון ונותן לו לעבוד בתחום (בין אם בתור תכניתן, ראש צוות, ראש פרויקט או מנתח מערכות).

® רן

New member
בעד ונגד

בעד - - כן, הנסיון בגיל 24 של שש שנים בצבא בהחלט נחשב באזרחות ונותן יתרון בקבלה לעבודה. - בימים קשים להיי טק, הצבא הוא אחד המקומות הבודדים שמקבל חסרי נסיון לעבודות פיתוח ברמה גבוהה. - קשה מאוד ללמוד באוניברסיטה רצינית ולעבוד תוך כדי, במיוחד בשנים הראשונות. מנסיוני, מי שעשה זאת בד"כ פגע מאוד בלימודיו. - קורסים באזרחות, ללא קשר למחירם, אינם מהווים היום יתרון כלשהו בקבלה לעבודה. אם אתה רוצה לעבוד בתחום כדאי שיהיה לך תואר, ורצוי מאוניברסיטה או מכללה מהשורה הראשונה. נגד - - הצבא אינו מקשה אחת, ויש אלמנט חזק מאוד של מזל בשיבוצים. ייתכן שתגיע למודיעין ותפתח מערכות מעניינות בחזית הטכנולוגיה, וייתכן מאוד שתיפול לתחזק בסיסי נתונים משמימים של משכורות או מלאים על מערכות מיינפריים עתיקות במשך 6 שנים (ואז גם הנסיון שלך לא ייחשב כל כך אח"כ). - אתה עוד לא יודע בכלל מה זה צבא. האם אתה בטוח שאתה רוצה להתחייב לו ל 6 שנים? 6 שנים שבהן אתה לא יודע מה תעשה, לא יודע אם תהיה טוב בזה, לא יודע אם יהיה לך מעניין, מי יהיו המפקדים שלך והעמיתים שלך? יש כאן המון סימני שאלה שאני לא בטוח שאתה מודע לכולם. - מהצבא קשה מאוד להתפטר. תתפלא לשמוע כמה בוגרי ממר"מ שאני מכיר עשו שמיניות באוויר (עד כדי הליכה לכלא) כדי להשתחרר מההתחייבות שחתמו בגיל 17. כל האמור כמובן הוא דעתי בלבד. דעתי שווה בדיוק את מה ששילמת בעבורה...

55

New member
בשביל לצאת מהצבא...

תבוא בוקר אחד לעבודה עם סגריית גוינט תיכנס ל 3-4 חודשים בפנים ואז תשתחרר.. בהצלחה..

JohnDoe5

New member
לגבי עבודה במיינפריים

או בשמו העברי - MF. גם באזרחות יש שימוש ב-MF, אם כי פחות כמובן מפלטפורמות אחרות (רוב השימוש הוא בארגונים גדולים וותיקים כגון בנקים ומשרדי ממשלה). מאחר וגם למקומות אלו נדרשים אנשים ומאחר שלא ניתן כל כך להתנסות בשימוש ב-MF שלא בארגונים האלו (אני לא מכיר אנשים שיש להם MF בבית וגם לא שמעתי על הרבה מוסדות שמעבירים קורסים ל-MF), הנסיון שצוברים בצבא בתחום MF (במידה ועוסקים בתחום זה בצבא) מאפשר למשוחרר לנסות (וסביר להניח למצוא) עבודה בתחום הזה.

® רן

New member
נכון אבל

השאלה היא האם אתה מעוניין לבלות 6 שנים מחייך בשביל להתמחות בתחום מיושן, אפור ומשעמם? וכשתצא לאזרחות, האם תרצה להמשיך באותו התחום (ולהגביל מאוד את אפשרויות הקריירה שלך), או לשנות כיוון (ואז הנסיון שלך "לא נחשב")?

motior

Member
מיושן, אפור ומשעמם

איכשהו יש לי הרגשה שלך איו נסיון ב-MF. תתפלא, גם כאן (כמו בכל תחום) יש עבודות מענינות ומאתגרות (למשל - SYSTEM, DBA ) ויש מפגרות (כתיבת מערכת מלאי בקובול מול קבצי VSAM?) אלא אם הדבר היחיד שמבחינתך הוא חדיש, צבעוני ומרתק זה GUI (אותו באמת אין ב- MF)

® רן

New member
GUI ?

אני בכלל בתחום של מערכות RT/Embedded. לנו אין GUI בכלל... אתה צודק שלי אין נסיון ב MF - ההתרשמות שלי היא רק ממה שאני שומע מאחרים. אין לי כוונה לזלזל באף אחד, אבל גם DBA ו SYSTEM, בכל סוג מערכת (לאו דווקא MF), הן לא עבודות שמעניינות אותי. וכפי שעוד אמרתי - דעתי שווה בדיוק את מה ששילמת בעבורה.

motior

Member
ובלילה נזכרתי...

בתוכניתן שהכרתי שכתב STRIP POKER על MF...

Walter Sobchak

New member
תודה על הייעוץ !

הבנתי שאין ארוחות חינם ........ ואם אני אלך למסלול הזה של תכנות , אני מקווה שאני גם אבין כל מה שאמרתם ! בינתיים בשבילי שתי האותיות FM זה בעיקר ברדיו....

pixiER

New member
from the people i know

when they went out of the army, it was so easy for them to find a job... may be they were lucky, maybe thats the situation...

למעלה