התלבטות

התלבטות

אנחנו גרים בחו"ל. אני אמורה ללדת בסוף מאי. השאיפה היא ללדת בארץ, כי פה התנאים הם "לא משהו", בלשון המעטה. שנת הלימודים של הגדולה (6) מסתיימת ב20/6 (גן חובה). התוכנית שלנו היא כזו: אני אטוס לארץ בשבוע 37+4 (מנסיון העבר אני לא יודעת לפני התל"מ ועם זירוז מסיבי...ועם חברת התעופה אני לא צופה קשיים) עם הקטנה (תהיה בת שלוש וקצת). האיש והגדולה (6 וקצת) יצטרפו שבוע אחר כך או לפי קריאה
כמה ימים אחרי הלידה - האיש יחזור עם הגדולה לכאן (ויחזרו שוב לארץ אחרי סוף שנת הלימודים). והתחלתי לחשוב, שאולי זה לא רעיון טוב. אולי הפרידה מאמא (שנשארת עם תינוק חדש ועם אחותה) גרועה יותר מאשר הפסד סוף השנה בגן. מצד שני, האיש חייב לחזור לעבוד, אני לא אוכל לטוס כמה שבועות אחרי הלידה ולהיות עם שתיהן ותינוק חדש לא בבית שלי... גם לא משהו. אשמח לשמוע דעות והצעות.

תמר,

New member
זה גיל בו אפשר להתיעץ עם הילדה, לא?

אני הייתי שואלת אותה מה היא מעדיפה, להשאר עם אמא או להיות בגן לסוף השנה. מבחינה לימודית - היא כנראה לא תפסיד כלום. בכלל, נראה לי שהכי טוב זה להגיע לגשר ורק אז לעבור אותו, לפי מצבך האישי, האפשרות לעזרה חיצונית וכדומה.

Shellylove

New member
המממ...

אם האיש יהיה בעבודה, מה הסידור של הבנות בשעות הללו? איזו עזרה תוכלי לקבל בארץ? בעיני הפסד סוף השנה ממש לא עקרוני ואם תהיה לך פה עזרה (סבאסבתא, משפחה), אולי זה יהיה יותר קל מאשר להיות שם. נראה לי שזה יכול להקשות עליהן את הקושי (שממילא יבוא) של לקבל עוד תינוק למשפחה. כמה זמן את מתכננת להישאר פה אחרי הלידה? וקצת
- את יודעת שבשלב כזה אף חברה לא תבטח אותך? בדקת שבאמת תוכלי לטוס?

אז ככה

יש לי ביטוח רפואי שמכסה הכל כולל הכל, בכל מקום בעולם, באויר, בים וביבשה
. זה מבחינת ביטוח. מבחינת חברת התעופה - החברה היא חברה מזרח אירופאית מצ'וקמקת עם אפס מודעות. יש לי חברה שטסה איתם בשבועות האלה, הם ידעו על ההריון ועל השבוע (דווח להם מהשגרירות, רצו לעשות את זה הכי נקי שאפשר) והם אמרו שאפילו אישור מרופא הם לא רוצים... לגבי סידור לבנות - יש לי מנהלת משק בית שנמצאת בבית עד ארבע. היא תהיה יותר אם יהיה צורך ובכל מקרה מדובר רק על הגדולה (שיכולה לבוא לעבודה של אבא ואבא גם יעבוד פחות בתקופה הזו ויילך עם הילדה לחוגים שלה ובכלל יהיה איתה הרבה). ברור שאשאל את פי הנערה בבוא היום, אבל אני חושבת שזו שאלה מספיק קשה גם לי, אז הייתי רוצה לדעת מה דעתי בנושא לפני שאני שואלת אותה. אין לי שום חשש מהפסד חומר לימודי. הקטע החברתי מטריד אותי יותר. היא לא יכולה להשתלב בגן בארץ לתקופה הזו ככה שהיא תהיה בבית כל הבקרים עד אחרי הצהריים (שאז החברות שלה בארץ פנויות). היא גם תפסיד מסיבת סוף שנה פה שבה היא אמורה להופיע (כל חוג הריקוד והדרמה של בית הספר מופיע והחזרות יתחילו בערך באפריל). כל אחת מהאופציות רחוקה מלהיות מושלמת ואני ממש רוצה לעשות את מה שיהיה לה יותר טוב (אני טסה בשבוע כל כך מתקדם בשבילה, כדי למזער את הניתוק ממני).

כן, את צודקת, ושאלה:

אני מניחה שאת מתכוונת לאחרי הלידה. את רואה בעיה עם השבוע לפניה (כשאני טסה עם הקטנה והגדולה נשארת עם אבא?)

פחות...

הגעת תינוק/ת חדש/ה היא מקורן של הרבה התרחשויות רגשיות במשפחה, ההריון גם - אבל מרגע הלידה בפרט. וממש לא נורא בעיני להפסיד גן - יותר כייף עם המשפחה בארץ.

יסמין@

New member
לא הייתי מפרידה בין הילדות ולא

הייתי מפרידה בין הבת לאימא... בייחוד לפני מהפך כזה במשפחה.

לא להפריד

הילדה עלולה לחשוב שכיון שיש תינוק חדש לאמא אז היא נשארת לבד עם אבא. לדעתי לא ממש בריא לילדה. האם ישנה אפשרות של חזרה משותפת לחו"ל עם התינוק הקטן?

קחי בחשבון

משהו מכיוון קצת אחר לידות אי אפשר לצפות בדיוק. לא תאריך לידה, ובכלל איך יהיה וכו'.. גם ניסיון של 2 לידות יכול להשתנות בשלישית. שהיא תהיה קודם, שתצטרכי יותר תמיכה לפני או אחרי.. כדאי לקחת זאת בחשבון כשמתכננים, ולא להתאכזב אם צריך לשנות תכניות. שיהיה בהצלחה.

למעלה